VDSL modem tavsiyesi

Ozan Ada

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, annemlerin evinde TP-Link VN020 F3 eski bir VDSL modem bulunmakta. Ev 2 katlı ve her noktadan internet kesintisiz çekiyor. Hız güzel her test yakında 52Mbps yukarı katta 45-42 Mbps civarı, yavaşlık vs yok. Ancak şöyle bir durumla karşılaştım gün içinde internet gidiyor. Modemi tekrar başlatınca internet tekrar sıkıntısız devam.

Bugün TTNET bir ekip gönderdi, sık kopma tespit ettik dediler, hatta sıkıntı yok (50 olan hız 65-70'e kadar destekliyor değerler gayet güzel dedi), kablolarda tesisatta, sıkıntı yok, modemde bir sıkıntı olabilir dediler. Biz yine de bir kutu yakında, port değişelim, o olasılığı da bertaraf edelim dediler. Onlar buradayken hiçbir sorun yok. 2 saat sonra tekrar kopmuş, modem başlatılınca tekrar sorun yok.

Bende yeni bir modem alayım eski modemin canı burnundaysa değişmiş olsun. Uzun zamandır kişisel kullanım için bir VDSL almadım. Birkaç ürün baktım ama çekim gücü eski modellerden kötü vs yazılmış popüler olanların. Tek ünitede Wi-Fi gücü iyi olan bir modem tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Kablolu bağlanan herhangi bir cihaz yok. Bütçe 2500TL'e kadar, ikinci el ürüne karşı değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar, annemlerin evinde TP-Link VN020 F3 eski bir VDSL modem bulunmakta. Ev 2 katlı ve her noktadan internet kesintisiz çekiyor. Hız güzel her test yakında 52Mbps yukarı katta 45-42 Mbps civarı, yavaşlık vs yok. Ancak şöyle bir durumla karşılaştım gün içinde internet gidiyor. Modemi tekrar başlatınca internet tekrar sıkıntısız devam.

Bugün TTNET bir ekip gönderdi, sık kopma tespit ettik dediler, hatta sıkıntı yok (50 olan hız 65-70'e kadar destekliyor değerler gayet güzel dedi), kablolarda tesisatta, sıkıntı yok, modemde bir sıkıntı olabilir dediler. Biz yine de bir kutu yakında, port değişelim, o olasılığı da bertaraf edelim dediler. Onlar buradayken hiçbir sorun yok. 2 saat sonra tekrar kopmuş, modem başlatılınca tekrar sorun yok.

Bende yeni bir modem alayım eski modemin canı burnundaysa değişmiş olsun. Uzun zamandır kişisel kullanım için bir VDSL almadım. Birkaç ürün baktım ama çekim gücü eski modellerden kötü vs yazılmış popüler olanların. Tek ünitede Wi-Fi gücü iyi olan bir modem tavsiyesinde bulunabilir misiniz? Kablolu bağlanan herhangi bir cihaz yok. Bütçe 2500TL'e kadar, ikinci el ürüne karşı değilim.

Hocam TP-Link tümürünlerinde ısınma sorunu var bu da kopmalara sebep oluyor aynısı başımda vardı hız düşürdüm vs yine aynı sorun devam etti en sonunda ASUS modemle çözdüm sorunu arkadaşın dediği Keenetic'de güzel modem ASUS'ya da Keenetic tavsiye ederim.

Şöyle ilk baktığım modellerden biri ama çekim gücü düşük vs yazmışlar. Hatta alıyordum neredeyse. 2111 ve 2112 versiyonu var. Bu yeni versiyonda bir şeyleri iyileştirmişler sanırım.

Ben bir çekim gücü sorunu yaşamadım. Ne kadar geniş bir alanda ne kadar duvar ile kullanacaksınız ki? Alan çok mu büyük?
Ben 3+1 geniş evin en kenar odasında bulunan modemden en uzaktaki odanın balkonunda çekim alıyorum gayet memnunum. Modemi evin ortasına koysam karşı apartman alacak sinyali.

Hocam TP-Link tümürünlerinde ısınma sorunu var bu da kopmalara sebep oluyor aynısı başımda vardı hız düşürdüm vs yine aynı sorun devam etti en sonunda ASUS modemle çözdüm sorunu arkadaşın dediği Keenetic'de güzel modem ASUS'ya da Keenetic tavsiye ederim.
Sanırım böyle bir sorun var bu modemde. @nekope nin dediği versiyona bir bakayım. Asus yazlıkta kullanıyorum bir modelini N16 gibi birşey hatırlayamadım fena değil ama çekim gücü zayıftı biraz.

Ben bir çekim gücü sorunu yaşamadım. Ne kadar geniş bir alanda ne kadar duvar ile kullanacaksınız ki? Alan çok mu büyük?
Ben 3+1 geniş evin en kenar odasında bulunan modemden en uzaktaki odanın balkonunda çekim alıyorum gayet memnunum. Modemi evin ortasına koysam karşı apartman alacak sinyali.
Yani 200m2 * 2 gibi. Alt katta tam ortada modem. Benim aklıma yatmıştı bu Keenetic aslında, kopma yapmıyor diye. Amazonda çekim gücüyle ilgili negatif yorumları okuyunca kararsız kalmıştım. Eski modemlerde Wifi dahamı iyiydi anlamadım bir türlü. Olmadı satıcısı Amazon, en kötü iade ederim deyip alsam mı bilemedim.

Son düzenleme:
Sanırım böyle bir sorun var bu modemde. @nekopenin dediği versiyona bir bakayım. ASUS yazlıkta kullanıyorum bir modelini N16 gibi bir şey hatırlayamadım fena değil ama çekim gücü zayıftı biraz.

Yani 200 M.2 * 2 gibi. Alt katta tam ortada modem. Benim aklıma yatmıştı bu Keenetic aslında, kopma yapmıyor diye. Amazon'da çekim gücüyle ilgili negatif yorumları okuyunca kararsız kalmıştım. Eski modemlerde Wi-Fi daha mı iyiydi anlamadım bir türlü. Olmadı satıcısı Amazon, en kötü iade ederim deyip alsam mı bilemedim.

Yani dediğim gibi ben çekim gücünde bir sorun yaşamadım, bu fiyat bandında alınabilecek en iyi modemin bu olduğunu düşünüyorum.

Özellikle evin tam ortasına koyduğunuzda güzel çekim alınacaktır bence. Ben kablolama olmadığı için en kenar odada tutmak zorundayım ona rağmen en uzak odadan mesela Smart TV ile 4K video izleyebiliyorum. Çekimde sorun yaşamıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı