Alperen136
Decapat
Daha fazla
Yazdığın bütün firmalar aynı altyapıyı kullanarak sana hizmet verecekler. Aynı bakır kablo aynı santral. Firma aşırı dandik olmadığı sürece alacağınız hizmet kalitesi aynı olacaktır. TurkNet'te sorun yaşıyorsanız bu %90 ihtimalle TurkNet ile alakalı değil altyapınızla alakalı. 50-60 Mbps hız veren herhangi bir ISS'ye geçtikten sonra buraya modem değerlerinizi paylaşırsanız daha net bir şekilde anlatabilirim. Tavsiyem Comnet.
Ya TurkNet'in hızından şikayetçi değilim ya da altyapısından ben TurkNet'in hizmetinden şikayetçiyim müşteri hizmetlerinden nakil işlemlerinden arıza işlemlerinden bu yüzden değiştirmek istiyorum illa hızlı olmasına gerek yok ama yavaş da olmasın yani güzel hizmet versin ve biraz da hızlı olsun işte. Tabloya baktığım zaman Superonline'ın 65 Mbps paketi yok 24 50 ve 100 var kafam karıştı biraz ve Türksat 16 Mbps'den baslarsa 100 Mbps'e kadar çıkar mı?
Burada 2.kez okudum daha iyi anladım galiba o zaman ben senin önerdiğin 2 operatör bakacağım değerlendirme yapacağım ama soyle bir şey sormak istiyorum.
Atıyorum iki ev internet sağlayıcısında kaldım karar veremedim.
Atıyorum Comnet 35 Mbps başlıyor ama 50 Mbps kadar cıkabilir. Yani bu konuda hangisi daha mantıklı ama ben 100 Mbps istiyorum ve 100 Mbps veren sağlayıcı yoğunluk sorunu yaşamasın diye 16 başlıyor. Sorunsuz sekilde zaman alsa da 100 Mbps çıkar mı?
Öncelikle şunu açıklayayım. Türk Telekom size maximum 41 verebiliyorum demesinin sebebi hattınızın SNR margin değerlerini yüksek tutmak için aldığınız hızın düşük olması gerekiyor. TurkNet ise altyapıyı sonuna kadar zorlayacak şekilde hat tanımlaması yapabilir. Çünkü bir sorun olduğunda bakım yapan kendileri değil TT ekipleridir. Sizde yoğun olduğu saatlerde kopmalar yaşamışsınız büyük ihtimalle.
Sorunuza gelecek olursak firmalar bazı firmalar yoğun saatlerde VDSL altyapılar için oluşabilecek sorunları göz önüne alarak daha düşük hız tanımlarlar. Bu sayede yoğunluk azalır ve sorun oranı doğal olarak düşer. 100 Mbps tanımlasalar altyapı kaldıramayacağı hızları deneyeceğinden stabilite olmaz.
Aboneliğinizi iptal etmeden önce konu açıp yardım isteseydiniz TurkNet'te iken Türk Telekom'u arayıp maximum verebilecekleri hız bilgisi ile TurkNet tarafında hız güncellemesi için kayıt oluşturmanız olurdu. Bu sayede hiç uğraşmadan sorunu çözerdik.
Tavsiyem 35Mbps hızında en uygun fiyatı sağlayan herhangi bir firmaya geçiş yapmanız. Aktif olarak internet kutusu Telekom firmasını kullanıyorum eğer geçmeyi düşünürseniz de davetiye kodumu sizinle paylaşabilirim bu sayede birer ay da bedava internet kullanmış oluruz. Ben tablodaki neredeyse bütün firmalardan hizmet aldım sadece poyraznet ve tıklanet tavsiye etmiyorum.
Yine internet hizmetinizle alakalı herhangi bir konuda yardım isterseniz etiketlemeniz yeterli.
Buyurun güncel fiyat tablosu budur, dh Forum'dan alıntıladım.
Eki Görüntüle 1624148
İkisi de çok acayip birinde pingin DNS değiştirince dusuyor diğerinde IP değişince ping dusuyor Kablonet vereceği hızın hepsini veriyor Superonline 100 dowloadin 80'ini 10 uploadın 8'ini veriyor fiber olsa bile sana kalmış.
Yani hangisini önerirsiniz? Deneyiminiz varsa bunu belirterek de yorum alırsam daha iyi olur.
Yazdığım gibi işte istediğini seç benim bir önerim olursa tek diyeceğim şey Türkiye'den kaç öyle internet al hiçbir sağlayıcı iyi değil.