Çözüldü Vento VG15FE Sisteme Bağlı Fan Kontrolcüsü Hızı Değişmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Darkkandadr

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bu ürün mevcut, 3 pinli kasa fanlarımı bağlıyorum. Anakart CHA_FAN girişine de bağlıyorum. Fanlar otomatik olarak normalden daha düşük devirde çalışıyor 660-680 RPM arası fakat BIOS'tan hız ayarı yaptığımda fanlara uygulanmıyor. Aynı bu hızda çalışmaya devam ediyorlar. Neden hızlarını değiştiremiyorum acaba?
Kasam: VENTO VG15FE RGB ATX Gaming Kasa - Gaming.Gen.TR

Son düzenleyen: Moderatör:
3 pin fanlarda PWM özelliği olmuyor. DC mod ile deneyebilirsiniz.

3 pin fanlarda PWM özelliği olmuyor. DC mod ile deneyebilirsiniz.

DC mod ile denediğimde de sonuç alamadım, sanırım güç cihaza Molex'ten geldiği için DC mod işlevini yapamıyor. Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y PWM Kablosu 4 pin Switch 3 pin 3 Port : Amazon.com.tr: Bilgisayar bu kabloyu satın aldım bekliyorum gelmesini. Bu gücü direkt anakarttan alıyor, yüksek ihtimalle DC mod çalışacaktır. Kafamdaki tek soru işareti 3 fanın gücünü tek CHA_FAN girişi kaldırabilecek mi? Anakartımda tek bir CHA_FAN girişi mevcut. Kasamdaki fanların hiçbir detayı yok internette fakat benzeri fanlar maximum 0.3A gibi duruyor baktığımda. Vento VG15FE kasadaki fanın kaç amper olduğunu nereden öğrenilir? konusunu da açtım bilginiz varsa yorumunuzu beklerim. 0.3A'den fazla olma olasılığı var mıdır acaba fanların çünkü anakart maximum 1A verebiliyor.

Dediğiniz gibi genelde 0,2/0,3A. Bu konuda sıkıntı olmaz.

Çözüm
DC mod ile denediğimde de sonuç alamadım, sanırım güç cihaza Molex'ten geldiği için DC mod işlevini yapamıyor. Alfais 4303 Fan Çoklayıcı Y PWM Kablosu 4 pin Switch 3 pin 3 Port : Amazon.com.tr: Bilgisayar bu kabloyu satın aldım bekliyorum gelmesini. Bu gücü direkt anakarttan alıyor, yüksek ihtimalle DC mod çalışacaktır. Kafamdaki tek soru işareti 3 fanın gücünü tek CHA_FAN girişi kaldırabilecek mi? Anakartımda tek bir CHA_FAN girişi mevcut. Kasamdaki fanların hiçbir detayı yok internette fakat benzeri fanlar maximum 0.3A gibi duruyor baktığımda. Vento VG15FE kasadaki fanın kaç amper olduğunu nereden öğrenilir? konusunu da açtım bilginiz varsa yorumunuzu beklerim. 0.3A'den fazla olma olasılığı var mıdır acaba fanların çünkü anakart maximum 1A verebiliyor.
Hocam son olarak ne yaptınız bi özet geçme şansınız var mıdır? Başarabildiniz mi kasa fanlarını ayarlamayı teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı