VDSL ISS önerisi

Enes Kurus

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar VDSL altyapı bulunmakta. 46 Mbps'e kadar destekliyor. Şu an Türk Telekom kullanıyorum, pingim 90-110 arası. Bi' CS:GO rekabetçi maçında 5 kez 900'lere kadar çıkıp indiği oldu. Hangi ISS bana düşük ping verir? Bir de apartman 10 yıllık ankastre kutusundaki kabloyu değiştirirsem fark eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar VDSL altyapı bulunmakta. 46 Mbps'e kadar destekliyor. Şu an Türk Telekom kullanıyorum, pingim 90-110 arası. Bi' CS:GO rekabetçi maçında 5 kez 900'lere kadar çıkıp indiği oldu. Hangi ISS bana düşük ping verir? Bir de apartman 10 yıllık ankastre kutusundaki kabloyu değiştirirsem fark eder mi?

Öncelikle, taahhütlü İSS'leri bir kenara bırakıp, taahhütsüz İSS'lerden hizmet almalısın. NetSpeed'i aktif olarak kullanıyorum. CS:GO yurtdışı sunucularında sabah saatlerinde 38-40 ping, öğlen ve öğleden sonra 42-46 akşam saatlerinde ise en fazla 50 ye çıkıyor pingim. Genel olarak memnunum hizmetten fakat senin altyapın nasıldır bilemediğim için ama pişman etmez, istediğin zaman da çıkabilirsin. Bina içi tesisatını değiştirerek, daha stabil ve kararlı internet ve ping değerleri görebilirsin.

Son düzenleme:
35 Mbit hızında VDSL kullanıyorum, oturduğum bina 20 yıllık, ankastre kutusunun görünümü tarihi eser gibi, ancak bahsettiğiniz ping değerlerini görmedim. Sadece ilk nakil olurken kabloları uç uca temas edecek şekilde açık bırakıp gitmiş sayın Türk Telekom ekipleri, telefon santralinden anlayan bir arkadaş getirip hangi kablonun bana ait olduğunu anlayıp bağlantılarını düzgünce yaptıktan sonra makaron ile yalıtımı sağladım. O günden bu güne herhangi bir ping ve paket kaybı yaşamadım. Eski kablolar yenilerine oranla daha sağlam oluyorlar önemli olan kablonun kesitinin kalınlığı, diğer önemli faktörler de bağlantı noktaları diyebilirim. Ping etkileyen faktörler ise tüm bunlarla birlikte sizin santrale olan uzaklığınız, ve santraldeki portunuzun yoğunluğu ile ilgili olmakla birlikte, kendi ağ donanımlarınızdan da kaynaklanabilmekte.

Öncelikle, taahhütlü İSS'leri bir kenara bırakıp, taahhütsüz İSS'lerden hizmet almalısın. NetSpeed'i aktif olarak kullanıyorum. CS:GO yurtdışı sunucularında sabah saatlerinde 38-40 ping, öğlen ve öğleden sonra 42-46 akşam saatlerinde ise en fazla 50 ye çıkıyor pingim. Genel olarak memnunum hizmetten fakat senin altyapın nasıldır bilemediğim için ama pişman etmez, istediğin zaman da çıkabilirsin. Bina içi tesisatını değiştirerek, daha stabil ve kararlı internet ve ping değerleri görebilirsin.
Umarım bende sen gibi pingler alırım HİPER 200 almayı düşünüyorum.
Hat değerleri bu bi bakarmısınız

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    5,8 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleme:
Upload kısmında zayıflama çok berbat, %90 bundan ötürü ping sorunu yaşıyorsunuzdur, yani ya iç tesisat yada TT'den kaynaklı bir sorun var. TT'den ayrılmadan önce hem bina içinden hemde daireden hız ölçümü talep edin ve upload hızında düşüklük şeklinde kayıt açın.

Millenicom, Oris Telekom, Netspeed'den hizmet alabilirsiniz. TurkNet'te hattınızı taşımadan önce şu upload sorununu düzeltmeniz gerekli.

Upload kısmında zayıflama çok berbat, %90 bundan ötürü ping sorunu yaşıyorsunuzdur, yani ya iç tesisat yada TT'den kaynaklı bir sorun var. TT'den ayrılmadan önce hem bina içinden hemde daireden hız ölçümü talep edin ve upload hızında düşüklük şeklinde kayıt açın.

Millenicom, Oris Telekom, Netspeed'den hizmet alabilirsiniz. TurkNet'te hattınızı taşımadan önce şu upload sorununu düzeltmeniz gerekli.
''hem bina içinden hemde daireden hız ölçümü talep edin'' nasıl ve nereden talep edicem

Müşteri hizmetlerini arayın, arıza kaydı bırakmak istiyorum deyip yazdığım gibi talep oluşturun.
Aradım müşteri hizmetlerine durumu iza ettim iç tesisatın kontrol edilmesini istiyorum dedim kadın böyle bir talep oluşturamazsınız dedi olayı defalarca kez anlattım her seferinde cevabı akk olduğu için dedi sinirimden kapadım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı