VDSL internet DSL ve ınternet ışığı sürekli sönüyor

SelahattinB

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,
Son 2 yıldır Türk Telekom'dan hizmet almaktaydım ancak 5. aydan beri hizmet alamıyorum. 5. Ay'da bir trafik kazası sebebiyle direklerdeki kablolar koptu ve benim evim hariç tüm komşuların kabloları 1 haftada tamir edilir iken, benim evim atlandı ve tamir edilmesi 1 ay sürdü. Bu süreç boyunca mobil internet üzerinden çalışma gerçekleştirmem gerekti ve haliyle yüklü miktarda bir telefon faturası ödedim... Bu sorunun 1.5 ay sonucunda çözülmesiyle beraber internet bağlantımda sürekli kopmalar yaşanmaya başladı. DSL ve internet ışıkları sürekli sönüyor ve bir süre sonra tekrar yanıyor, bunun sebebinin ne olduğunu bilmiyorum ancak Telekom ile 20'ye yakın görüşmem sonucunda bana modemimin arızalı olduğunu söylediler.

Ertesi gün gidip yeni modem aldım ancak sorun hala devam etmekteydi, bu sefer bana yeni aldığım modemin bozuk olduğunu başka bir modem almam gerektiğini söylediler. Bunun üzerine ikinci defa bir modem aldım ve sorunun çözülmesini umdum ancak nafileydi... Sorunumu Türk Telekom çözemediği yetmezmiş gibi altyapımı da değiştirmişler. Eskiden TurkNet, Vodafone, Millenicom üzerinden 100Mbps altyapı gözükür iken şu an 16Mbps veya altyapı yok olarak gözükmekte.
Biraz detaylı araştırma sonucunda sinyal gücü ve gürültü seviyesi tabirlerinin olduğunu ve bunun stabil bir bağlantıda çok önemli olduğunu öğrendim.
300Mbps Wireless n USB VDSL2 modem router - model no. VN020-G2U (Türk Telekom'un verdiği modem) ile beraber aldığım değerler aşağıdaki gibidir.

1628325681102.png

Bu değerler iyi midir? Kötü müdür açıkçası pek bir anlam çıkartamadım. Aynı ınternet'in ASUS DSL-AC750 ile ölçümü aşağıdaki gibidir.

1628326669436.png

Teşekkürler.

TurkNet daha önce kullandım ve açıkçası 3 yıl boyunca port olmasına rağmen VDSL'e geçemedim. 500metre uzakta olan Santral'e uzak size VDSL veremeyiz dediler...

Şu an Türk Telekom'dan VDSL2 hizmet almaktayım (olabildiğince 5. aydan beri sorun yaşıyorum kopmalar, kesintiler vb.)

Hangi birimle görüşmem lazım ki bu sorunların çözümü için gerekli işlemleri yapalım?

Merhaba. Alt yapınız VDSL ve şuan ki hat değerleriniz gayet iyi.

Modem hat değerlerinize göre;
Aldığınız indirme hızı: 51Mbps
Aldığınız Yükleme hızı: 8Mbps

Alabileceğiniz en yüksek indirme hızı: 85-95Mbps
Alabileceğiniz en yüksek yükleme hızı: 40-42Mbps

Not: Modem hat değerleri uygulamada her zaman doğru sonuçlar vermeyebilir.

Şuan ki hat değerleriniz dengeli durumda. Ayrıca her iki modemde de herhangi bir hata oluşmamış. Tahminimce problem modemlerde değil, alt yapınız ile alakalı. DSL ışığının sürekli yanıp sönmesi genelde altyapı ile alakalı bir durumdur. Kabloların koptuğunu ve tekrar onarıldığını belirtmişsiniz, gelen ekipler kabloyu sağlıklı bir şekilde onarmamış olabilir. Ayrıca hat zayıflamasına bakıldığında saha dolabı ile aranızdaki mesafe muhtemelen daha azdır, yani 500m uzaktaki bir saha dolabından bu değerlerde bir hat zayıflaması alınabileceğini düşünmüyorum.
Bölgenizde Turknet firmasının kendi alt yapısı yoksa, Türk Telekom alt yapısı üzerinden hizmet verecektir, yani herhangi bir altyapı değişikliği olmayacak, sadece servis sağlayıcı değişikliği olacak. Dolayısıyla şuan ki hat değerleriniz ile Turknet firmasına kolaylıkla geçiş yapabilmeniz gerekiyor. Bunun dışında eğer hattınızdaki arıza ile ilgili Türk Telekom müşteri hizmetlerinden sağlıklı bir sonuç alamıyorsanız, bölgenizdeki müdürlüğe gidip planlama ve erişim birimi veya bakım birimi ile görüşebilirsiniz.

Mümkün olduğunca detaylı bilgi vermeye çalıştım, aklınızda soru kaldıysa sorabilirsiniz.

Merhaba. Alt yapınız VDSL ve şuan ki hat değerleriniz gayet iyi.

Modem hat değerlerinize göre;
Aldığınız indirme hızı: 51Mbps
Aldığınız Yükleme hızı: 8Mbps

Alabileceğiniz en yüksek indirme hızı: 85-95Mbps
Alabileceğiniz en yüksek yükleme hızı: 40-42Mbps

Not: Modem hat değerleri uygulamada her zaman doğru sonuçlar vermeyebilir.

Şuan ki hat değerleriniz dengeli durumda. Ayrıca her iki modemde de herhangi bir hata oluşmamış. Tahminimce problem modemlerde değil, alt yapınız ile alakalı. DSL ışığının sürekli yanıp sönmesi genelde altyapı ile alakalı bir durumdur. Kabloların koptuğunu ve tekrar onarıldığını belirtmişsiniz, gelen ekipler kabloyu sağlıklı bir şekilde onarmamış olabilir. Ayrıca hat zayıflamasına bakıldığında saha dolabı ile aranızdaki mesafe muhtemelen daha azdır, yani 500m uzaktaki bir saha dolabından bu değerlerde bir hat zayıflaması alınabileceğini düşünmüyorum.
Bölgenizde Turknet firmasının kendi alt yapısı yoksa, Türk Telekom alt yapısı üzerinden hizmet verecektir, yani herhangi bir altyapı değişikliği olmayacak, sadece servis sağlayıcı değişikliği olacak. Dolayısıyla şuan ki hat değerleriniz ile Turknet firmasına kolaylıkla geçiş yapabilmeniz gerekiyor. Bunun dışında eğer hattınızdaki arıza ile ilgili Türk Telekom müşteri hizmetlerinden sağlıklı bir sonuç alamıyorsanız, bölgenizdeki müdürlüğe gidip planlama ve erişim birimi veya bakım birimi ile görüşebilirsiniz.

Mümkün olduğunca detaylı bilgi vermeye çalıştım, aklınızda soru kaldıysa sorabilirsiniz.
Detaylı cevabınız için çok teşekkür ederim. 5. Defa ekiplerin gelmesiyle şuan için sorunum çözülmüş gözükmekte. İnşallah bu tarz sorunlarla hiç bir arkadaşımız karşılaşmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı