Vega 56 UV&OC Siyah Ekran Sorunu

Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar, referans Sapphire Vega 56 kullanıyorum. HBM2'lerin markası Samsung. Vega 56'lar bildiğiniz üzere undervolt ve overclock ile GTX1080 performansına yakın bir performan alabiliyor. Ben de bu amaç ile almıştım ekran kartını. Fakat hangi değerleri denersem deneyeyim benchmark başlayınca oyun siyah ekrana düşüyor 20-30 saniye sonrada oyundan masaüstüne atıyor ama oyun açık kalıyor arkaplanda. Masaüstüne attıktan sonra oyuna geri dönersem yine siyah ekran verip atıyor. PSU yeterli 600 W 80+ FSP Hyper K kullanıyorum. Zaten normal modda 180 W çekerken besleyebiliyor, üstüne voltaj düşürünce kesinlikle sıkıntı çıkarmaması lazım. Bench için kulandığım oyun Total War: Three Kingdoms. Bu karttan önce GTX 780 DirectCU II 3 GB kullanıyordum. TDP değeri 250 W olan bir kart. O kartta voltaj arttırıp OC yapabiliyordum bu PSU ile. Ama PSU yetmezse gri ekran verip donuyodu. Bu kartta o da olmadı yani çaresizim bu konuda. Eğer çözüm bulamazsam GTX 1080 alacağım, çünkü sırf undervolt için almıştım bu kartı. İşlemcinin yetersiz kalacağını düşünen var ise i7-7700 ile aynı single ve quad core performansı var. Ayrıca 3DMARK Time Spy'da Youtube'da ki insanlar R5 2600+Vega 56 referans ile yaklaşık 7K puan almış ben 6K civarı aldım. Sistem özelliklerim aşağıdaki gibi;

Bileşenler

- İşlemci: INTEL™ CORE i3 9100F
- Anakart: ASROCK™ B365M PRO4
- Ekran Kartı: Sapphire™ RX VEGA 56 8 GB Referance Blower
- RAM: CORSAIR™ VENGEANCE 8x2 3000 MHz DDR4
- SSHD: WESTERN DIGITAL™ BLACK 1TB 2.5"
- SSD (Windows 10): SAMSUNG™ 960 EVO 500 GB M.2 NVMe
- İşlemci Soğutucusu: BE QUIET!™ DARK ROCK
- Kasa: CORSAIR™ CARBIDE SPEC-04
- PSU: FSP™ HYPER K 600W 80+

Ekipmanlar

- Monitor: Benq™ XL2411 24" 144Hz 1ms
- Kulaklık: Logitech™ G433 7.1
- Mouse: Logitech™ G402 Hyperion Fury
- Klavye: SteelSeries™ Apex M400
- Mousepad: SteelSeries™ Qck Medium Mat
- Gamepad: XBOX™ One X SE
- Hoparlörler: Logitech™ Z506 5.1

Denediğim ayarları ekledim. Bu ayarlarda bu sorunu yaşıyorum.

Dosya Ekleri

• amd1.png
    75,6 KB · Görüntüleme: 76
  • amd2.png
    76,4 KB · Görüntüleme: 58
920 mV'a kadar düşürenler gördüm. Voltaj ve frekans yükseltince de aynı sorun meydana geliyor. Reddit'te bir sürü insan aynı preseti kullanıp UV&OC yapmış.

Tamamdır deneyeceğim.
R6 ile test ettim işe yaradı çok teşekkürler. Peki daha da ilerletmek istesem kaçar kaçar arttırayım HBM2 ve clock değerlerini, voltajı da aynı zaman da?
HBM2
900mV
900 MHz

Core
P4 ve P7 950 mV diğerleri 945 mV
p7 1500 Mhz
@Tolga Samet sence soğutma yetersiz olduğundan yapıyor olabilirmi ona göre termal macun süreceğim yeniden.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…