Vega 64, İşlemciye Overclock Yapınca Sistemi Resetliyor!

whitewine

Kilopat
Makaleler
10
Merhaba,

Şöyle ilginç bir durumdur ki; İşlemciye en ufak overclock yapınca kart herhangi bir oyunu açtığımda ya da stress test başlattığımda alakasız bir şekilde hata veriyor resetliyor.

Intel Xeon W3680 İşlemci
Gigabyte G1 Killer Assasin X58 1366 Pin Anakart
Corsair RM850X 850W Gold+ Plus Psu
12 GB DDR3 1600 MHz Ram

İlginç bir durum. Görüşlerinizi bekliyorum.

1575918388318.png

Sorunun kartta olduğundan emin misin? Bana işlemciye adam akıllı overclock yapamamışsın gibi geldi. Herhangi bir voltaj ayarına vs. giriştin mi?

Size öyle gelir ama öyle değil işte.

R9 290X
RX 590

son olarak GT430 gibi PSU bağlantı gerektirmeyen kartlarla sorunsuz kullanıyordum...

Bugün Vega 64 geldi, DDU(Safe Mode) ile driver silme/yükleme işlemini gerçekleştirdim her şey tıkır.

1- Furmark Stress Test başlattığım anda sistem çalışıyor vaziyette ama ekranı kapatıyor klavye/mouse ışıkları gidiyor.
2- Herhangi bir oyun açıldığı, GPU Usage yükseldiği anda aynı hata.
3- Overclock silince bunlar olmuyor.

*** Sorun şu ki aynı overclock değerlerim GT430 ile sorun yaşatmadı, RX 590 ve 290X ile de yaşatmadı.

OCCT ile PSU test yapmak istiyorum şimdi ama son sürümde kaldırmışlar PSU Test bölümünü sanıyorum.

İşlemci overclock standartlarımı tüm testlerden geçirterek belirledim.
(Bu görsel Vega 64'ten öncesi)
sad.png

Bu detayları başta verseydin ben de böyle bir mesaj yazmadım elbette. Ama ne bilirim ki ben zaten... Yüce Ferhat Bey'e yardım etmeye çalışmak ne haddime benim...

Dostum ifademi senin anladığın anlamda yazmadım ben. Bir şey biliyorsan bununla ilgili öneri/tavsiye/direktifini bekliyorum. Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı