VDSL hızım düşük çıkıyor

Bu arada kötü olması imkansız o modemin Türk Telekom'un verdiği internetten. O modemde hatta sanırım SNR margin ayarlarını da değiştirebiliyorsunuz. ASUS'un modemini takıp deneyin ilk olarak sıfırlayıp sonra kurulum yaparak. ADSL/VDSL Modem Kurulumu (TURKNET/TTNET müşterileri için) | Resmi Desteği | ASUS Türkiye
DSL-N16 BIOS & Firmware | Ağ Ürünleri | ASUS Türkiye bu sayfada bilgiler ve Firmware güncellemesi var bir de güncelle Firmware güncel değilse.
Hocam kurulumu yaptım tek değişen şey Upload 4.50'ye çıktı bir de benim arayüzümde DSL yeri yok.

DSL yeri derken ne demek istediğinizi anlamadım ama ASUS'un modemi sinyal vb. şeyler açısından Türk Telekom'un dandik modemine bin basan bir modem. Herkes onu öneriyor bu arada o yüzden öyle diyorum. ASUS'un modemini kullanmaya devam edin. Bu arada fotoğrafa bir daha baktım ve biraz araştırma yaparak öğrendiklerimi yazıyorum şimdi buraya. SNR margin minimum 12 olması gerekiyormuş ve sizin hep 9 aşağısı. Sebebi bina içi telefon tesisatta ya da dış hatlardaki bir sorunmuş. Hat zayıflaması 18.1 dışında Full 30 üstünde ve 1 tane 55 var. Bu da bir etken internetin yavaşlığında. Kısaca senin SNR margin değerinde hat zayıflaması değerinde kötü. Bunları düzeltmeden internet kopmalarını veya Full internet hızını alamazsın. [Rehber] Modem Hat Değerleri burayı bir oku karşılaştır nasıl diye ve ne yapabileceğine bak rehberden. Ben anlattım saçma bir şekilde ama rehberi yapan adam düzgünce açıklamış. Ama kesin olan bir şey var ki SNR margin ve hat zayıflama değerlerin kötü hele ki SNR margin aşırı kötü.
Bu arada ikide bir altyapı çalışması falan yapıyorlardı aşırı kızıyordum ama maksimum veri oranı download için 86 olmuş 10 artmış bende. Yakında fiber gelir heralde böyle giderse.
Normale döndü yine aha ya.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı