Daha fazla
Merhalar dostlar. Halihazırda VDSL WAN altyapı ile 50Mbit hızında bir internet kullanmaktayım. Karşı binadaki ankastre kutudan binamıza siyah bir kablo ile elektrik panosu içerisine kablo çekildi kurulum esnasında. Bina içine ise o kabloya kesik atılıp ek bir RJ11 uçlu kablo ile bina içine ayrı kablo çekildi. İnterneti ASUS DSL-N16 cihazı ile kullanmaktayım. Fakat son zamanlarda yaşadığım hız problemi sonrası Telekom ekipleri bina içindeki RJ11 uçlu kabloyu CAT6 bakır kablo ile değiştirmem gerektiğini belirttiler. Ardından gerekli ölçüler sonrası istenilen kabloyu satın aldım fakat elektrikçi çağırıp kabloyu yenilemeden evvel bu kablonun modemime kalın geldiğini fark ettim. Bu kablo fiber altyapı gelir diye sakladığım Archer AX12 AX1500 modemime sorunsuz uyuyor, ancak VDSL altyapı kullanıyorum ve modem gigabit destekli bir modem. Kablo yenilemesi sonrası bu modemi kullanabilir miyim yoksa kablonun ucunu değiştirip eski modemle kullanmaya devam mı etmem gerekiyor? Hiçbir fikrim yok, değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: