VDSL Varken Fiber Başvurusu Yapabilir Miyim?

yiange28

Megapat
Makaleler
2
Herkese hayırlı forumlar arkadaşlar.

Bugün iki ayrı Türk Telekom şubesine gidip derdimi anlattım. İlkinde benimle ilgilenenler CAT6 kabloyu bana Fiber internet kablosu olarak yutturmaya çalıştı.
"Biz size zaten Fiber hızı veriyoruz. Evinizden kutuya kadar CAT6 kablo çekin." dediler. Zaten 100 Mbit hız veriyorlarmış maksimum. TİP 11 kutunuz zaten var dediler.
Anlatmama rağmen anlamadılar derdimi. Tamam bunu yaparım da, ben Fiber hızı(1000 Mbit) almak istiyorum. Başvurabilir miyim dediysem de bana CAT6 konusunda ısrar ettiler.

Ben de yakında bulunan bir başka ilçedeki şubelerine gittim. Derdimi anlattım ve dinlediler. Arıza Kaydı oluşturmayı teklif etti bu şubedeki yetkili ve gayet de güzel sıkıntılarımızı dinledi.
Arıza kaydı açıldı ve Download hızı 2 Mbit iken 21 Mbit oldu. Upload hızı ise 1 Mbit iken 1.4 Mbit oldu.

Size sormak istediğim nokta ise VDSL(TİP 11 KUTU = maksimum 100 Mbit) altyapı varken Fiber(maksimum 1000 Mbit) altyapı başvurusunda bulunabilir miyim? Aranızda bunu yapan var mı?

Teşekkürler.

Fiber gelse de zaten maksimum 100 veriyor Turk Telekom.
Sorun da orda zaten. CAT6 çeksem bile maksimum 100 MBit ama 50 MBit alırsın dediler. ISP sitelerinde adresime 75 MBit yazıyor. Civarda 300 daire var. Daire sayısından faydalanıp CİMER, BİMER gibi kurumları yararımıza kullanabilir miyiz, bunu merak ediyorum.
VDSL üyesi iken binama fiber kutusu kondu aradım 2 güne geçtim.
Demek istediğim noktalardan biri de bu. Bizim orada olduğunu söyledikleri kutu TİP 11, bu değil yani. Ayrıca sizin konunuzda da dediğiniz gibi Fiber kablosu(Cam/Plastik), CAT6 ise RJ45 tipinde bağlantı ucuna sahip.

İlk gittiğim şubede sıkıntı yaşadığım noktalardan biri de bu. 16MBit interneti bile Fiber internet diye adlandırmışlar. Sizde Fiber var diyorlar bundan dolayı.

Daireme gelebilecek olan internete ise Hipernet demişler. Hem yalan hem de Fiber internetten hızlı algısı yaratmaya çalışıyorlar.

Son düzenleme:
Fiber altyapı başvurusunda bulunabilirsiniz elbette. Bina sakinlerinin de imzasını içeren bir dilekçe hazırlayıp bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim ederek işe başlayabilirsiniz.

Fibere başvurabilirsin sıkıntı olmaz. Kentsel dönüşüme gidecek yerlere genelde FTTH fiber getirmıyorlar. Bina altına fiber kablo geliyorsa o zaman yaparlar büyük ihtimal.

Yönetici ile konuş. Dilekçe yaz ve dairelerden tek tek imza toplayıp başvuru yap ilçe müdürlüğüne.
Fiber gelse de zaten maksimum 100 veriyor Türk Telekom.
Kasım'dan sonra aralık gibi 100 Mbps üstü hızlar çıkacak. Wi-Fi 6 modem geldiyse yüksek hız verecekler büyük ihtimal. Tüm kampanyaları 30 Kasım'da bitiyor Türk Telekom'un.

Fiber altyapı başvurusunda bulunabilirsiniz elbette. Bina sakinlerinin de imzasını içeren bir dilekçe hazırlayıp bağlı olduğunuz müdürlüğün planlama birimine teslim ederek işe başlayabilirsiniz.
Bulunduğumuz yer site. Site içi olduğu için gelmeyecek dedi ilk şubedeki görevli.
Fibere başvurabilirsin sıkıntı olmaz. Kentsel dönüşüme gidecek yerlere genelde FTTH fiber getirmıyorlar. Bina altına fiber kablo geliyorsa o zaman yaparlar büyük ihtimal.

Yönetici ile konuş. Dilekçe yaz ve dairelerden tek tek imza toplayıp başvuru yap ilçe müdürlüğüne.

Kasım'dan sonra aralık gibi 100 Mbps üstü hızlar çıkacak. Wi-Fi 6 modem geldiyse yüksek hız verecekler büyük ihtimal. Tüm kampanyaları 30 Kasım'da bitiyor Türk Telekom'un.
Site kentsel dönüşüme girmez büyük ihtimal. Bina altına gelmeyecek. Sitenin oraya kutu getirdik diyorlar. Valla inşallah hocam. Simetrik internet olsa yeter yine 100 er MBit. 100 MBit interneti 75 bile alamamak sıkıntı.
Bana VDSL getirseler bile yeter.
Dün arıza kaydı açtırdığımızda 21 MBit download, 1 MBit upload olmuşutu. Dün bu hızlara ulaştıktan sonra TT aradı. Hayır sorun giderilmedi dedik biz de.

Şuan 55 MBit download, 7 MBit upload oldu. Odalardan bazılarında CAT3(müteahhittin döşettiği kablo) kaçak yapıyormuş. Kaçak yapan odalara döşenmiş kabloların bağlantısını kaldırdı gelen abi.

Sonuç olarak daha iyi oldu şu an.
1637132302624.png

Yine de Fibere başvurmak için komşulardan imza toplayacağım. Herkese teşekkür ederim. Başvurduktan sonrasını da güncellerim.

1637698864044.png

Ayrım böyleymiş.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı