VDSL Modem Önerisi

207061

Megapat
Makaleler
1
Bu hafta sonu bir VDSL modem almam gerekiyor. İki ürün arasında kaldım. Dolayısıyla sizlere durumu anlatıp, iki ürün arasından önereceğinizi, varsa başka önerilerinizi de okumak isterim.
- Öncelikle yeni taşındığım evim, sokaktaki DSL kutusuna en fazla 20 metre mesafede, sokak sessiz olduğunda kutunun zırıldamalarını duyabiliyorum :D
- TTnet kullanmayacağım. Uzun araştırmalar sonucu Oris Telekom'a karar verdim. Alt yapı olarak daireme bakır tesisat yapıldığı için 50mbit bağlantı verecekler. İdeal değil ama şikayet de görmedim.
- Evim 3 oda 1 salon. Odalar ve salon arasında uzun bir koridor var. Modem maalesef salonda duracak (eğer uzatma durumunu çözebilirsem, koridora alacağım). Bina yeni ancak uyanık müteahhit odalara internet hattı çekmemiş. Prizler bile az sayıda ve saçma lokasyonlarda.
- Modemin Wifi sinyalinin güçlü olması gerekiyor çünkü çalışma odamda masa üstü bilgisayar kullanıyorum.Modemi kablo ile bağlamak istersem 25 metre ethernet çekmem gerekiyor (duvar köşelerinden döndürmek adına). Hanım bu kablo olayına çok sıcak bakmıyor ne yazık ki :( Bu da güçlü kablosuz sinyal gereksinimi oluşturuyor.
- Modemi kendi çalışma odama alırsam, salonda kurduğum IPTv çalışmıyor.

Kısaca, yukarısı sakal ve bıyık durumu işte. Ben de modemlere biraz baktım ve aşağıda adını belirttiğim 2 modeme karar kıldım. Aslında bugün TpLink 9970'i alacaktım ancak kablosuz sinyalini çok kötü eleştirmişler.

Modemi fiziksel bir mağazadan alacağım çünkü kartımdaki puanların süresi dolmak üzere ve puanlarımı harcamak istiyorum. Teknosa ya da Vatan olacak sanırım.
400 TL fiyat skalasını geçmesini istemiyorum. 2 ayda rekor para harcadım, havadaki sineklere ateş eder durumdayım :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Almanız için değil ama almamanız için öneri yapmak istiyorum. TP-Link TD-W9970V3 almayın. Evimde 50 Mbps bağlantı var. Modemle aramda 2-3 metre olmasına rağmen Wi-Fi'da hızımın yarısını bile alamıyorum.

Almanız için değil ama almamanız için öneri yapmak istiyorum. TP-Link TD-W9970V3 almayın. Evimde 50 Mbps bağlantı var. Modemle aramda 2-3 metre olmasına rağmen Wi-Fi'da hızımın yarısını bile alamıyorum.

Modeminiz bozuk muhtemelen. Tüm evin her yerinde hatta koridorun arkasındaki tuvalette bile full çekiyor.

Merhaba arkadaşlar. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Evde bir deneme ölçümü yaptım. Bu nedenle modemde değişikliğe gitmeye karar verdim. Tp-Link AC1200 Vr300 aldım. Modemi koridora konumlandıracağım. O şekilde hem 5 hem de 2.4 Ghz kanalları tüm odalarda çekebiliyor.

Merhaba arkadaşlar. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Evde bir deneme ölçümü yaptım. Bu nedenle modemde değişikliğe gitmeye karar verdim. Tp-Link AC1200 Vr300 aldım. Modemi koridora konumlandıracağım. O şekilde hem 5 hem de 2.4 Ghz kanalları tüm odalarda çekebiliyor.
Modemden memnun musunuz? Birde wifi çekim mesafesi ortalama kaç metreye kadar(ve kaç duvar) iyi şekilde iletiliyor?

Modemden memnun musunuz? Birde wifi çekim mesafesi ortalama kaç metreye kadar(ve kaç duvar) iyi şekilde iletiliyor?
Merhaba,
Kesinlikle önermiyorum. Wifi kalitesi çok düşük. Aynı odada ve 1 duvar mesafede sorun yok. Ancak duvar sayısı 2 olduğu zaman bağlantıda gecikme ve kopmalar çok oluyor. Evin diğer noktaları için Access Point kurmak zorunda kaldım.
Bundan çok daha önceleri Aztech marka bir modem kullanırdım. Yemin ediyorum arada 1 daire olan uç koridordaki komşudan internete girerdik. Yeni modemlerin derdi ne böyle :(

Merhaba,
Kesinlikle önermiyorum. Wifi kalitesi çok düşük. Aynı odada ve 1 duvar mesafede sorun yok. Ancak duvar sayısı 2 olduğu zaman bağlantıda gecikme ve kopmalar çok oluyor. Evin diğer noktaları için Access Point kurmak zorunda kaldım.
Bundan çok daha önceleri Aztech marka bir modem kullanırdım. Yemin ediyorum arada 1 daire olan uç koridordaki komşudan internete girerdik. Yeni modemlerin derdi ne böyle :(
Bilgilendirme için teşekkürler. Şuan için benimde tercihim "Keenetic Extra DSL" bu yönde ilerliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı