CRC hatalarının sebebi genelde hattın kalitesinden kaynaklı oluyor. Yani yeni modem almak o sorunu çözmeyebilir. Baştan uyarmak istedim.
En uygun fiyatlı önerim Tenda V12 olacaktır. Kendim 2,5 yıldır kullanıyorum. En sevdiğim tarafı Wi-Fi menzili daha önce tedarik ettiğim üç farklı cihazdan daha iyi olmasıydı. Benzer fiyattakilere göre özellik olarak doludur:
*Dual bant Wi-Fi(2.4GHz ve 5GHz)
*ADSL/VDSL yanında fiber internete uygun. Ayrıca teyit imkanım olmadı ama MAC klonlama da destekliyor(bazı fiber internetler için gerekebilir)
*Gigabit WAN ve LAN portları var. Gigabit fiber internetle bile kullanmak mümkün.
*Hüzmeleme ve MU-MIMO gibi Wi-Fi kalitesini arttıracak özellikler mevcut
*VDSL için QoS yok ama genel olarak ağ trafiğini yönetmede iyi. Ben evde başka cihazlar da bağlıyken ciddi bir ping sorunu yaşamadım.
Kötü tarafı daha sonra önerebileceğim Keenetic marka ürünlere göre yazılımsal olarak eksiktir. Ancak Keenetic olanlar da genelde ya pahalıdır yada özellikleri kıttır(MU-MIMO, hüzmeleme, gigabit portlar vs.). Şu anda Keenetic'in çoğu ürünü mantıken alınmaz vaziyette. Senin bütçen içinde kalan güzel bir model var ama fiyatı da benzer şekilde abartılı.
Epey - Tenda V12 - Keenetic Extra DSL özellik ve fiyat karşılaştırması
www.epey.com
TP-Link Archer VR400 bizzat test ettiğim bir ucubeydi. Kısa sürede ısınıp hem kablolu hem kablosuz üzerinden hız kesiyordu. VR300'den de daha iyi performans beklemiyorum. Asus'un bazı modelleri(AC51 ve AC750 gibi) kronik sorunluydu. Onların da fiyatlarını şişirmişler.
Üstteki linkte bulunan iki modeme ilave olarak Keenetic Omni DSL var. Fiyatı Tenda V12 ile aynı ama özellik olarak bomboş. Wi-Fi 5 bile yok. Aynı markanın Carrier DSL modeli güzeldi ama stoğu bitmiş.
Not: Bufferbloat sorununun kesin çözümü fiber internet ve iyi router almaktan geçiyor. Ben farklı modemlerle denedim ama Türk Telekom'un VDSL teknolojisi yük altında berbat ping verip bufferbloat sorununa yol açıyor.