VDSL 2 (120 metre) için ISS önerisi

Şu anda farklı bir strateji izliyorlar. Kurumsal olarak aynı yere 100 Mbps paket tanımlanabiliyor fakat bireysel olarak tanımlanamıyor.
Hocam buraya yazdıklarımı anlamadınız galiba.
Sistem otomatik olarak bir değer belirtiyor. Siz Turknet abonesi olduğunuz zaman eğer altyapınızda yoğunluk veya problem yoksa alabileceğiniz en yüksek hızı verebiliyorlar.
Ayrıca fiber kullanacaksanız 100 TL'ye alabileceğiniz maksimum hızı ekstra para vermeden alacaksınız. Bu fiyat politikası öncesinde yüksek hız alabilmek için 10 TL karşılığında özgür iletişim ekstra paketini kullanıyordum.

Ayrıca Turknet'te davet kodu ile 2. ay faturanızın bedava olduğunu bir kere daha hatırlatmak isterim.

Hocam buraya yazdıklarımı anlamadınız galiba.
Sistem otomatik olarak bir değer belirtiyor. Siz TurkNet abonesi olduğunuz zaman eğer altyapınızda yoğunluk veya problem yoksa alabileceğiniz en yüksek hızı verebiliyorlar.
Ayrıca fiber kullanacaksanız 100 TL'ye alabileceğiniz maksimum hızı ekstra para vermeden alacaksınız. Bu fiyat politikası öncesinde yüksek hız alabilmek için 10 TL karşılığında özgür iletişim ekstra paketini kullanıyordum.

Ayrıca TurkNet'te davet kodu ile 2. ay faturanızın bedava olduğunu bir kere daha hatırlatmak isterim.

Şöyleki dediğiniz fiyat 99TL olmadan önce geçerliydi. Şu anda. 50 ile 79 Mbps ortalama alınabilir hıza direk 75 Mbps veriyorlar ek ücret ödeyip hızlandırma olayı da kalktı. Olurda saha dolabına olan mesafe azalırsa veya fiber gelirse dediğiniz olur ama bu şartlarda ki 75 Mbps gelebileceğide şüpheli yüksetmezler. Aynı sorunu haziran ayındada yaşadım 75 Mbps vermislerdi bir tanıdığa ne yaptıysak 100 Mbps vermediler ki onunkinin benimkinden daha iyi alt yapısı. Şu anda kobi başvurusu açınca aynı adrese 100 Mbps tanımlayabiliyorlar yani bu durum TurkNet’in satış politikasından kaynaklanıyor. Ayrıca şu anda TurkNet'de 1 ay bedava kurulum ücretide olmadan başvuru yapabildiğimi biliyorum.

Bende Netspeed kullanıyorum hız konusunda iyi ama bu aralar Valorantta pingim yüksek İstanbul serveri için.

Dosya Ekleri

• Screenshot_6.png
    Screenshot_6.png
    11,8 KB · Görüntüleme: 39
Bende Netspeed kullanıyorum hız konusunda iyi ama bu aralar Valorantta pingim yüksek İstanbul serveri için.
Aynen ping konusunda yetersiz.
Güncel sıralama şu şekilde:
  1. Türk Telekom (100 Mbps / 129.90 TL / 2 yıl taahhütlü)
  2. TurkNet (75 Mbps / 100 TL / taahhütsüz)
  3. Turkcell Superonline(100 mbps/ 129.90 TL / 2 yıl taahhütlü)
  4. NetSpeed (100 Mbps / 88 TL / taahhütsüz)
  5. Millenicom (100 Mbps / 104.90 TL / taahhütsüz)
  6. Comnet (100 Mbps / 100 TL / taahhütsüz)
  7. GIBIRNet (100 Mbps / 90 TL / taahhütsüz)

Aynen ping konusunda yetersiz.
Güncel sıralama şu şekilde:
  1. Türk Telekom (100 Mbps / 129.90 TL / 2 yıl taahhütlü)
  2. TurkNet (75 Mbps / 100 TL / taahhütsüz)
  3. Turkcell Superonline(100 mbps/ 129.90 TL / 2 yıl taahhütlü)
  4. NetSpeed (100 Mbps / 88 TL / taahhütsüz)
  5. Millenicom (100 Mbps / 104.90 TL / taahhütsüz)
  6. Comnet (100 Mbps / 100 TL / taahhütsüz)
  7. GIBIRNet (100 Mbps / 90 TL / taahhütsüz)
Netspeed deneyin o zaman zaten taahhütsüz.
Olmadı Comnet denersiniz.

Şöyleki dediğiniz fiyat 99TL olmadan önce geçerliydi. Şu anda. 50 ile 79 Mbps ortalama alınabilir hıza direk 75 Mbps veriyorlar ek ücret ödeyip hızlandırma olayı da kalktı. Olurda saha dolabına olan mesafe azalırsa veya fiber gelirse dediğiniz olur ama bu şartlarda ki 75 Mbps gelebileceğide şüpheli yüksetmezler. Aynı sorunu haziran ayındada yaşadım 75 Mbps vermislerdi bir tanıdığa ne yaptıysak 100 Mbps vermediler ki onunkinin benimkinden daha iyi alt yapısı. Şu anda kobi başvurusu açınca aynı adrese 100 Mbps tanımlayabiliyorlar yani bu durum TurkNet’in satış politikasından kaynaklanıyor. Ayrıca şu anda TurkNet'de 1 ay bedava kurulum ücretide olmadan başvuru yapabildiğimi biliyorum.
Eğer caddenizdeki saha dolabınıza olan uzaklığınız fazla ise isterseniz Netspeed'e geçin yine kopma yaşayacaksınız.
Benim lokasyonuma saha dolabı 50 metre aşağıda. Yaklaşık 8 Mbps'lik kayıp yaşıyorum.
Bu kayıplara rağmen zamanında 90 Mbps hız tanıdılar. Fakat internetim kesildiği için düşürtmek zorunda kaldım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı