Çözüldü Ventoy ile oluşturulan bootable USB'yi BIOS görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

refikilhan

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Windows 11
Meslek
Emekli Asker
Merhaba.
Tam üç gündür üstünde çalışıyorum, ama Ventoy ile window 11, Acronis True Image 2021 ve minitool ISO dosyalarını bir USB flash belleğe kurdum, ama bu belleği her nedense BIOS görmüyor. YouTube'deki ilgili tüm videolsrı izledim, zaten hepsi aşağı yukarı ayni şeyleri söylüyorlar, ve aynen defalarca uyguladım ama olmuyor,
Aslında hem notebook için hem de ana bilgisayarım için tek bir USB bellekte tüm ISO'ları toplamayı düşünüyordum, bunu notetebookta başarınca sevindim, ama donanımımın bir bölümünü aşağıda verdiğim ana bilgisayarım beni hayal kırıklığına uğrattı,
Sorun BIOS ayarında ise anakartı yardımınız olmadan sorun olur düşüncesi ile oynamak istemiyorum, fakat şunu söyleyeyim, örneğin Rufus ile kurulmuş Acronis True Image USB'yi rahatlıkla görebiliyor.
Herkes Ventoy kullanabiliyor iken benim bilgisayarımda bu olmaması çok rahatsız edici.
Desteğiniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Bilgisayar donanımım:
Anakart: MSI MPG Z590 Gaming Carbon Wi-Fi soket 1200 DDR4 5333 (OC) PCI-e gen 4, M.2 USB3.2 1X 2.5G lan Wi-Fi 6 ATX.

İşlemci: İnter Core i9-10900KF, 3.7 GHz, 20 MB cache, LGA 1200.

Ekran kartı: ASUS NVIDIA GeForce GTX 960 GDDR5 4 GB. 128 bit (bu değişmedi)

C: Disk: Samsung 870 EVO MZ-77E1tobw 2.5” 500GB SATA 3 SSD.

RAM: Corsair Vengeance Pro RGB 16 GB(2x8GB) DDR4 3600MHz CL18 RAM cMW16GX4M2D3600C18.

Çözüm
Teşekkür ederim ama şimdi de klavye BIOS'a girmiyor, Windows açılıyor sonra klavye açılmaya başladı, arkadaşlar ben kafayı yiyeceğim galiba,
Kasdaki pilimi çıkarıp bekleyerek tekrar mı taksam.

BIOS pilini çıkarıp tekrar takın. Daha sonra Secure Boot'u kapatıp Ventoy'u başlatın.
Hocam GPT yapın ve BIOS'tan Secure Boot'u kapatın.
Teşekkür ederim ama şimdi de klavye biosa girmiyor, windows açılıyor sonra klavye açılmaya başladı, arkadaşlar ben kafayı yiyeceğim galiba,

Teşekkür ederim ama şimdi de klavye BIOS'a girmiyor, Windows açılıyor sonra klavye açılmaya başladı, arkadaşlar ben kafayı yiyeceğim galiba,

BIOS pilini çıkarıp tekrar takın. Daha sonra Secure Boot'u kapatıp Ventoy'u başlatın.

Çözüm

Teşekkürler can dostum
Billi söktüm 10 Dk bekledim, aslında oda zor, pil ekran kartının tam altında onu çıkarmadan olmuyor, üstelik pilin üsti kapalı, takılı vidada çıkmadı, neyse zorladım ve çıkarıp taktım, SSE'nin önerdiğin gibi securi bootu disable yaptım, şimdi BIOS'a giriyor, Ventoyuda açtı, içindeki Windows 11'i denedim çalışmadı, ama diğerleri çalışıyor, sanırım sonuna yaklaştık, tabii sizlerin sayesinde inşallah Windows 11 sorununuda çözeceğiz.
Ben şimdi ISO'ların bulunduğu bölgeyi GPT mi yapıp denesem?

Teşekkürler can dostum.
Billi söktüm 10 Dk bekledim, aslında oda zor, pil ekran kartının tam altında onu çıkarmadan olmuyor, üstelik pilin üsti kapalı, takılı vidada çıkmadı, neyse zorladım ve çıkarıp taktım, SSE'nin önerdiğin gibi securi bootu disable yaptım, şimdi BIOS'a giriyor, ventoyuda açtı, içindeki Windows 11'i denedim çalışmadı, ama diğerleri çalışıyor, sanırım sonuna yaklaştık, tabii sizlerin sayesinde inşallah Windows 11 sorununuda çözeceğiz.
Ben şimdi ISO'ların bulunduğu bölgeyi GPT mi yapıp denesem?

Yeni bir ISO yükleyin içine Windows 11'in.

Can dost, sen bir tanesin, ben 3 gündür kafama taktım uyku uyuyamadım, ama sonuç harika oldu.
Microsoft'tan indirdiğim Windows 11 ISO dosyasını koydum, öncekide duruyor ama acele ettim onu şimdi çıkaracağım, artık hepsi çalışıyor, fakat içimde şimdi, GPT yaptığım için belki benim notebookta çalışmayabilir, ama sanırım sorun GPT değil Windows 11 dey di, şimdi tekrar MBR'ye çevirip yeni koyduğum Windows 11'i tekrar deneyeceğim,
Ama bu duruma getirdin ya, seninde emeklerin boşa gitmedi, inan o kadar sevindirdin ki beni, sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
Şimdi tekrar deneyip burada yazacağım,

Yeni bir ISO yükleyin içine Windows 11'in.

Tamam oldu dostum, bu sizlerin başarısı, sağ olun hepiniz yardımcı oldunuz. Ama bilhassa sen By Apple bu saate kadar beni terketmeden elinden gelen desteği esirgemedim.
Ben tekrar MBR'ye çevirdim sorunsuz çalıştı, gittim USB'yi notebook a takıp denedim, orada da çalıştı, bu o kadar iyi oldu ki,
Şimdi kendimi tanıtayım.
İnanmayacaksınız ama bu 14 Eylül'de 81 yaşıma girdim, asker emeklisiyim, bu yaşta neden bilgisayar diyeceksin, ben ayni zamanda uzun zamandır unutkanlık tedavisi görüyorum, o zamanlar doktorum şu anda kullanmakta olduğum ilaçlarımdan başka sürekli TV başında kalmamı yasakladı, bulmaca çözmemi istedi, ama unutkanlık bazen hat safhada oluyor, cümle içinde kullanmam gereken bir kelimeyi hala unutabiliyorum, zaten bu yüzden doktorum bulmaca çözmemi istemişti ama bunu yapamadım, oda bilgisayar başında otur onunla bir şeyler ürekmeye çalış dedi,
Bem yıılardır bu nedenle bu yaşıma rağmen bir şeyler çözmeye çalışıyorum, tedavisi olmayan bu hastalığın seyrini, ilaçlarımla birlikte bilgisayar sayesinde yavaşlatabildim,
Ben bu nedenledirki bu forumda sık sık bilgisayar ile ilgili sorunlarım için sorular soruyor, çözümü için sizlerden yardım talep ediyorum, Ama sağ olun elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz, Sağ olun
Seni, bu saate kadar seni beklettiğim için affına sığınıyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Son düzenleme:
Can dost, sen bir tanesin, ben 3 gündür kafama taktım uyku uyuyamadım, ama sonuç harika oldu.
Microsoft'tan indirdiğim Windows 11 ISO dosyasını koydum, öncekide duruyor ama acele ettim onu şimdi çıkaracağım, artık hepsi çalışıyor, fakat içimde şimdi, GPT yaptığım için belki benim notebookta çalışmayabilir, ama sanırım sorun GPT değil Windows 11 dey di, şimdi tekrar MBR'ye çevirip yeni koyduğum Windows 11'i tekrar deneyeceğim,
Ama bu duruma getirdin ya, seninde emeklerin boşa gitmedi, inan o kadar sevindirdin ki beni, sana ne kadar teşekkür etsem azdır.
Şimdi tekrar deneyip burada yazacağım,

Tamam oldu dostum, bu sizlerin başarısı, sağ olun hepiniz yardımcı oldunuz. Ama bilhassa sen by Apple bu saate kadar beni terketmeden elinden gelen desteği esirgemedim.
Ben tekrar MBR'ye çevirdim sorunsuz çalıştı, gittim USB'yi notebook a takıp denedim, orada da çalıştı, bu o kadar iyi oldu ki,
Şimdi kendimi tanıtayım.
İnanmayacaksınız ama bu 14 Eylül'de 81 yaşıma girdim, asker emeklisiyim, bu yaşta neden bilgisayar diyeceksin, ben ayni zamanda uzun zamandır unutkanlık tedavisi görüyorum, o zamanlar doktorum şu anda kullanmakta olduğum ilaçlarımdan başka sürekli TV başında kalmamı yasakladı, bulmaca çözmemi istedi, ama unutkanlık bazen hat safhada oluyor, cümle içinde kullanmam gereken bir kelimeyi hala unutabiliyorum, zaten bu yüzden doktorum bulmaca çözmemi istemişti ama bunu yapamadım, oda bilgisayar başında otur onunla bir şeyler ürekmeye çalış dedi,
Bem yıılardır bu nedenle bu yaşıma rağmen bir şeyler çözmeye çalışıyorum, tedavisi olmayan bu hastalığın seyrini, ilaçlarımla birlikte bilgisayar sayesinde yavaşlatabildim,
Ben bu nedenledirki bu forumda sık sık bilgisayar ile ilgili sorunlarım için sorular soruyor, çözümü için sizlerden yardım talep ediyorum, ama sağ olun elinizden geldiğince yardımcı oluyorsunuz, sağ olun.
Seni, bu saate kadar seni beklettiğim için affına sığınıyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Allah uzun ömür ve sağlık versin hocam. Canın sağ olsun hocam sorununuz çözülsün yeter ki siz mutlu olun. Sağlacakla kalın. İyi geceler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı