VDSL hat değerleri nasıl?

Hat zayıflama gayet iyi hocam. 10 dB altı değer olması gerekir. Sizin hat değerlerinizde bir problem gözükmüyor. Sokaktaki saha dolabı yetersiz kalabilir. Bulunduğunuz konum çok kalabalık bir yerdeyse akşamları hız düşmesi ping yükselmesi görülebilir.

Siz benim yazdığım mesajı gördünüz mü hocam? Sorunun hat zayıflaması veya hız düşürülmesiyle alakası yok.

Şu bakır altyapıdan bıktım artık. Bulunduğumuz ilçenin büyük bölümüne Superonline fiber çöktüğü için başka sağlayıcıdan fiber kullanamıyoruz. Mecbur bakır altyapılar ile uğraşıyoruz...

Ne tür bir araştırma gerçekleştireceğim hakkında bilgim yok. Bunun yerine modem üzerinden hızı düşüremezsek Türk Telekom'u arayarak hızı daha düşük bir pakete geçmeyi de düşünebiliriz. Ama 2 yıl taahhüt var, taahhüt bulunması hızı daha düşük bir pakete geçişi engeller mi?
Hız değişimi paketinize etki etmez. @Emre Nxt arkadaşın yazdığını görünce fotoğrafa tekrar baktım. Hat zayıflamasını ben SNR Margin olarak algılamışım, verdiğim bilgiler SNR Margin hakkında zayıflama iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Emre Nxt @Hlina Yani hat değerlerimiz iyi, sadece teknik bir problemden dolayı mı bu sorunu yaşıyoruz?

@Emre Nxt @Hlina yani hat değerlerimiz iyi, sadece teknik bir problemden dolayı mı bu sorunu yaşıyoruz?

Hat değerleri iyi. Sorun saha dolabı bant yetersizliği veya CGNAT kaynaklı büyük ihtimal. Yalnız modem ZTE H168 olunca ondan da şüpheleniyorum. Farklı yeni nesil bir modem varsa denenebilir.

Hat değerleri iyi. Sorun saha dolabı bant yetersizliği veya CGNAT kaynaklı büyük ihtimal. Yalnız modem ZTE H168 olunca ondan da şüpheleniyorum. Farklı yeni nesil bir modem varsa denenebilir.
Farklı bir modem yok ne yazık ki. Ayrıca sadece modem markasından ve paylaştığım DSL bilgi arayüzünden modemin modelini tahmin edebildiğiniz için takdir ederim :D

Sokakta çok fazla saha dolabı olduğunu fark ettim. Hemen hemen 3-4 binada bir Tip-7 saha dolabı var. Dediğiniz gibi bir yetersizlik olmasından ve bu sebeple de bolca dolap yerleştirilmesinden şüphelendim. Bu dolaplara rağmen yine de yetersizlik olabilir belki.

Farklı bir modem yok ne yazık ki. Ayrıca sadece modem markasından ve paylaştığım DSL bilgi arayüzünden modemin modelini tahmin edebildiğiniz için takdir ederim :D

Sokakta çok fazla saha dolabı olduğunu fark ettim. Hemen hemen 3-4 binada bir tip-7 saha dolabı var. Dediğiniz gibi bir yetersizlik olmasından ve bu sebeple de bolca dolap yerleştirilmesinden şüphelendim. Bu dolaplara rağmen yine de yetersizlik olabilir belki.

Teşekkür ederim birçok firma ve modem kullanınca az çok öğreniyorsunuz.
BTK üzerinden bilgisayardan kablolu şekilde hız testini yapın, saat ve tarih gözükecek şekilde ekran görüntüsünü alıp şikayet oluşturun. Eğer durum çözülmezse çözüme itiraz edin. Tekrar çözülmezse ikinci kez itiraz edin. Bundan sonra BTK olaya göz atıyor.

BTK üzerinden bilgisayardan kablolu şekilde hız testini yapın, saat ve tarih gözükecek şekilde ekran görüntüsünü alıp şikayet oluşturun.
BTK üzerinden nasıl hız testi yapabiliyoruz? Kablolu bağlantı kullanıyorum.

Ayrıca sorunun hız testinde belli olacağını sanmıyorum. Bu sorun olduğunda internet sitelerini bile açamıyoruz. Sadece modem arayüzünden modemi yeniden başlatabilmek elimizden geliyor.

BTK üzerinden nasıl hız testi yapabiliyoruz? Kablolu bağlantı kullanıyorum.

Ayrıca sorunun hız testinde belli olacağını sanmıyorum. Bu sorun olduğunda internet sitelerini bile açamıyoruz. Sadece modem arayüzünden modemi yeniden başlatabilmek elimizden geliyor.

Bu siteden hız testi yapıp BTK'ya şikayet kaydı oluşturmanız gerekir.

Hat zayıflaması çok düşük, bağlantı stabil olmaz. 50 kullanın.
Düşük olması dolaba yakın olduğunu gösteriyor. SNR ile karıştırmayasınız?
Bir yakınım 100 Mbps bir paket ile Türk Telekom VDSL internet kullanmakta. Sık sık internet siteleri bile açılamayacak kadar bağlantı yavaşlıyor ve modemi yeniden başlatmadan düzelmiyor. Bu durumun hat değerlerinden kaynaklanabileceğini düşündüm ve hat değerlerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Sizce hat değerleri nasıl?
Eki Görüntüle 2319001
@Dejuf @EkmekArasiHDD @777608 @Disty
Aslında zayıflaması güzel ama bu zayıflamaya karşı bu hızla bağlanması kablo sorunu olabileceğini düşündürtüyor. Daireye giden kabloda ek ya da hasar vs. var mı acaba?

Evin önünde bir Tip-7 saha dolabı var. Ama bu ev o dolaba mı bağlı emin değilim.

70 Mbps civarı bir hız alınıyor şu anda. Yaklaşık yarım saatte bir internet kopuyor. Modem üzerinden hızı düşürüp, zayıflamayı bir miktar düzeltme şansım var mı?
Yüksek ihtimal o dolaba bağlı. Kutu üzerindeki saha kodu ile dolap kodu eşleşmeli. Öte yandan böyle yakınlığa rağmen bu sorun varsa bence kablolara baktırmakta yarar var.

Ayrıca arayüzü ZTE'ye benziyor. H168A ise biraz kötü bir DSL modem. Türk Telekom'un verdiği DX3200 premium modem bundan daha iyidir. Ama sorunun sadece modemle çözülebileceğini sanmıyorum. Biraz da kablo sorunu olabilir eğer kablo ve kutu durumu berbatsa.

Aslında zayıflaması güzel ama bu zayıflamaya karşı bu hızla bağlanması kablo sorunu olabileceğini düşündürtüyor. Daireye giden kabloda ek ya da hasar vs. var mı acaba?
Dairelere giden kablolar sıva altı olduğu için ek durumlarını bilemiyorum. Salonun duvarında RJ11 priz var. Eksiz, sağlam bir kablonun bir ucunu duvardaki bu prize taktılar, diğer ucu ise modemin DSL bağlantısına bağlı.
Yüksek ihtimal o dolaba bağlı. Kutu üzerindeki saha kodu ile dolap kodu eşleşmeli. Öte yandan böyle yakınlığa rağmen bu sorun varsa bence kablolara baktırmakta yarar var.
Binanın DSL kutusu sıva üstü gri kutulardan değil. Duvarın içine gömülü metal kapaklı bir kutu. Üzerinde herhangi bir kod yer almıyor, Türk Telekom müşteri temsilciniz yazan bir reklam etiketi yapıştırmışlar sadece. Muhtemelen kod önceden yer alıyor olabilir ama bu kapak sonradan boyanmış.

Kutu biraz yüksekte olmasa içini açıp bakmayı isterdim. Kendi binamda da bu tip duvara gömülü kutu yer alıyor ve ulaşılabilir bir yükseklikte. Ama yakınımın binasındaki bu kutu biraz yükseğe yerleştirilmiş maalesef.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı