VDSL2 hat değerlerime göre maksimum kaç Mbps alırım?

321maximum321

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, VDSL2 port sahibiyim ve hat değerlerime göre maksimum kaç Mbps internet alabileceğimi öğrenmek istiyorum. Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20210522-225952_Opera.jpg
    Screenshot_20210522-225952_Opera.jpg
    62,1 KB · Görüntüleme: 160
  • Screenshot_20210522-230052_Opera.jpg
    Screenshot_20210522-230052_Opera.jpg
    51,6 KB · Görüntüleme: 151
Saha dolabında aşırı bir abone yoğunluğu olmazsa 100 rahat alırsınız. Yoğunluk durumunda da 80'in altına ineceğini sanmıyorum.
Son olarak zayıflamanız 120 metre için fazla. Mesafe doğruysa kablolarınızı bir kontrol edin.

En fazla 120 Mbps fakat saha dolabı yetmeyeceği için. En fazla 100 Mbps alırsın.
Anladım, ilginiz için çok teşekkür ederim.
Saha dolabında aşırı bir abone yoğunluğu olmazsa 100 rahat alırsınız. Yoğunluk durumunda da 80'in altına ineceğini sanmıyorum.
Son olarak zayıflamanız 120 metre için fazla. Mesafe doğruysa kablolarınızı bir kontrol edin.
-Apartmanımız eski ve kablolama işlemi ortalama on sene önce yapıldı. Bu süre zarfında daireme gelen kablolarda ek yapıldı mı veya oksitlendi mi bilmiyorum. Ben bu işlerden çok anlamadığım için bir elektrikçinin gelip bakması gerekiyor.
-Sizce zayıflama değerlerinin ortalama kaç olması gerekiyor?
-Bu değerler ve geçerli kablolama ile 75 Mbps hızı stabil bir şekilde alabilir miyim?
İlginiz için çok teşekkür ederim.

Anladım, ilginiz için çok teşekkür ederim.

-Apartmanımız eski ve kablolama işlemi ortalama on sene önce yapıldı. Bu süre zarfında daireme gelen kablolarda ek yapıldı mı veya oksitlendi mi bilmiyorum. Ben bu işlerden çok anlamadığım için bir elektrikçinin gelip bakması gerekiyor.
-Sizce zayıflama değerlerinin ortalama kaç olması gerekiyor?
-Bu değerler ve geçerli kablolama ile 75 Mbps hızı stabil bir şekilde alabilir miyim?
İlginiz için çok teşekkür ederim.

Ortalama 120 metre için 3dB zayıflama normal kabul edilir. Mevcut kablolamayı ne kadar sıkıntısınız kullanacağınızı zaman gösterecektir. Şu an 75 rahat alabilir gibi görünüyor.
Dolap uzaklıklarımız da aşağı yukarı aynı sanırım, kendi hat zayıflamamı örnek olarak bırakıyorum.
Ekran Alıntısı.PNG

Ortalama 120 metre için 3dB zayıflama normal kabul edilir. Mevcut kablolamayı ne kadar sıkıntısınız kullanacağınızı zaman gösterecektir. Şu an 75 rahat alabilir gibi görünüyor.
Dolap uzaklıklarımız da aşağı yukarı aynı sanırım, kendi hat zayıflamamı örnek olarak bırakıyorum.
Eki Görüntüle 1037631
-Anladım. Mahallemize VDSL altyapısı yaklaşık bir hafta önce geldi. Halihazırda Superonline sağlayıcısı üzerinden ADSL 8 Mbps internet kullanıcısıydım ve paketimi VDSL portu kaybetmemek adına 24 Mbps hıza bir yıl taahhüt ile yükselttim. Bir yıl sonunda hattımı Netspeed firmasına taşıyacağım ve 75 Mbps paketini alacağım. Belki seneye bina içi ankastreden modeme kadar Cat 6 kablo çekebilirim ancak şu an 24 Mbps hız için bunun gerekli olduğunu düşünmüyorum.
-Sokakta hangi saha dolabına bağlı olduğumu ve yerini biliyorum. Google Haritalar üzerinden mesafeye baktığımda 80 Metre olarak gösteriyor ancak kablo binama gelene kadar biraz dolaştığı için kablonun uzunluğu artıyor diye düşünüyorum. Bu yüzden sorgulamalarda 112 Metre olarak çıkıyor.
Önerileriniz ve konuya ilginiz için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı