VDSL hat değerlerim nasıl?

Ssouvenirs

Megapat
Makaleler
1
Superonline 35Mbps VDSL kullanıyorum. 2 ay sonra taahhütüm bitecek. 75 ya da 100Mbps'lik paketlere geçmeyi düşünüyorum. Hat değerlerim nasıl arkadaşlar sizce paket yükselttiğimde internetimde sıkıntı yaşar mıyım? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

İNTERNET HAT DEĞERLERİ.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Superonline 35Mbps VDSL kullanıyorum. 2 ay sonra taahhütüm bitecek. 75 ya da 100Mbps'lik paketlere geçmeyi düşünüyorum. Hat değerlerim nasıl arkadaşlar sizce paket yükselttiğimde internetimde sıkıntı yaşar mıyım? Cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

Eki Görüntüle 931071

120-124Mbps'e kadar kopma ve stabilizasyon sorunu yaşamadan kullanabilirsin. Tabii bu hızları alabileceğimiz bir paket yok ama bahsettiğin paketlerde hiç sorun yaşamazsın. Hat değerlerin gayet güzel görünüyor.
Superonline'dan devam edeceksen paket değişikliği için taahhüt süresini doldurmana gerek yok. Paket değişikliğini istediğin zaman yapabilirsin, aklında bulunsun.
İyi forumlar.

Yalnız aklıma takılan bir nokta var hocam. Netspeed sitesinden sorgulama yaptığımda maksimum 83mbps alabileceğimi gördüm. Superonline müşteri hizmetlerini aradığımda 66 mbps' ye kadar altyapımın desteklendiği söyleniyor. Hangisi doğruyu söylüyor gerçekten bilemiyorum. 100 mbpslik paketlere sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilir miyim sizce ?

Yalnız aklıma takılan bir nokta var hocam. NetSpeed sitesinden sorgulama yaptığımda maksimum 83Mbps alabileceğimi gördüm. Superonline müşteri hizmetlerini aradığımda 66 Mbps'ye kadar altyapımın desteklendiği söyleniyor. Hangisi doğruyu söylüyor gerçekten bilemiyorum. 100 Mbps'lik paketlere sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilir miyim sizce?

Yapabilirsiniz.
Türk Telekom altyapısında oturuyorsan verileri Türk Telekom'dan alıyorlar. Bu tarz bilgi karmaşası mümkün olabiliyor.
Anlaşmak istediğin müşteri hizmetlerine durumu açıkla; modem arayüzünde çok rahat alabileceğini gördüğünü dile getir yardımcı olurlar.

120-124Mbps'e kadar kopma ve stabilizasyon sorunu yaşamadan kullanabilirsin.
Böyle bir şey yok. Modem arayüzünde gösterilen maksimum hız teoride mümkün olan hızdır. Bant genişliği arttıkça frekans da artar frekans arttıkça kayıp da artar. Her 3 Mbps bant genişliği artışında 1dB SNR Margin düşer. Aldığı hıza göre SNR Margin oldukça iyi 10 dB SNR'a kadar düşebilirse alacağı hız 100 Mbps olur fakat 120-124 Mbps'te stabilizasyon sorununu geç internet bağlantısı gelmez bile. Bunlar teoride mümkün olan hızlar yaklaşık 2.5-3 dB sinyal gürültü oranında internetin gelirse eğer gösterilen maksimum hızı alabilirsin.
1616196268964.png

Yaptığım DSL ayarları ile minimum 8 dB'e kadar düşebildim ve aldığım hız bu şekilde. Paket 100 Mbps akım profilinde ise 88 Mbps. Genelde xDSL şeklinde çalışılıyor 17a akım profilini dahi vermiyor çoğu firma. Nasıl bir profil belirlerlerse o hızda frekans gönderiliyor.

Böyle bir şey yok. Modem arayüzünde gösterilen maksimum hız teoride mümkün olan hızdır. Bant genişliği arttıkça frekans da artar frekans arttıkça kayıp da artar. Her 3 Mbps bant genişliği artışında 1dB SNR Margin düşer. Aldığı hıza göre SNR Margin oldukça iyi 10 dB SNR'a kadar düşebilirse alacağı hız 100 Mbps olur fakat 120-124 Mbps'te stabilizasyon sorununu geç internet bağlantısı gelmez bile. Bunlar teoride mümkün olan hızlar yaklaşık 2.5-3 dB sinyal gürültü oranında internetin gelirse eğer gösterilen maksimum hızı alabilirsin.

Senelerdir internet alanında kendimi bir tez yazacak kadar geliştirdim ve iddia ediyorum ki konu sahibi arkadaş bahsettiğim hızları alabileceği bir paket olsun sonuna kadar kullanabilir.
Modem sana bu değerleri sunarken o hızı ona göre hesaplıyor.
Şu kadar hızda şu kadar SNR düşer diye bir mantık yok. Saha dolabına olan mesafe ve bu mesafedeki kullanıcı sayısı ile alakalı bir durum SNR değişikliği.

Şu ana kadar hep sabit SNR Margin ile sürekli sabit hız değeri aldım. 35 Mbps pakette SNR Margin 20 dB civarıyken 100 Mbps pakete geçince modem yüksek bant genişliğini almaya çalıştı fakat başaramadı internet bağlantısı gelmedi SNR Margin değeri çok düştüğü için. Ben de yaptığım ayarların üstüne SNR Margini sabitleme kararı aldım şu anda 8 dB SNR Marginde 75 Mbps alıyorum diyorsunuz ya şu kadar hızda şu kadar düşer diye. Şimdi hedef SNR Margini 10 dB yapsam bant genişliği 69-70 civarına düşer. Çok merak ediyorsanız ayarı değiştirebilirim ama emin olun kendinizi geliştirmeye yönelik bakış açınızın yanlış olduğunu öğreneceksiniz. Modem maksimum hızı ona göre hesaplamıyor hesaplasaydı şu anda internet hızım xDSL profilindeki maksimum hızı alabiliyor olurdum yani 88 Mbps.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı