Vega 56 vs GTX 1070

qwelwolf

Centipat
Makaleler
3
Arkadaşlar merhaba,

Başlıkta olan karttan 1 tanesini 2. el olarak bütçeme uygun bir şekilde almayı planlıyorum. 1070'i şu evde kalma olayları olmadan önce 1400 TL olarak bulabiliyorduk şimdi herkes bir tık fazla fiyat çekiyor keza 1-2 tane kart denemeye gittim düşündüğüm gibi çıkmadığı için almadım. Merak edecekler için (fanda yalpa ve ses v.b.). Şimdi aklıma vega 56 takıldı, bu kartı alsam nasıl olur aynı fiyatta neredeyse, bildiğim kadarı ile performansı aynı. O.C. işlerinden anlamam O.C. ile daha iyi diyecekler için :)

Vega 56 için çok fazla sorun duydum ama GTX 1070 için hiç duymadım diyebilirim. Vega 56 çok ısınıyor diye alan herkes şikayetçi eğer AMD kart kullanmamış iseniz Vega kullanamazsınız ama yeni çıkan RX 5500 XT var bildiğim kadarıyla GTX 1070'e rakip diye biliyorum. Bu yeni çıkan kartlar gayet başarılı ben performanslarını sevdim size tavsiye ederim ama RX 500 serisi değil 5000 serisi ve sonunda XT bulunan modelleri alabilirsiniz. Yeni nesil kartlara yönelmenizi tavsiye ederim GTX 1660 Super veya düz olanı sıfır alırsanız NVIDIA sizi hiç üzmeyecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
@qwelwolf Ben de OC yapmadım, sadece Vega 64 VBIOS'u flashlayıp UV yaptım. Yüksek frekans bunların getirisi oldu. UV yapmanızı öneririm. Bunu da yapmazsanız kart 220W çekecek ve düşük frekanslar elde edeceksiniz. Ben 950mV ile 1500MHz'lerde takılıyorum ve oyunundan oyuna değişmekle birlikte 130-180W arası güç tüketiyor kart. Hem ekstra frekans kazandırır hem daha az yakar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı