VDSL 2 hat değerleri nasıl?

Brawl Stars'ta delay sorunu yaşıyorum mesela skillerim falan geç gidiyor internet kaynaklı, altyapı VDSL 2, modem arayüzünden ayar yapıyorum düzeliyor gibi yapıp fake atıyor ama düzelmiyor kalıcı olarak sürekli var yani. Türk Telekom'u arayıp bildirdiğimde kontrol ediyorlar hızınız normal diyorlar, arıza kaydı açalım dediler en son bağlantınız kopuyor bazen dedi, ayrıntılı bir şekilde anlattım sorunu koptuğu için sorun oluyor olabilir dedi, açtı arıza kaydı tamam dedim, bağlantı kopması diye arıza kaydı açtılar, ama internet kendi kendine gitmiyor ki ben kendim kapatıp açıyorum bazen. Neyse arıza kaydı açtırdıktan sonra SNR margin değerleri düştü hattın. Öbür değerlerden pek anlamıyorum ama genel olarak kötüleşti gibi hat değerleri bakarsanız sevinirim. Bu delay sorununu nasıl çözerim fikri olan var mı? Bir de şunu da belirtiyim: Kimse bağlanmadığında da sorun var ve Ethernet ile bağlıyım (emulatörden oynuyorum)

1644080301435.png

1644079898452.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Evinize gelen hatta kopukluk, hasar veya ulama varsa etkilemeye devam edecektir. Kablo vs kontrollerini sağlayın, sorun yoksa telefon kutusu ve saha dolabında sorun olabilir.

Pek iyi değil aldığımız hıza göre. Eskiden SNR margin 30'du hem upstream hem de downstream için. Ama arıza kaydı sonrası bayağı düştü ne desem az gelir bu Türk telekoma.
Eki Görüntüle 1298812
Burda eski değerler mevcut.
Port değişikliği talep edebilirsiniz. Bina içi kablolarınızda ekler varsa onları yenileyin. Uzaklığınız ne kadar dolaba?

Port değişikliği talep edebilirsiniz. Bina içi kablolarınızda ekler varsa onları yenileyin. Uzaklığınız ne kadar dolaba?
Ev içindeki prizden gelen DSL kablosu 10 senedir duruyor bayağı eski ekli kısımlar da var . . Dolaba uzaklığım ise 123 metre.
Port değişikliği talep ettim diyelim ki. Hat değerleri eskiye döner mi?

Son düzenleme:
Ev içindeki prizden gelen DSL kablosu 10 senedir duruyor bayağı eski ekli kısımlar da var sıkıntılı gibi duruyor. Dolaba uzaklığım ise 123 metre.
Port değişikliği talep ettim diyelim ki. Hat değerleri eskiye döner mi? Mesela SNR margin düşüktü eskisi gibi 30 DB'ye çıkar mı? Bir de port değişikliği yaptırsam ve ev içindeki DSL kablosunu yeniletsem sorunlarım çözülebilir mi?
Port değişikliği kesin çözüm değil, belki daha iyi belki daha kötü olacak onu bilemeyiz. 123 m'ye göre hattınız kötü, muhtemelen siz de demişsiniz zaten kablolarınızda problem var. Kablonuzu yenilerseniz eskisinden daha iyi olabilir, yenileme imkanınız yoksa en azından ekleri baştan yapın. Splitter kullanıyorsanız kullanmayın. Kısaca 123 m çok uzak değil, daha iyi değerler alabiliyor olmanız lazım.
Ev içindeki prizden gelen DSL kablosu 10 senedir duruyor bayağı eski ekli kısımlar da var sıkıntılı gibi duruyor. Dolaba uzaklığım ise 123 metre.
Port değişikliği talep ettim diyelim ki. Hat değerleri eskiye döner mi? Mesela SNR margin düşüktü eskisi gibi 30 DB'ye çıkar mı? Bir de port değişikliği yaptırsam ve ev içindeki DSL kablosunu yeniletsem sorunlarım çözülebilir mi?

Bir de niçin port değişikliği istiyorsunuz diye sorarlarsa ne deyim pingim online oyunlarda yüksek mi diyeyim yoksa internetim yavaş mı diyim?
Öyle bir şey demezler ama diyelim ki dediler, hat değerlerim eskisine göre kötü oldu bağlı olduğum portun arızalı olduğunu düşünüyorum dersiniz.

Port değişikliği kesin çözüm değil, belki daha iyi belki daha kötü olacak onu bilemeyiz. 123 M'ye göre hattınız kötü, muhtemelen siz de demişsiniz zaten kablolarınızda problem var. Kablonuzu yenilerseniz eskisinden daha iyi olabilir, yenileme imkanınız yoksa en azından ekleri baştan yapın. Splitter kullanıyorsanız kullanmayın. Kısaca 123 m çok uzak değil, daha iyi değerler alabiliyor olmanız lazım.

Öyle bir şey demezler ama diyelim ki dediler, hat değerlerim eskisine göre kötü oldu bağlı olduğum portun arızalı olduğunu düşünüyorum dersiniz.

Müşteri hizmetlerine bağlanıcak imkanım yok şu anda. E-posta yoluyla talep edeceğim port değişikliğini. Arızalı olduğunu düşünüyorum mu deyim yoksa sıkıntılı olduğunu düşünüyorum mu deyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı