VDSL2 internet yavaşlıyor ve bazen kopuyor

MustafaTokgöz

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS ROG B850-E
AMD RYZEN 7 7800X3D
ZOTAC 5070 Tİ
LİAN Lİ VİSİON COMPACT
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşlar. Sitede yeniyim bir hatam olursa affola; şöyle gireyim konuya 35 Mbps VDSL2 internet kullanmaktayım, arada internetim kopuyor ve yavaşlıyor. Binamdaki kablolalama sistemi en aşağı 20 yıllık ve kutuya mesafem 540 metre. Altyapım da zaten 35 Mbps VDSL2 destekliyor en fazla. Hat değerlerini yorumlamayı bilmiyorum eke bırakıyorum size zahmet olmazsa bana yardımcı olur musunuz ona göre arıza kaydı açtırıp yaptırmayı düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    14,7 KB · Görüntüleme: 39

Dün gece benzer bir şekilde konu açtım, aynı sorunu bende yaşıyorum. Paket hızımı 24'e düşürdüm ve bir süre bu şekilde deneyeceğim. Altyapım 35 Mbps'i destekliyor olarak gösteriyor ama sanırım desteklemiyor. 35'e geçtiğimdem beri hergün ya hızım düşüyor yada anlık kopmalar oluyor.

Bilmiyorum DSL istatistiklerini o yüzden çektim oradan bakıyorlar diye biliyorum gerekirse düşürürüm bende sağlıklı olacaksa.

Bilmiyorum DSL istatistiklerini o yüzden çektim oradan bakıyorlar diye biliyorum gerekirse düşürürüm bende sağlıklı olacaksa.

30 Mbps yaptır SNR margin 7.8 çünkü olmaz ise direk ankastre kutusundan modemine kadar CAT6 çektir.

Teşekkür ederim deneyeceğim duruma göre güncelleme ekleyeceğim.

30 Mbps yaptır SNR margin 7.8 çünkü olmaz ise direk ankastre kutusundan modemine kadar CAT6 çektir.

Bir de ankastre kutusundan modemine kadar CAT6 çektir demişsiniz, bu iş ne kadara olur külfetli mi acaba?

Son düzenleme:

Teşekkür ederim deneyeceğim duruma göre güncelleme ekleyeceğim.

Bir de ankastre kutusundan modemine kadar CAT6 çektir demişsiniz, bu iş ne kadara olur külfetli mi acaba?
Biraz masraflı şu an ftth kullanıyorum

Biraz masraflı şu an FTTH kullanıyorum

Ben maalesef fiber altyapının inşaa projesinde olan bir mahallede değilim bir 10 yıl kadar da mahalleye gelmeyeceğini düşünüyorum o yüzden şu an da olan DSL bağlantımı alabileceğim maximum verime çıkarmak istiyorum.

Ben maalesef fiber altyapının inşaa projesinde olan bir mahallede değilim bir 10 yıl kadar da mahalleye gelmeyeceğini düşünüyorum o yüzden şu an da olan DSL bağlantımı alabileceğim maximum verime çıkarmak istiyorum.

Binada yaşıyor isen yönetici ile imza topla erişim planlamaya 2025 yılında genelde o zamanlar bütçe çıkıyor başlarında ver bir ihtimal gelir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı