VDSL altyapısı ve kullanılan kablo türü nedir?

Daywalkerrr

Kilopat
Dostlar, VDSL için bugün hat çekildi lakin saha dolabı 80 metre ötedeyken altyapı ekibi "karşı binadan hat çektik" diye bir şey dedi. Ek mi yaptılar anlamadımki! Alelacele oldu bitti.

Bir de;
Bina dışından binaya kadar hangi tür kablo?
Bina girişinden eve kadar kadar sıvaüstü hangi tür kablo çekildiğini bilen varsa çok makbule geçecek. Ev içi CAT6 kablo çekiliyor, onu biliyorum. Yapmışken hepsini değiştirelim, dedim.

Dostlar, VDSL için bugün hat çekildi lakin saha dolabı 80 metre ötedeyken altyapı ekibi "karşı binadan hat çektik" diye bir şey dedi. Ek mi yaptılar anlamadımki! Alelacele oldu bitti.

Bir de;
Bina dışından binaya kadar hangi tür kablo?
Bina girişinden eve kadar kadar sıvaüstü hangi tür kablo çekildiğini bilen varsa çok makbule geçecek. Ev içi CAT6 kablo çekiliyor, onu biliyorum. Yapmışken hepsini değiştirelim, dedim.
Eğer VDSL çekildiyse binanıza bakır kablo geliyor demektir, bina girişinden eve de aynı şekilde bakır kablo çıkar. Yok fiber altyapı kurulduysa binanıza fiber kablo gelir, daireye de OBK dediğimiz ince ve hassas bir fiber kablo çıkar.
Açıkçası ne sormak istediğinizi tam anlayamadım.
Ayrıca kablonun fotoğraflarını atarsanız daha net konuşabilirim.

Eğer VDSL çekildiyse binanıza bakır kablo geliyor demektir, bina girişinden eve de aynı şekilde bakır kablo çıkar. Yok fiber altyapı kurulduysa binanıza fiber kablo gelir, daireye de OBK dediğimiz ince ve hassas bir fiber kablo çıkar.
Açıkçası ne sormak istediğinizi tam anlayamadım.
Ayrıca kablonun fotoğraflarını atarsanız daha net konuşabilirim.
Bakır kablo derken telefon kablosu mu yoksa cat6 mı bilmiyordum diğer konudaki arkadaş yardımcı oldu sağolsun tek kafama takılan evde telefon girişi var, sadece ev içi cat6 döşemek varken neden bina girişinden eve cat6 çekiyor sorusuydu. Sanırım performans için değil mi?

Bakır kablo derken telefon kablosu mu yoksa cat6 mı bilmiyordum diğer konudaki arkadaş yardımcı oldu sağolsun tek kafama takılan evde telefon girişi var, sadece ev içi cat6 döşemek varken neden bina girişinden eve cat6 çekiyor sorusuydu. Sanırım performans için değil mi?
Diğer taraftaki konuda da cevap verdim ama biraz eksik vermişim gibi, evet performans için Nexans/Reçber marka CAT 6 kabloyu senin ankastrenden evindeki modeme kadar ek olmayacak şekilde direk gelmesi çok önem arz etmekte. Alacağın CAT 6 kabloyu tamamen kabloyu nereden çekeceğine bağlı olarak seçmelisin, tercihen CAT 6 kablonun dışında ek bir siyah plastik koruma olması ve ek olarak ayrıca siyah spiral borunun içine koyarak evine kadar çekmen daha uzun ömürlü ve garanti olacaktır. Bu arada ankastrenden evindeki modeme kadar gelen kabloyu 100m altı tutmaya çalışırsan iyi olur, 100m'ye kadar CAT 6 kablolarda sinyal kaybı olmuyor diye biliyorum.

Demek istediğim spiral boru:
images.jpeg

Dediğim gibi kablo dışarıda kalacaksa spiral boru alın. Elektrikçilerde veya hırdavatçılarda olur. Metresi 1₺ dir. Kabloyu yağmur, sıcak ve soğuktan korumuş olursun.

Zaten senin ankastrene kadar bakır kablo olarak geliyordur saha dolabından, saha dolabından ankastrene kadar olan kabloyu değiştiremessin zaten o Türk telekomun yetkisi alanındadır, sen sadece ankastrenden senin modemine kadar gelen kabloyu değiştirebilirsin. Senin kablonu saha dolabından değil de diğer bir binadan ek yaparak çektilerse o sıkıntı olabilir, tuhafmış gerçekten. Bunu istersen çağrı merkezlerinden arayarak konuş.

Zaten senin ankastrene kadar bakır kablo olarak geliyordur saha dolabından, saha dolabından ankastrene kadar olan kabloyu değiştiremessin zaten o Türk telekomun yetkisi alanındadır, sen sadece ankastrenden senin modemine kadar gelen kabloyu değiştirebilirsin. Senin kablonu saha dolabından değil de diğer bir binadan ek yaparak çektilerse o sıkıntı olabilir, tuhafmış gerçekten. Bunu istersen çağrı merkezlerinden arayarak konuş.
Aynen karşı sitenin adını verdi ,kaçak elektrik gibi kablo mu çekti anlamadımki. Sonradan kontrol edince çark etti ekip felan yoktu bizim sitede, bakalım soruşturacağım. Bilgiler için tekrar sağolun

Aynen karşı sitenin adını verdi ,kaçak elektrik gibi kablo mu çekti anlamadımki. Sonradan kontrol edince çark etti ekip felan yoktu bizim sitede, bakalım soruşturacağım. Bilgiler için tekrar sağolun
Hocam bulamadım dediğim konuyu buldum, buyrun:

Hocam bulamadım dediğim konuyu buldum, buyrun:

Teşekkür ederim. Verdiğiniz konudan da notlar aldım . Bugün ekip gelecek hayırlısı artık

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı