Vento VG15FE kasadaki fanın kaç amper olduğunu nereden öğrenilir?

Darkkandadr

Decapat
Katılım
23 Haziran 2021
Mesajlar
278
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba dostlar,
Kasamdaki fanlar 3 pin + Molex kablo ile PSU'ya bağlı çalışıyor. Ses takıntısı olan biriyim ve bunları kontrol etmek istiyorum. Anakartımda DC üzerinden fan hızı ayarlayabilme özelliği var. Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y PWM Kablosu 4 pin Switch 3 pin 3 Port : Amazon.com.tr: Bilgisayar bu ürünü satın aldım egzoz fanını Molex'e bağlı bırakacağım onun son hız çalışmasında sıkıntım yok, öndeki fanları ise DC üzerinden ısıya bağlı olarak yönetmeyi planlıyorum BIOS'tan.

Kafamda kalan tek soru kasamdaki fanların kaç amper olduğu. Anakartımda bir adet CHA_FAN yuvası mevcut. Bu yuva 1A akım veriyormuş. 3 adet fanı kaldırabilir mi emin olmak istiyorum, kasa hakkında pek bilgi internette yok fana dair hiç yok. Baktığımda üzerinde vb. de bir bilgi göremedim. Benzeri fanları araştırdığımda maximum 0.3a olduklarını gördüm. Tahminimce benim fanlarında tanesi 0.15 - 0.3 aralığında olsa gerek. Konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

VG15FE – Vento Case kasa linki bu arada. Tipinden anlarım diyenler için :)
Ayrıca RGB yazıyor fakat renkler sabit sanırım LED oluyor yani.

Güncelleme: Kablo kaldırdı, güzel şekilde ayarladım.
 
Son düzenleme:
Merhaba, aynı kasa bende de var fakat bendeki fanlar sadece Molex, 4 fanı birbirine bağlayıp en PSU'dan 1 çıkış bağladım, fanlar çok yavaş dönüyor bende sizde durum nasıl, bende fanın dönüş yönü dahi gözüküyor, bir de elimi üzerine koyduğumda hava akışı çok az gibi.
 

Geri
Yukarı