Vengeance LPX 8x2 16 GB RAM ATX anakartlara takılır mı?

Specialagent58

Hectopat
Arkadaşlar merhabalar linkteki Corsair Dual RAM'ler bugün elime ulaştı. Kutusunun üzerinde Micro ATX ve mini ATX anakartlarının neredeyse çoğuna uyumludur gibi ibareler var italyanca yazılmış. Ben 1 2 ay sonra iyi bir ATX Intel anakart almayı düşünüyorum oyun oynayanlar için en iyisi ATX diyorlar. Bu RAM'ler ATX'lere de uyar değil mi? Orada belirtilmeyince üstüne minik tasarımlı (LPX) RAM'ler olunca kafam karıştı yeni anakartlara yeni RAM'lerin hepsini uyar diye biliyorum aslında.

Bildiğini düşünmüyorum gecikmeden çok MHZ önemlidir. 3000 MHZ bir RAM ile 3600 MHZ bir RAM'ı bir tutuyorsun. Gecikme değerinin ne olduğunu bile herkes bilmez. Ayrıca OC ile o gecikmede 16 ya çekilebiliyor aldığımda. O dediğin RAM i bulmak için site site geziceğime veya arkadaşın attığı RAM'i ''gamemar'' gibi bi siteden alacağıma hepsiburada gibi kurumsal şirketten bu RAM'i aldım. 3'ün 5'in hesabını bana yapınca eline ne geçiyor senin çok merak ettim :D Aldığım RAM nasıl diye soru sormuşum sanki.
Gamemar güvenilir bu arada hocam.

Bunu ATX anakarta uyar mı diye soran birisi söylüyor, güldürdünüz hocam saygılar.
Saygı baştan gösterilir. Saçma sapan yerlerden girip kafa bulandırmaktan başka bir işiniz yok. Kime anlatıyorum ama frekansın yanında CL'nin bir önemi neredeyse yoktur. Bir de ''daha yüksek performans alacaktınız'' diyorsunuz. Bahsettiğiniz tüm RAM'ler benimkine kıyasla 3-5 FPS'de olsa daha düşük performans verecektir. Her şeyin mübalağasını yapan boşboğaz teriminin ta kendisisiniz. Dediklerimi mantık çerçevesinde anlayan bir insan daha konuşmaz zaten.
RAM'de frekansın CL'den önemli olması Çok var takıldığınız forumda bunlardan. 3000 MHZ ile 3600 MHZ'yi kıyaslamaya devam. Bakkaldan gofretin de en ucuzunu alıyosunuz umarım :))

Saygı baştan gösterilir. Saçma sapan yerlerden girip kafa bulandırmaktan başka bir işiniz yok. Kime anlatıyorum ama frekansın yanında CL'nin bir önemi neredeyse yoktur. Bir de ''daha yüksek performans alacaktınız'' diyorsunuz. Bahsettiğiniz tüm RAM'ler benimkine kıyasla 3-5 FPS'de olsa daha düşük performans verecektir. Her şeyin mübalağasını yapan boşboğaz teriminin ta kendisisiniz. Dediklerimi mantık çerçevesinde anlayan bir insan daha konuşmaz zaten.
RAM'de frekansın CL'den önemli olması Çok var takıldığınız forumda bunlardan. 3000 MHZ ile 3600 MHZ'yi kıyaslamaya devam. Bakkaldan gofretin de en ucuzunu alıyosunuz umarım :))
Neyse Gandi'nin bir lafı vardır tam olarak o durum. CL'nin ne olduğunu RAM'in çalışma mantığını çözdüğünüzde tekrar konuşuruz belki o zaman DDRx'in bir standart olduğunu da öğrenmiş olursunuz.

Neyse Gandi'nin bir lafı vardır tam olarak o durum. CL'nin ne olduğunu RAM'in çalışma mantığını çözdüğünüzde tekrar konuşuruz belki o zaman DDRx'in bir standart olduğunu da öğrenmiş olursunuz.
CL ile çizim uzaklığını falan daha iyi görürsünüz de MHZ'niz daha yüksek olursa en azından sisteminiz kötüleşince oyunları takılmadan oynarsınız. Millet 32 GB'ler ilerde standart olursa bile 3600+ MHZ 16 GB RAM'lerin hala iş görebileceğinden bahsediyor. CL'den bahsediyorsunuz ama sizin CL'niz çok düşük konuşmalarınızdan belli öğretin de burda ben bi anlıyım ya :D Her konu açtığımda dua etmeliyim sizin gibilerden çıkmasın da başım ağrımasın diye. Tamam pijamanızda 3000 mhz RAM'le oynayın siz çalıştığım parayı 3000 MHZ'ye vereyim zaten ben 100 200 lira fark için. Derdi var sanki koskoca Corsair'le.

CL ile çizim uzaklığını falan daha iyi görürsünüz de MHZ'niz daha yüksek olursa en azından sisteminiz kötüleşince oyunları takılmadan oynarsınız. Millet 32 GB'ler ilerde standart olursa bile 3600+ MHZ 16 GB RAM'lerin hala iş görebileceğinden bahsediyor. CL'den bahsediyorsunuz ama sizin CL'niz çok düşük konuşmalarınızdan belli öğretin de burda ben bi anlıyım ya :D Her konu açtığımda dua etmeliyim sizin gibilerden çıkmasın da başım ağrımasın diye. Tamam pijamanızda 3000 mhz RAM'le oynayın siz çalıştığım parayı 3000 MHZ'ye vereyim zaten ben 100 200 lira fark için. Derdi var sanki koskoca Corsair'le.
Ya hu ne boş insansın, sana önermişler 3600 CL16 daha ucuza hala konuşuyorsun... CL çizim uzaklığı diyor bir de 🤣

Ya hu ne boş insansın, sana önermişler 3600 CL16 daha ucuza hala konuşuyorsun... CL çizim uzaklığı diyor bir de 🤣
Bak yine başka konuyu açıyor ordan. Aynı RAM'i önermiş arkadaşa eyvallah benim sözüm sana. Daha kötü parçalar önerip geçmiş olsun diyecek kadar için kötü dostum senin. Derdin ne git başkasına sataş ben boş konuşuyorum he senin kendinin ne olduğundan haberin yok :D
Bana bak 20 lira daha ucuz he arkadaşın önerdiği benimde kafamı karıştırdın babayiğit bu kadar olmaz 🤣
Bir şeyleri idrak edebildiğinden emin misin tam sallamalıksın hadi git başkasında harca bu eforunu.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı