canbatdal
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- İnşaat Mühendisi
Merhaba arkadaşlar, Türk Telekom 24 Mbps VDSL2 internet kullanıyorum. Uzun zamandır internetimde problem var stabil değil. Nasıl stabil değil şöyle örneklendireyim. PC'ye geçiyorum 1-2 saat problem yok internette sonra birden hız 1 Mbps'ye düşüyor, ping 600'e fırlıyor. 15 dk sonra düzeliyor sorun, 1 saat sorunsuz kullanıyorum sonra tekrar aynı mevzu, 10 15 dk sonra düzeliyor 2 saat sonra tekrar nüksediyor. 15 dk beklemeyip modemi resetlersem gene düzeliyor. Samsun'un Türk Telekom operasyon şefiyle görüştüm arızayı bulamıyorlar. Altyapıda ve panoda bir problem yok bunların yenilendiğini söyledi. NMS ekipleriyle görüştük onlar da bir problem bulamadı. Modemi teknik servise gönderdik "sorun yok." Denerek geri gönderildi (Airties 9970 v3). Modem arayüzüne bakıyorum orada kanal ayarları var kanal değiştiriyorum bazen 1 hafta hiçbir problem çıkartmıyor, bazen iyice sapıtıyor. Problem kanal ayarlarıyla ilgili olabilir mi sizce ne yapmalıyım artık bezdirdi beni 6 ay oldu. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. Söylemeyi unutmuşum kablolu bağlantı yapıyorum, sorun başladığında aynı anda 3-4 farklı bilgisayarda kontrol ediyorum aynı problem var, o yüzden bilgisayar kaynaklı bir problem olduğunu sanmıyorum.