Vefa lisesi mi Pertevniyal lisesi mi?

mehmetfatih2007

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam adım Mehmet bu sene LGS sınavına girdim yüzdelim dilimim 0,74. Lise tercihlerinde kararsız kaldım babam yaklaşık 25 senedir Fatih'te öğretmen bir bildiği vardır elbet ancak ben Vefa Lisesi'ni istiyorum, babam ise Pertevniyal Lisesi'ni istiyor babamı da kırmak istemiyorum. Sizce hangi liseyi tercih etmeliyim?

Herkese selam adım Mehmet bu sene LGS sınavına girdim yüzdelim dilimim 0,74. Lise tercihlerinde kararsız kaldım babam yaklaşık 25 senedir Fatih'te öğretmen bir bildiği vardır elbet ancak ben Vefa Lisesi'ni istiyorum, babam ise Pertevniyal Lisesi'ni istiyor babamı da kırmak istemiyorum. Sizce hangi liseyi tercih etmeliyim?
Bana kalırsa pertevniyal ile Vefa karşılaştırılmamalı bile. Vefa büyük fark atar. İlk olarak Vefa bir Erguvan Ligi lisesi yani sosyal etkinlikler ve sosyal çevren geniş olacak diğer liselerden de çevren olabilir. İkinci olarak Vefa IB programı uyguluyor. Bu dünyadaki çoğu ülkede geçerli olan uluslararası bir sertifika ve eğer yurt dışında okumak istiyorsan seni öne geçirecek bir sertifika. Üçüncü olarak ne kadar umrunda olur bilmem ama Vefa'nın binası harika, kendi Boza Günleri var ve gerçekten köklü, tarihli bir okul. Pertevniyal hakkında pek bir şey bilmiyorum ama ben bu ikisi arasında kalsam Vefa'yı seçerdim. Fen lisesi istiyorsanız be mesefa sıkıntı olmayacaksa Beylikdüzü'nde Yaşar Acar Fen Lisesini de araştırabilirsiniz.

Bana kalırsa pertevniyal ile vefa karşılaştırılmamalı bile. Vefa büyük fark atar. İlk olarak vefa bir erguvan ligi lisesi yani sosyal etkinlikler ve sosyal çevren geniş olacak diğer liselerden de çevren olabilir. İkinci olarak vefa ıb programı uyguluyor. Bu dünyadaki çoğu ülkede geçerli olan uluslararası bir sertifika ve eğer yurt dışında okumak istiyorsan seni öne geçirecek bir sertifika. Üçüncü olarak ne kadar umurunda olur bilmem ama Vefa'nın binası harika, kendi boza günleri var ve gerçekten köklü, tarihli bir okul. Pertevniyal hakkında pek bir şey bilmiyorum ama ben bu ikisi arasında kalsam Vefa'yı seçerdim. Fen lisesi istiyorsanız be mesefa sıkıntı olmayacaksa Beylikdüzü'nde yaşar acar fen lisesini de araştırabilirsiniz.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Diğer insanların da cevabını bekleyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı