VDSL 100 Mbps altyapının 51 Mbps ADSL görünmesi

yunusemre89

Femtopat
Daha fazla  
Aynı sorun bende de var. 9 kere şikayet kaydı açtım, düzeltemedik bir türlü. Sebebini bilen ya da yorumlayabilecek birisi varsa çok dua ederim ona. Çözümü yok değil mi? Hızım 100'e kadar destekliyordu ama verecekleri hız en başta 51'di. Bölgemde ben biraz açgözlülük yaptım 100 istedim şimdi tekrar 50'ye düşürün dedim. Bakalım düzelecek mi? Düzelirse unutmazsa güncellerim bu yazıyı. Bu arada gündüzleri 80'i görüyorum VDSL iken ama akşam 9'dan sonra ADSL'e geçirdikleri için altyapımı en fazla 12 görüyorum.

Konuda neyi, neden istediğinizi anlayamadım. Başlık ve içeriğin birbiri ile alakası yok.
Sabah VDSL akşam ADSL görünmesi olmaz. İkisi farklı protokol çünkü ve her ikisine geçiş için hem sistemden hem de saha ekipleri tarafından müdahalede bulunulması gerekiyor. Her gün olması zaten tamamen imkansız. Bu kadar uğraşmaktansa direk ADSL hat tanımlanır ve altyapı bunu destekliyor denir.
Altyapının kapasitesine göre alınan hızlar sabah - akşam fark olması (ülkemiz koşullarında) normal.
Modem istatistiklerini atarsanız yardımcı olmaya çalışırız.

Konuda neyi, neden istediğinizi anlayamadım. Başlık ve içeriğin birbiri ile alakası yok.
Sabah VDSL akşam ADSL görünmesi olmaz. İkisi farklı protokol çünkü ve her ikisine geçiş için hem sistemden hem de saha ekipleri tarafından müdahalede bulunulması gerekiyor. Her gün olması zaten tamamen imkansız. Bu kadar uğraşmaktansa direk ADSL hat tanımlanır ve altyapı bunu destekliyor denir.
Altyapının kapasitesine göre alınan hızlar sabah - akşam fark olması (ülkemiz koşullarında) normal.
Modem istatistiklerini atarsanız yardımcı olmaya çalışırız.
Ben yalan söylemiyorum. Biraz atlamışım konu dağılmış evet ama benim böyle bir sorunum var gerçekten. Size ekran görüntümü atabilirim. Hatta halen adsl olarak gözükmekte adresimi paylaşabilirim. Birde gün içerisinde kontrol edin lütfen, uğraşmak istemiyorsanız ekran görüntülerini aldım. Ama buraya adresimi yazmak istemiyorum bir mail adresiniz varsa göndereceğim oradan jpeg formatında. Bana da mantıksız geldi problemi 10 gündür çözemedi kimse zaten. Modem istatistiklerine bakmayı bilmiyorum. modemim 3 gün ip alamadı güncelleme yaparken oldu ona rağmen sorunum devam etti. Modemle alakalı bir sorun olduğunu düşünmüyorum o yüzden.

Yalan söylüyorsunuz demedim. İma da etmedim. Her iki bağlantı türü farklı protokoller olduğu için imkansız olduğunu belirttim.
192.168.1.1'ya da 192.168.2.1 adresinden modeme gelen hızı ve bağlantı türünün ekran görüntüsünü atabilir misin? Gün içerisinde öğlen ya da akşamüstüye doğru mutlaka uğrayıp bakarım. Ben ilgilenemesem bile bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır.

şuan hızım yüksek yalnız altyapım halen adsl görünüyor alt kat daire vdsl sokağımda herkes vdsl. teşekkür ederim

Dosya Ekleri

• istedi.jpg
    istedi.jpg
    85,2 KB · Görüntüleme: 56
Şu an VDSL 17A profilinde bağlantı sağlıyorsunuz.
Bağlantı türü değişseydi eğer; sağ üstteki "Bağlı 1gün 12:13:32" yazan yerde daha kısa bir süre yer alırdı.
Muhtemelen akşam saatlerinde altyapı kapasite sorunu yaşıyor. Bu yüzden download hızında düşme yaşıyorsunuz.

Şu an VDSL 17A profilinde bağlantı sağlıyorsunuz.
Bağlantı türü değişseydi eğer; sağ üstteki "Bağlı 1gün 12:13:32" yazan yerde daha kısa bir süre yer alırdı.
Muhtemelen akşam saatlerinde altyapı kapasite sorunu yaşıyor. Bu yüzden download hızında düşme yaşıyorsunuz.
hayır kopma yaşamıyorum zaten. sadece adresle sorgulama yapıldığında altyapım adsl gözüküyor akşam 9 dan sonra. şuan adsl yarın tekrar bakalım vdsl e dönüşecek. adresimi buraya yazmak istemem keşke size mesaj atabilseydim. bu aynı arabanın motor frenine benziyor. altyapı adsl 12 mbit e dönüşünce akşamları dediğiniz gibi 12mbit i geçemiyorum. şuanda adsl gözüküyor ama ne hikmetse 80mbit hız alabiliyorum. hızımı 50 ye düşürün diye talimat verdim geçen akşam yarın yapılacak kötü mü ettim bilmiyorum. sağlayıcım zaten en fazla 51 verebiliyoruz demişti bana.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı