Vega 11 sistem performansı düşük

EmirKas

Picopat
Katılım
10 Ekim 2020
Mesajlar
86
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var. Geçtiğimiz aylarda toplamış olduğum Vega 11 ekran kartlı sistemim ile oyunlarda aşırı derece droplara rastlıyorum. Hatta öyle ki bazen enteresan problemler bile yaşayabiliyorum. Mesela oyunun renk karmaşasında donması ve salise de dropların girmesi gibi. Hatta bazen GT 710 ilen 3 FPS oynuyor gibi hissediyorum. O derece hep drop ve donmalar oluyor ve bu droplar olurken ekran kartı kullanımı %100'den %50'lere vesaire çöküyor ve tekrar eski haline dönüyor. İnternette araştırsam bile Vega 11 ile böyle bir sorunun çözümüne rastlayamadım. Bu arada Ryzen ve APU'lar için RAM'in önemli olduğunu biliyorum. Bu yüzden RAM'lerim 4x2 2660 MHz YouTube'da adamlar aynı sistemle yağ gibi akarken ben bağ testeresi ile demir keser gibi oluyorum. Sizce bunun sebebi nedir? Ek olarak en çok sorun yaşadığım oyunlardan biri Star Wars: Battlefront 2. Ultra 1440x900'de normalde 30-40 FPS alması gerekirken ben 30-3 FPS alıyorum. Hem de her an bu arada RAM'lerimin markası Longline ve geriye kalan sistem aşağıda.

AMD Ryzen 5 3400G ile Vega 11 dahili ekran kartı.
Longline 4x2 2400MHz(stock)RAM.
Gigabyte B450M S2H anakart.
Aercool VX Plus 450W PSU.

Samsung ve Seagate top 500GB olmak üzere 2 eski HDD, HDD kullanımı normal bu arada droplara neden olduğunu sanmıyorum.
Sizce sorun RAM'ler mi? Eğer öyleyse iyi bir markadan 3000MHz 8x2 RAM almayı düşünüyorum ama bir andan da düşünmüyorum çünkü bu sisteme daha fazla para harcamak istemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driver güncellemesi denedin mi çünkü ben 4500u (radeon graphics) ile gayet tatmin edici değerler alıyorum. Bir de çözünürlüğünü tavsiye edilen çözünürlüğe getirmeyi dener misin?
 
RAM frekansı düşük ve 6 GB RAM yetersiz.
 
Hocam Star Wars: Battlefront 2 minimum 8GB RAM istiyor, sizin 8GB RAM'iniz var. Droplar çok yüksek ihtimalle RAM kaynaklı. 8x2 RAM almanızı öneririm. Driver güncellemesi yapmayı da deneyebilirsiniz.
 
Hocam Star Wars: Battlefront 2 minimum 8 GB RAM istiyor, sizin 8 GB RAM'iniz var. Droplar çok yüksek ihtimalle RAM kaynaklı. 8x2 RAM almanızı öneririm. Driver güncellemesi yapmayı da deneyebilirsiniz.

8'de değil 6 GB RAM bu sebeple kasma yapıyordur.
 
Dostum bizde Ryzen 7 3700U işlemcili Vega 10 grafik kartını barındıran bir laptop aldık. Değerler berbat Youtube izlediğimiz gibi değil. Çift kanal ram barındırmadığı 8GB'lik başka laptoplar da performans kötü değil ama bende ki cihaz berbatl. 720p düşük ayarla da bile 15 20 FPS alıyorum çok güç istemeyen oyunlarda Cs Go, Roket lig. Bir sürü ayarlar denedik ettik hiç bir çare bulamadık adam akıllı. Şuan yine iyi az da olsa FPS yükseldi ama sabit kalmıyor çok oynak. 8GB 2666MHz lik bir ram daha ekleyeceğim yetersiz kalıyor ama yine de Youtube atılan kadar değerler alabileceğimi düşünmüyorum. Tam bir saçmalık çoğu alan kişi memnun çok az kişiye böyle bir sorun denk gelmiş anlayamıyorum.
 
Sistem APU bu yüzden 2 GB ekran kartının 6 GB kalıyor.

Dostum bizde Ryzen 7 3700u işlemcili Vega 10 grafik kartını barındıran bir laptop aldık. Değerler berbat YouTube izlediğimiz gibi değil. Çift kanal RAM barındırmadığı 8 GB'lik başka laptoplar da performans kötü değil ama bende ki cihaz berbatl. 720p düşük ayarla da bile 15 20 FPS alıyorum çok güç istemeyen oyunlarda CS:GO, roket lig. Bir sürü ayarlar denedik ettik hiçbir çare bulamadık adam akıllı. Şu an yine iyi az da olsa FPS yükseldi ama sabit kalmıyor çok oynak. 8 GB 2666MHz'lik bir RAM daha ekleyeceğim yetersiz kalıyor ama yine de YouTube atılan kadar değerler alabileceğimi düşünmüyorum. Tam bir saçmalık çoğu alan kişi memnun çok az kişiye böyle bir sorun denk gelmiş anlayamıyorum.

4x2 yazmış hocam, ama yine yetersiz zaten.

Hepinize teşekkür ederim yanıtlarınız için o zaman tek çare 8x2 iyi bir RAM almak.
Olmadı 3400G'yi satarım 3100+rx 5500 XT alırım bal gibi oynarım almak isteyen garantili kutulu tertemiz 2 yıl garantisi devam ediyor ;)
Driver güncellemesi denedin mi çünkü ben 4500u (radeon graphics) ile gayet tatmin edici değerler alıyorum. Bir de çözünürlüğünü tavsiye edilen çözünürlüğe getirmeyi dener misin?

Ramleriniz nedir benim driverlar güncel çünkü.
 
Fiyat?
Hepinize teşekkür ederim yanıtlarınız için o zaman tek çare 8x2 iyi bir RAM almak.
Olmadı 3400G'yi satarım 3100+rx 5500 XT alırım bal gibi oynarım almak isteyen garantili kutulu tertemiz 2 yıl garantisi devam ediyor ;)


Ramleriniz nedir benim driverlar güncel çünkü.
Fiyat?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı