VDSL ve fiber farkı ne?

Jberha

Centipat
Katılım
16 Şubat 2024
Mesajlar
286
Yer
Hatay
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Msi 4060 ti ventus 2x
7500f
Kioxia 1tb 3300/3100
2x8 5600mhz ram
msi a620m pro anakart
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
VDSL ve fiber ne bilmiyorum hangisi mantıklı? Bunlardan birine geçeceğim ama birinde modem ücreti yok neden?

1738878156250.png


1738878169025.png
 
VDSL bakır kablo kullanırken fiber ise optik cam teknolojisi kullanıyor diye biliyorum. Eğer altyapınız fiber interneti destekliyorsa fibere geçmeniz daha mantıklı olacaktır.
 
VDSL bakır kablo kullanırken fiber ise optik cam teknolojisi kullanıyor diye biliyorum. Eğer altyapınız fiber interneti destekliyorsa fibere geçmeniz daha mantıklı olacaktır.
Ancak VDSL neden modem ücretinden bahsetmemiş
 
Ancak VDSL neden modem ücretinden bahsetmemiş.

Hocam tam emin olamamakla birlikte eğer evinize ilk defa fiber altyapı ile internet alacaksanız evinize GPON modem ile beraber takılır ve fiber paketlerde firmalar veya altyapı sahipleri kendi ürünlerini zorunlu tutmaya çalışır. Tabii bunu arayıp elinizde yeterli modem olduğunu söyleyerek iptal edebiliyor olmanız lazım ama siz yine de geçeceğiniz firmanın müşteri hizmetlerine sorun. Eğer yanlışım varsa düzeltin lütfen.
 
VDSL de modem zorunlu degildir, kendine ait modemin varsa istemiyorum diyebilirsin. Fiberde modem zorunlu ve sana ait olmuyor. Telekom'un modemini kiraliyorsun. Aboneligi kapattigin zaman geri gonderiyorsun. Kira ucreti ISS'ye gore degisir ama genelde 40-50 TL en az. Benim kullandigim firmada 20 TL imis. Ilk defa bu kadar dusugunu gordum. Bazi firmalarda VDSL-Fiber ayni ucret oluyor ama VDSL'i kullanan kisi zararda olmus oluyor. Zamaninda FixNet oyle bir tarife uygulamisti, sonlandirmistim ben de aboneligi. Simdi baktim eskiye donmusler 50 TL fark var paketlerde. Bir de binaya fiber getirdilerse VDSL'den yeni abonelik acmiyorlar diye biliyorum.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı