VDSL2 maksimum hız sorgulama

Merhaba, size şöyle açıklayayım; ben de bir süredir TürkNet kullanıyorum. İlk başlarda 35 Mb paket bağlanmıştık fakat 35 Mb'te bile(Altyapı sorgulama sitelerinde altyapı 94 Mb gözükmesine rağmen) kesilmeler yaşıyorduk. Biraz araştırma yapınca bu kesilmelerin bina girişlerinde bulunan ankastre kutusundan modeme gelen kablodan kaynaklandığını öğrendim. 20 Mb ancak kaldıran hattım bugün 100 Mb bağlı ve kesintim olmuyor. Sizlerin de 75 Mb desteğiniz var ama kablo kalitesinden dolayı max 36 Mb geliyor. Ankastreden modeme gelen kabloyu CAT 6/5E/5 kablo ile yenilerseniz hem SNR değeriniz yükselecek hem de modeme gelen max veri değeriniz artacak.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler.
@MustafaCNKR

Son düzenleme:
Merhaba, size şöyle açıklayayım; ben de bir süredir TurkNet kullanıyorum. İlk başlarda 35 MB paket bağlanmıştık fakat 35 MB'te bile(altyapı sorgulama sitelerinde altyapı 94 MB gözükmesine rağmen) kesilmeler yaşıyorduk. Biraz araştırma yapınca bu kesilmelerin bina girişlerinde bulunan ankastre kutusundan modeme gelen kablodan kaynaklandığını öğrendim. 20 MB ancak kaldıran hattım bugün 100 MB bağlı ve kesintim olmuyor. Sizlerin de 75 MB desteğiniz var ama kablo kalitesinden dolayı Max 36 MB geliyor. Ankastreden modeme gelen kabloyu CAT 6/5E/5 kablo ile yenilerseniz hem SNR değeriniz yükselecek hem de modeme gelen Max veri değeriniz artacak.
Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi günler.
@MustafaCNKR

Evet bende biraz araştırma yaptım dediğiniz gibi normalde modemim evimdeki telefon hattına bağlı onun yerine elektrikçi çağırıp ankastreden direkt odamdaki modeme CAT6 kablo çektirmeyi planlıyorum yaklaşık 40-50 m kablo tek kablo ile işi çözmeyi planlıyorum.

Evet bende biraz araştırma yaptım dediğiniz gibi normalde modemim evimdeki telefon hattına bağlı onun yerine elektrikçi çağırıp ankastreden direkt odamdaki modeme CAT6 kablo çektirmeyi planlıyorum yaklaşık 40-50 m kablo tek kablo ile işi çözmeyi planlıyorum.
Kabloyu yenilediniz mi?

Kabloyu yenilediniz mi?

Hayır, az önce daha yeni TurkNet'e geçiş yaptım değerlerim düştü ADSL2 Plus vermişler arayıp talep oluşturdum belki tekrar VDSL2 yaparlar da düzelir korktuğum şey snrnin düzelmemesi her şey tekrar eski haline gelirse 1 hafta içinde kabloyu yenilicem.

Ekran Görüntüsü (50).png

Kabloyu yenilediniz mi?

Son durum bu şekilde:
Ekran Görüntüsü (52).png

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı