VDSL2 maksimum hız sorgulama

MustafaCNKR

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, ben şu anda TTNET'in 16 Mbps paketini kullanıyorum. Birkaç gün sonra TurkNet'e geçip 100 Mbps paket tanımlatacağım. Alacağım hız ne kadar olur? TurkNet, Millenicom, NetSpeed, GIBIRNet gibi sitelerde hız sorgulattığımda altyapımın alabileceği hız 75 Mbps olarak gösteriyor. Ben 100 Mbps paket tanımladığımda 75 Mbps hızın hepsini alabilir miyim, yoksa arayüzde gösterdiği gibi 36 Mbps hız mı alırım? TurkNet'e geçtiğim zaman bir değişiklik olur mu veya arttırabilir miyim? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

65 mgbt gösteriyor du kac alabilirim diye sorgulattimda, bende yeni taktirdim VDSL 2 65 aliyorum 19 ping ile. Steam Epic falan 7.5 MB ile indiriyor bazen 8'e çıkıyor.

Maksimum değer 36 ise 35 Mbit'ten sana 31 33 arası gelir. Sorgulatma genel bir şey. Benim de sorgulamada 62 Mbit çıkıyor. Modeme gore 55Mbit maksimum. 35 Mbit bağlattim 33 Mbit geliyor.

Maksimum değer 36 ise 35 Mbit'ten sana 31 33 arası gelir. Sorgulatma genel bir şey. Benim de sorgulamada 62 Mbit çıkıyor. Modeme gore 55Mbit maksimum. 35 Mbit bağlattim 33 Mbit geliyor.

Bilgi için teşekkür ederim birinde operatör değiştirince maksimum veri oranı arttığını gördüm bir sorayım dedim. Maksimum veri oranını arttırmanın bir yolu yok yani.

Bilgi için teşekkür ederim birinde operatör değiştirince maksimum veri oranı arttığını gördüm bir sorayım dedim. Maksimum veri oranını arttırmanın bir yolu yok yani.

Bildiğim yok hocam altyapı ve konumunuz ile alakalı konum ping ile alakali veri hızı altyapı ile alakali genel olarak.

Şöyle artar. Vodafone veya Turkcell'in altyapısına geçerseniz Telekom'dan bağımsız oldukları için artar. Yoksa Telekom altyapısıni kullananların hepsi aynı.
Şu anda abone sayısı sabit artınca daha da düşecek. Ben ilk VDSL e geçince modem de 61 di sonra 59 oldu kademeli düştü hep.

Bildiğim yok hocam altyapı ve konumunuz ile alakalı konum ping ile alakali veri hızı altyapı ile alakali genel olarak.

Neyse yapacak bir şey yok 30 da yeterli şu anki yıla göre yine de teşekkür ederim.
Şöyle artar. Vodafone veya Turkcell'in altyapısına geçerseniz Telekom'dan bağımsız oldukları için artar. Yoksa Telekom altyapısıni kullananların hepsi aynı.

Peki hızım 30'a çıkardığım zaman SNR değerim düşer mi kopma falan yaşar mıyım?

Neyse yapacak bir şey yok 30 da yeterli şu anki yıla göre yine de teşekkür ederim.

Peki hızım 30'a çıkardığım zaman SNR değerim düşer mi kopma falan yaşar mıyım?
Benimki bu şekilde

Dosya Ekleri

• IMG_20210806_223659.jpg
    50,9 KB · Görüntüleme: 50
Senin SNR değerin 13 çünkü 35 Mbps hız alıyorsun bende 30'a çıkartmaya çalışırsam büyük ihtimalle benim de 10-15 dB arası bir şey olacak peki kopma falan yaşıyor musun 13 dB ile.

32 Mbit net alıyorum 4 MB -4.2MB arası indirme yapıyorum sistemsel kopma haricî SNR sebebiyle hiç kopma yaşamadım.
Sana da 35 tanımlanir ama net gelen 30 mu olur 32.mi olur bilinmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…