VDSL Türksat Kablonet mi yoksa VDSL Turkcell Superonline mı?

Yazdığın bütün firmalar aynı altyapıyı kullanarak sana hizmet verecekler. Aynı bakır kablo aynı santral. Firma aşırı dandik olmadığı sürece alacağınız hizmet kalitesi aynı olacaktır. TurkNet'te sorun yaşıyorsanız bu %90 ihtimalle TurkNet ile alakalı değil altyapınızla alakalı. 50-60 Mbps hız veren herhangi bir ISS'ye geçtikten sonra buraya modem değerlerinizi paylaşırsanız daha net bir şekilde anlatabilirim. Tavsiyem Comnet.

ISS bu durumda önemli nokta kullanılan bakır kablolar route sistemi verdikleri router bunlar değişiyor her ISS de.

25 yıldır kablonet kulllanıyorum 7 tl ye 1 ay internet sattıklarını hatırlıyorum hatta içinde kablo tv hizmetide vardı. 23.05.2025 tarihi itibariyle sadece kablonet akıllı sınırsız 100 mbps kullanıyorum. Akşam 19 ve 24 arasında 25 mbps ye indiriliyor. Vdsl hat ping değeri 10 ve çoğunlukla gündüz 100mbps iken 75-80mbps ancak verebiliyor. Bazen çok sınırlı olarak 100 mbps hızlarıda görüyor ama bugün için bu hizmeti 180 tl ye alıyorum. Benim için fiyat performans ürünü diyebilirim 25 yıldırda hep öyleydi ama Turkcell satın alırsa fiyatlar 2 ye 3 e katlayacaktır, umarım alamazlar.

VDSL hizmetlerinde TurkNet de KabloNet (TürkSat) de Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Birinin diğerine göre daha iyi olması için teoride bir neden yok. TükSat'ın DocSis 3.0 altyapısını kullandığı altyapı ise kendisinin ve modemi VDSL modemden farklı cihazdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı