Vega 8 vs Radeon 540

murat şengün

Decapat
2 ay önce Lenovo Ideapad IP330 81D20069TX model Ryzen 5 bir PC aldım.
Bilgisayarı aldığımda ekran kartından pek memnun kalmadım (AMD Radeon 540). Sonra sıkıntı benim bilgisayarımda mı diye internetten işlemcimin oyun testlerine baktım. Videolarda gördüm ki benim 2GB değerindeki ekran kartımla yakalayamadığım performansı Vega 8 mobile dahili grafikle çok daha iyi performans sağlayan PC'ler var . Bu ekran kartı benim PC'de var acaba Vega 8 mobile ana ekran kartı nasıl yaparım?

2 ay önce Lenovo Ideapad IP330 81D20069TX model Ryzen 5 bir PC aldım.
Bilgisayarı aldığımda ekran kartından pek memnun kalmadım (AMD Radeon 540). Sonra sıkıntı benim bilgisayarımda mı diye internetten işlemcimin oyun testlerine baktım. Videolarda gördüm ki benim 2GB değerindeki ekran kartımla yakalayamadığım performansı Vega 8 mobile dahili grafikle çok daha iyi performans sağlayan PC'ler var . Bu ekran kartı benim PC'de var acaba Vega 8 mobile ana ekran kartı nasıl yaparım?
Arama yerine "Aygıt Yöneticisi" yaz. Orada "Görüntü Bağdaştırıcıları" var. Ona gir ve ekran kartını devre dışı bırak. İşlemcinin APU olmasına dikkat et. Her Ryzen 5 APU değil.

Vega 8 ile Radeon 540 ile dağlar kadar farkı yok. Radeon 540 biraz daha iyi fakat 64bit ekran kartı var. Vega 8 128bit ekran kartı olduğu için bazı oyunlarda farklı olabilir. Bende biraz pişman gibiyim ama bu ikili ile bu fiyata başka yok. Oyunları güç tasarrufla çalıştırırsanız Vega 8 açacak. CS:GO oyun performansı nasıl?

Son düzenleme:
Vega 8 ile Radeon 540 ile dağlar kadar farkı yok. Radeon 540 biraz daha iyi fakat 64bit ekran kartı var. Vega 8 128bit ekran kartı olduğu için bazı oyunlarda farklı olabilir. Bende biraz pişman gibiyim ama bu ikili ile bu fiyata başka yok. Oyunları güç tasarrufla çalıştırırsanız Vega 8 açacak. CS:GO oyun performansı nasıl?
kardeşim CS:GO hiç oynamadım ama pubg mobile oynuyorum orta ayarlarda akıcı oynanıyor

Oyunlar nasıl güç tasarrufu ile çalışıyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı