VDSL baglantida hiz stabil degil

canbatdal

Hectopat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, Türk Telekom 24 Mbps VDSL2 internet kullanıyorum. Uzun zamandır internetimde problem var stabil değil. Nasıl stabil değil şöyle örneklendireyim. PC'ye geçiyorum 1-2 saat problem yok internette sonra birden hız 1 Mbps'ye düşüyor, ping 600'e fırlıyor. 15 dk sonra düzeliyor sorun, 1 saat sorunsuz kullanıyorum sonra tekrar aynı mevzu, 10 15 dk sonra düzeliyor 2 saat sonra tekrar nüksediyor. 15 dk beklemeyip modemi resetlersem gene düzeliyor. Samsun'un Türk Telekom operasyon şefiyle görüştüm arızayı bulamıyorlar. Altyapıda ve panoda bir problem yok bunların yenilendiğini söyledi. NMS ekipleriyle görüştük onlar da bir problem bulamadı. Modemi teknik servise gönderdik "sorun yok." Denerek geri gönderildi (Airties 9970 v3). Modem arayüzüne bakıyorum orada kanal ayarları var kanal değiştiriyorum bazen 1 hafta hiçbir problem çıkartmıyor, bazen iyice sapıtıyor. Problem kanal ayarlarıyla ilgili olabilir mi sizce ne yapmalıyım artık bezdirdi beni 6 ay oldu. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. Söylemeyi unutmuşum kablolu bağlantı yapıyorum, sorun başladığında aynı anda 3-4 farklı bilgisayarda kontrol ediyorum aynı problem var, o yüzden bilgisayar kaynaklı bir problem olduğunu sanmıyorum.

Dosya Ekleri

• paint.PNG
    paint.PNG
    6,7 KB · Görüntüleme: 51
Altyapı veya tesisat ile ilgili bir problem yok, sormaman gereken şeyler soruyorsun bilgin var mı mevzuyla ilgili :)

Modem arayüzüne girip ; bağlantının stabil olduğu zamanki istatistikleri ile stabil olmadığı zamanki istatistikleri atabilir misin ?
Farklı bir modem ile denediniz mi ?
TT planlı altyapı çalışmalarına baktım. Samsun'da planlı çalışma görünüyor. Belki bu yüzdendir demek istiyorum fakat çalışma saatleri 00:00 ile 06:00 arası oluyor.

Altyapı veya tesisat ile ilgili bir problem yok, sormaman gereken şeyler soruyorsun bilgin var mı mevzuyla ilgili :)
Modem arayüzündeki test sonuçlarını mı istiyorsunuz
Modem arayüzüne girip; bağlantının stabil olduğu zamanki istatistikleri ile stabil olmadığı zamanki istatistikleri atabilir misin?
Farklı bir modem ile denediniz mi?
TT planlı altyapı çalışmalarına baktım. Samsun'da planlı çalışma görünüyor. Belki bu yüzdendir demek istiyorum fakat çalışma saatleri 00:00 ile 06:00 arası oluyor.

Şu şekilde göstereyim, normal değerlerim 24Mbps ile 3Mbps. Ama bazen dalgalanma oluyor 2-3MBPS'ye düşüyor ping 800 900'e çıkıyor. Aynı model farklı modemle denedim aynı problem gene var ama son 2-3 gündür bir şey fark ettim. İnternette dediğim şekilde dalgalanma olduğunda modem arayüzünden kanal değiştirdiğimde düzeliyor ama bunun başka bir çözümü yok mu her seferinde kanal mı değiştireceğim :D

Dosya Ekleri

• test 2.PNG
    test 2.PNG
    48,4 KB · Görüntüleme: 45
  • test.PNG
    test.PNG
    36,9 KB · Görüntüleme: 51
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı