VDSL için İSS önerisi

  • Konuyu başlatan Roux
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 2B

Roux

Kilopat
Katılım
23 Kasım 2018
Mesajlar
5.029
Makaleler
30
Çözümler
9
Yer
İstanbul
VDSL altyapım var. Hangi ISS geçmeliyim? Ailemden birinde TürkNet var fakat çok ping alıyor. Ben de aynı sorunu yaşamak istemem.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
TürkNet altyapınız varsa TürkNet düşünülebilir.
Eğer testi yapınca sana 35 Mbps'lik paketi öneriyorsa altyapısı yok, Türk telekomunkini kullanıyor demektir.
Buradan da Türk Telekom alt yapısı üzerinden alacağınız Max hızı verir. Bunları yapıp sonuçlarını atarsanız iyi olur.
 
Millenicom VDSL 35 paketini kullanıyorum, pink 4 ve kablosuz hız testinde 34-33 indirme 5, 5 gönderme alıyorum. ( Speedtest değerleri ) bir sorun yaşamadım bu zamana ( 2016'dan beri kullanıyorum ) kadar. Fiyatı 83 TL, taahhütüm var. Her ISS gibi onlara işin düşmediği müddetçe mutlusun :)
 
Şu anda ne desek boş. TurkNet alırsan TT ekiplerini en az 2 hafta beklersin, arıza olduğunda ilgilenmezler. Türk Telekom gereğinden fazla para alıyor, hızını düşük veriyor, bağlatması biraz daha erken oluyor, hız vb. düştüğünde ekipler gelip inceliyor.
 
Şu anda ne desek boş. TürkNet alırsan TT ekiplerini en az 2 hafta beklersin, arıza olduğunda ilgilenmezler. Türk Telekom gereğinden fazla para alıyor, hızını düşük veriyor, bağlatması biraz daha erken oluyor, hız vb. düştüğünde ekipler gelip inceliyor.

TürkNet altyapısı varsa böyle bir bekletme olmaz. Ama tabii yoksa uğraşmaya değmez.
 
Buradan da Türk Telekom alt yapısı üzerinden alacağınız maximum hızı verir. Bunları yapıp sonuçlarını atarsanız iyi olur.
Bizim evin karşısında gezip gördüğüm santral var. Arada da o binayla 3-4 metre kaldırım taşlarından oluşan yol var. Ama Netspeed santral tahmini mesafesini 137 Metre gösteriyor. İlginç. :D
 
Bizim evin karşısında gezip gördüğüm santral var. Arada da o binayla 3-4 metre kaldırım taşlarından oluşan yol var. Ama NetSpeed santral tahmini mesafesini 137 metre gösteriyor. İlginç. :D.

Santrallerin hepsi Türk Telekom'un. Yani NetSpeed'de oradan geliyordur. 137 metre dediği saha dolabına olan uzaklıktır.
Peki hız olarak ne kadar destekliyormuş alt yapınız?
 

Geri
Yukarı