VDSL için hangi firmaya başvurulmalı?

• Konuyu başlatan Dean
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 855

Dean

Kilopat
Daha fazla  
İyi akşamlar, yeni taşınacağım evde altyapı sorgulattığımda durum böyle. Fakat hangi firma iyi olur bilemedim çünkü yıllardır Superbox kullanıyorum. Benim için önemli olan upload hızının yüksek olması.

1646495011709.png

VDSL'de hız değeri olarak pek fark oluşacağını sanmam. TT, Superonline, Vodafone vb. gibi sadece taahhütlü paket sunanları da tavsiye etmem. Taahhütsüz hizmet veren şirketlerde de kalite bölgelere göre değişmektedir. Bir tanesini tercih ettikten sonra beğenmezseniz diğerine geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapıldığında da kurulum ücreti alınmamakta ve sadece hizmet aktif olduktan sonra modem içerisine kullanıcı adı ile parola girilmesi yeterlidir.

Taahhütsüz ve kotasız olarak;
Netspeed: Speed Pro 75 (75<>8 Mbps) fiyatı 94₺
Millenicom: Taahhütsüz Fiber 100 (100<>8 Mbps) fiyatı 99,90₺
Türknet: Özgür İletişim (İndirmede hattın kaldırabildiği maksimum değer, göndermede 8 Mbps) fiyatı 139,90₺

İçlerinde en kararlı bağlantı sunan ve ping değerleri en iyi olan -genellikle- Türknet oluyor. Eğer diğer şirketler hat kaldırmaz diye 35 veya 50 Mbps indirmeli paket sunarlarsa onlarda da genelde 5-6 Mbps upload hızı oluyor. Upload hızını VDSL bağlantıda maksimum olarak Türknet'te alma garantiniz var.

VDSL'de hız değeri olarak pek fark oluşacağını sanmam. TT, Superonline, Vodafone vb. gibi sadece taahhütlü paket sunanları da tavsiye etmem. Taahhütsüz hizmet veren şirketlerde de kalite bölgelere göre değişmektedir. Bir tanesini tercih ettikten sonra beğenmezseniz diğerine geçiş yapabilirsiniz. Geçiş yapıldığında da kurulum ücreti alınmamakta ve sadece hizmet aktif olduktan sonra modem içerisine kullanıcı adı ile parola girilmesi yeterlidir.

Taahhütsüz ve kotasız olarak;
Netspeed: Speed Pro 75 (75<>8 Mbps) fiyatı 94₺
Millenicom: Taahhütsüz Fiber 100 (100<>8 Mbps) fiyatı 99,90₺
Türknet: Özgür İletişim (İndirmede hattın kaldırabildiği maksimum değer, göndermede 8 Mbps) fiyatı 139,90₺

İçlerinde en kararlı bağlantı sunan ve ping değerleri en iyi olan -genellikle- Türknet oluyor. Eğer diğer şirketler hat kaldırmaz diye 35 veya 50 Mbps indirmeli paket sunarlarsa onlarda da genelde 5-6 Mbps upload hızı oluyor. Upload hızını VDSL bağlantıda maksimum olarak Türknet'te alma garantiniz var.
Turknette çok şikayet var müşteri hizmetleri noktasında. Hep şu yorumu görüyorum "fiber değilse Turknete yanaşmayın"

Millenicom biraz sıcak gelmeye başladı bana ama bilemedim.

TurkNet'te çok şikayet var müşteri hizmetleri noktasında. Hep şu yorumu görüyorum "fiber değilse TurkNet'e yanaşmayın."

Millenicom biraz sıcak gelmeye başladı bana ama bilemedim.

Ben de vakti zamanında benzer birkaç yorum okudum ve önceliği Millenicom'a verme hatasını yaptım. Tam tersini yaşadım. Sürekli hız düşüyor, yüksek ping oluyor ve paket kaybı yaşanıyordu. Onlarca kez şikayet etmeme rağmen her şikayet kaydı bir dakika dahi geçmeden "hattınızda sorun tespit edilmemiştir." yanıtıyla bilgisayar tarafından otomatik kapatıldı. WhatsApp hattı da aynı şekilde bot ile cevap veriyor. Millenicom'da abonelik başlangıcından fesih işlemine kadar olan aralıkta insan muhatap olmuyor. TurkNet'e geçiş yapacağım zamanki süreçte de bana müşteri numarasını doğru söylemedikleri için geçiş işlemi baltalandı. Sonrasında mecburen e-Devlet üzerinden fesih dilekçesi verip kapattırdım ve TurkNet'e kurulum ücreti vermek durumunda kaldım.

TurkNet'te bağlantı kalitesi çok daha iyiydi. Türk Telekom'dan geri kalır tarafı yoktu. Hatta ping olarak TT'den bile iyiydi. Arıza kayıtlarına da er ya da geç yazılı cevap verdiler. Öte yandan, Millenicom kadar rezil bir oluşum görmediğimi söyleyebilirim.

Hizmet kalitesinin bölgelere göre değişiyor olduğunu tekrar belirteyim. Çünkü yapılan yorumlar bunu gösteriyor. Başka yerlerde de Netspeed veya Millenicom'a geçenlerin TurkNet'ten daha iyi randıman aldıkları görülüyor.

2022'nin ilk zam açıklaması TurkNet'ten geldiği için şu an kendileri fiyat avantajını yitirmiş durumdalar. Yeni aboneler için pek cazip durmuyor.(Bize haziran ayında zam gelecekmiş sanırım) İsterseniz diğer taahhütsüz bağlantı sunan şirketlerden(Netspeed, Millenicom, Comnet, GIBIRNet...) birisini seçip deneyin. Eğer memnun kalmazsanız daha sonra TurkNet denersiniz. Zaten siz tekrar geçiş yapmak durumunda kalacağınız zamana kadar diğer şirketler de zam yapacaktır.

Son düzenleme:
İyi akşamlar, yeni taşınacağım evde altyapı sorgulattığımda durum böyle. Fakat hangi firma iyi olur bilemedim çünkü yıllardır Superbox kullanıyorum. Benim için önemli olan upload hızının yüksek olması.

Eki Görüntüle 1323385
Netspeed'i denemenizi öneririm açıkçası. Ben 35/6 paketini kullanıyorum. Siz de sanırım 75/8 paketini alacaksınız. 8 aydır kullanıyorum. Memnunum.

Altyapı sağlayıcınız TT olduğu için hız sınırları tüm ISSler için aynı şu durumda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı