VDSL modem önerisi

Makaleler
2
Daha fazla  
Biliyorum forumda benzer birçok konu var ama konular ya eski, ya daha farklı şeyler var. Arkadaşım bir modem arıyor. Bütçe 350-400.
3 Katlı bir evin 2. katın yerleştirilecek modemin 3 kata da internet sağlaması gerekiyor. Çok fazla cihaz bağlandığı zaman sapıtmaması gerekiyor 10-15 cihaz aynı anda bağlanabilmeli. Ben birkaç modele baktım ama baktığım modemlerin hepsi hakkında kötü yorumlar. Baktığım modemler bunlar;
TP-Link Archer VR300 düşünüyordum baktım herkes çöp demiş.
ASUS DSL-AC750'a baktım ona da herkes çöp demiş.

plan.png

Evin düzeni bu sarı bölge modemin bulunacağı yer.
Siyah kareler Wi-Fi ihtiyacının olduğu yerler.
Mavi kutular ise odalar.
Evin boyutları ise 12 metreye 10 metre.
Alt ve üst katların Wi-Fi kullanım bölgeleri yaklaşık aynı.

Son düzenleme:
Ev 3 kat ve her kat 120 m2 yanlış anlamadıysam. Bu durum da önce arkadaşın tek modem ve router ile 3 kata da kablosuz bağlantı sağlamayı unutsun. Bir adet ana VDSL modem Router ve her kata 1 adet sinal genişletmeye cihaza ihtiyacı var.

Ev 3 kat ve her kat 120 M.2 yanlış anlamadıysam. Bu durum da önce arkadaşın tek modem ve router ile 3 kata da kablosuz bağlantı sağlamayı unutsun. Bir adet ana VDSL modem router ve her kata 1 adet sinal genişletmeye cihaza ihtiyacı var.

Peki önerebileceğiniz bir modem var mı? Attıgım modemler yazıldığı kadar kötü mü?
https://www.hepsiburada.com/keeneti...pzAFwZ-VQuawhbaCq2Tashg0DGfU8qD0aAvN9EALw_wcB bunu alın eğer zorlanmayacaksanız ben gayet memnunum ama illaki sinyal güçlendiriciye ihtiyaç duyacaksınız ev iki katlı olduğu için.

Bir sorayım bana 350-400 arası bir şey demişti. Genelde bu marka önerilmiş açıkçası ben duymadım ama pek Wi-Fi ihtiyacım olmadı (kablo forever :D ). Bir de madem kullanıcısınız size şunu sorayım mesela modemi yukarıda bulunan modem noktasına koydunuz aynı kat içinde sıkıntı çıkartır mı?

Biliyorum forumda benzer birçok konu var ama konular ya eski, ya daha farklı şeyler var. Arkadaşım bir modem arıyor. Bütçe 350-400.
3 Katlı bir evin 2. katın yerleştirilecek modemin 3 kata da internet sağlaması gerekiyor. Çok fazla cihaz bağlandığı zaman sapıtmaması gerekiyor 10-15 cihaz aynı anda bağlanabilmeli. Ben birkaç modele baktım ama baktığım modemlerin hepsi hakkında kötü yorumlar. Baktığım modemler bunlar;
TP-Link Archer VR300 düşünüyordum baktım herkes çöp demiş.
ASUS DSL-AC750'a baktım ona da herkes çöp demiş.

Eki Görüntüle 745905

Evin düzeni bu sarı bölge modemin bulunacağı yer.
Siyah kareler Wi-Fi ihtiyacının olduğu yerler.
Mavi kutular ise odalar.
Evin boyutları ise 12 metreye 10 metre.
Alt ve üst katların Wi-Fi kullanım bölgeleri yaklaşık aynı.
Sana iyi bir router lazım öyle bir ortamı modem ile yönetemezsin router olarak Qualcomm chipsetli bir cihaz almanı öneririm ve openwrt yüklenebilen bir cihaz almaya çalış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı