Çözüldü VDSL altyapı ne kadar hız verir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

taskspc

Hectopat
Daha fazla  
TurkNet altyapı sorgulamaya girdiğimde VDSL altyapıya sahip olduğumu söylüyor. VDSL altyapıya sahipsem 100 Mbps hıza kadar alabilmem gerekiyor değil mi? Türk Telekom Online işlemler hız değişimi söz konusu olduğunda 100'e kadar hizmet sunabiliyor. İşin kötü yanı modemim yok, arızalı yani test edemiyorum. Türk Telekom'dan premium VDSL modem almayı düşünüyorum. İşleri hızlıca halletme niyetindeyim fakat kafam karışık. TurkNet 50'ye kadar gösteriyor ve altyapı VDSL. Eğer 100 Mbps paket alırsam bu 50 alacağım anlamına mı geliyor? TurkNet burada Türk Telekom altyapısı kullanıyor kısaca altyapı aynı.

Birçok konuya baktım fakat cevabı bulamadım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
VDSL hızı, eviniz ile saha dolabı arasındaki mesafeye göre değişiyor. Dolap yeterince uzak ki 50Mbps alabiliyorsunuz.
Bu değerler her zaman doğru çıkmıyor. 50'den yüksek veya düşükte alabilirsiniz.
Fiber olmadığı sürece internet hızları sabit değil.

Benim de altyapım VDSL. 35 Mbps destekliyor. VDSL alt yapın var diye 100 Mbps desteklemesi mi gerekiyor? ADSL Max 16 Mbps 16 üstüne cıktığın zaman VDSL oluyor.

Evet dostum 50 alacaksın bende de vdsl var 35 alıyordum 3 sene önce altyapı çalışması yaptılar fiber mi geliyor acaba sevindim 35 olanı 75 e çıkardılar küfür gibi

VDSL hızı, eviniz ile saha dolabı arasındaki mesafeye göre değişiyor. Dolap yeterince uzak ki 50Mbps alabiliyorsunuz.
Bu değerler her zaman doğru çıkmıyor. 50'den yüksek veya düşükte alabilirsiniz.
Fiber olmadığı sürece internet hızları sabit değil.

Çözüm
Dediğiniz altyapı Fiber. VDSL mesafelerden dolayı zayıflama yapar. Kapasiteye göre max hız oynar. Ne gelirse onu kullanırsın.

Tüm cevaplar için teşekkürler.

Evet dostum 50 alacaksın bende de VDSL var 35 alıyordum 3 sene önce altyapı çalışması yaptılar fiber mi geliyor acaba sevindim 35 olanı 75'e çıkardılar küfür gibi

Hocam gerçekten bu konular biraz can sıkıcı. Saha dolabı evinin önünde olmasına rağmen yıllarca sürünen müşteriler olduğunu okudum. Umarım bu tür olaylar biraz daha iç açıcı bir seviyeye gelir. Ayrıca aydınlatan cevabınız için teşekkür ederim.

Bana ne yapacağım hakkında bir fikir verdiniz. Öyleyse modemi aldığımda hat değerlerine bakarak tekrar hız seçimi yapmak daha uygun olacaktır.

Konu kilitlenebilir, Sosyal ekibine teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…