Öncelikle merhaba, TurkNet 35Mbps VDSL internet kullanmaktayım. VDSL kutusu da evimize 50 metre uzaklıkta, ve internetimde sürekli anlık kopmalar oluşuyor. TurkNet'e arıza kaydı oluşturdum ama bir şey yapamıyorlar. TT onlardan internet hizmeti almadığım için hiç ilgelenmiyorlar. İlkten ankastre sıkıntı varmış sonra da dedikleri kablo 35 Mbps hızı kaldırmıyor.
Arıza kaydı açtığınızdaki değerler ile modem arayüz değerlerinde dağlar kadar fark var. Ankastreden eve gelen kabloda ek yerleri var mı kontrol edin. Ayrıca kabloda ek yoksa ankastre kutusu bağlantı noktasına yüzeysel bir göz atın. Oksitlenme yada paslanma mevcutsa kablonun ucunu kesip sıfırdan ankastreye bağlantı sağlayın.
Arıza kaydı açtığınızdaki değerler ile modem arayüz değerlerinde dağlar kadar fark var. Ankastreden eve gelen kabloda ek yerleri var mı kontrol edin. Ayrıca kabloda ek yoksa ankastre kutusu bağlantı noktasına yüzeysel bir göz atın. Oksitlenme ya da paslanma mevcutsa kablonun ucunu kesip sıfırdan ankastreye bağlantı sağlayın.
Bu durumda port değişikliği talep edip yeni port ile kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat belirtmeliyim ki Telekom’a port değiştirtmek deveye hendek atlatmaktan zordur. Bol şans
Bu durumda port değişikliği talep edip yeni port ile kullanmayı deneyebilirsiniz. Fakat belirtmeliyim ki Telekom’a port değiştirtmek deveye hendek atlatmaktan zordur. Bol şans
Ben sizin yerinizde olsam ankastreye benim dairem için giren kabloyu bulur kendi kablomu ona direk lehimlerdim. Hiç ankastreye uğramadan bağlantımı DSLAM cihazına aktarmış olurdum. Elinizden geliyorsa bu şekilde deneyim birde. Ayrıca modemi direk ankastreye size ayrılmış kabloya direk bağlayıp hat değerlerine birde öyle bakardım. Daire hattınızın durumu hakkında öncesi ve sonrası olarak az çok fikir verir.
Ben sizin yerinizde olsam ankastreye benim dairem için giren kabloyu bulur kendi kablomu ona direk lehimlerdim. Hiç ankastreye uğramadan bağlantımı DSLAM cihazına aktarmış olurdum. Elinizden geliyorsa bu şekilde deneyim bir de. Ayrıca modemi direk ankastreye size ayrılmış kabloya direk bağlayıp hat değerlerine bir de öyle bakardım. Daire hattınızın durumu hakkında öncesi ve sonrası olarak az çok fikir verir.