VDSL bağlantı için modem önerisi

WoqZ

Megapat
Daha fazla  
Önceden Türk Telekom kullanıyordum. Sonradan TurkNet'e geçiş yaptım. Türk Telekom ile sözleşmem vs halledildiği için verilen modem bende kaldı. Modem markası: TP-Link 11AC vc220. üzerinde Türk Telekom logosu olan model. TurkNet'i VDSL'i aynı modem ile kullanıyorum. Hız konusunda bir problem yaşamıyorum, beklenen değerleri alıyorum kısaca. Nadiren kopmalar oluyor fakat kabul edilebilir seviyede. Biraz ücra bir ilçe'de yaşıyorum ve fiber altyapısı da yok. Kısaca alabileceğim maksimum download ve upload değerlerini alıyorum. Fakat sorum şu.

Ping değerlerim hoş değil.competitive oyun oynamaktayım. Bulunduğum lokasyonu göze alırsak ortalama +10 civarı bir fazlalığım var. Tabii ki lokasyondan kaynaklı fark olacağını biliyorum fakat ona rağmen ortalama bir +10+15 değerden bahsediyorum. Konuştuğumda TurkNet onlarla alakalı bir durum olmadığını söyledi. Eğer daha iyi bir modem alırsam bu fazlalıktan kurtulma ihtimalim var mı? Kopma sorunları kökten çözülür mü? Marka önerilerine açığım. Bütçe sınırım yok diyebiliriz. Tabii ki çok absürt fiyatlar olmayacak şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Zyxel vmg 8625 - T50 ac1200 mpbs modelini kullanıyorum. Gayet memnunum Vdsl2 altyapim var.

Yani eğer Wi-Fi'dan bağlanıyorsanız kabloya geçin ya da yakınına geçin ama kablolu olarak bağlıysa kablo değiştirsende modemi değiştirsende pingin düşmez ama denemek istiyorsan.

Tenda-V12 AC1200​

Almanı tercih ederim ama almadan önce kablonu daha kalitelisiyle değiştirmeni öneririm.

Yani eğer Wi-Fi'dan bağlanıyorsanız kabloya geçin ya da yakınına geçin ama kablolu olarak bağlıysa kablo değiştirsende modemi değiştirsende pingin düşmez ama denemek istiyorsan

Tenda-V12 AC1200 almanı tercih ederim ama modemi almadan önce kablonu değiştir daha kaliteli kablo yap​

Belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Evet kabloyla bağlanıyorum. Daha iyi bir kabloyla denediğimde bir fark olmaz ise yeni modem almaya değer mi? Yoksa zaten kabloyla bağlıysan o değer aynı kalır mı diyorsunuz?

Belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın. Evet kabloyla bağlanıyorum. Daha iyi bir kabloyla denediğimde bir fark olmaz ise yeni modem almaya değer mi? Yoksa zaten kabloyla bağlıysan o değer aynı kalır mı diyordsunuz?

Daha iyi bir kabloyla denediğinde bir fark olmaz ise yeni modem al diyordum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı