Çözüldü Ventoy ile Windows 11 nasıl kurulur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

keremogtt1

Yoctopat
Daha fazla  
Flashı hazırladım Ventoy ile ancak şimdi yeni Acer laptopa Windows 11'i kurarken birkaç sorum var. Secure Boot'u kapalı yapmak gerekli mi? Flash'ı ne zaman çıkaracağım? Home mu Pro mu? Karışık disk ekranında en büyük boyutlu diski seçsem olur mu? (Çok karışık ekran disk 0 bölüm 1 falan orası çok karışık kısaca burada ne seçeceğim?) ve son olarak işlem bitince flash'ı normal bir flash'a yani ilk alınan haline döndürmek mümkün mü?

Çözüm
Merhaba.

1. Ventoy ile Windows kurarken Secure Boot kapatılması gerekli.
  2. Flash'ı "Windows xx saniye içinde yeniden başlatılacak." yazısını gördüğünüz anda çıkartabilirsiniz.
  3. Gaming laptop ise Home kurmanız sistemi daha az yoracaktır ancak isteğinize göre Pro da kurabilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış.
  4. Kurulum ekranında SSD'nizin kapasitesine göre büyük bir disk olacaktır. (Misal: 1 TB) Bu diskten sistemi kuracağınız bölümü istediğiniz kapasitede ayırabilirsiniz.
  5. Diski istediğiniz zaman normal haline getirebilirsiniz. Bunun için Rufus ile "Non-Bootable" olarak yazmanız yeterli olacaktır.
Yıllardır Ventoy kullanıyorum ve bu yöntemleri izliyorum.
Secure Boot hakkında fikrim yok. Flash'ı kurulum ekranında dosya kopyalaması bittiği zaman ya da bilgisayar açıldığı zaman çıkarabilirsin. Yeter ki dosya kopyalanırken çıkarma. Home ya da Pro senin tercihine kalmış. Normal kullanımda Pro'daki ekstra hizmetler lazım olmayacaktır muhtemelen fakat yine de sana kalmış. En büyük boyutlu diski seçersen iyi olur çünkü Windows ve kurduğun programlar, oyunlar vs. oraya yükleniyor. Flash'ı bilgisayara takılıyken sağ tıklayıp biçimlendir kısmından tekrar eski haline çevirebilirsin.

Merhaba.

2. Flash'ı "Windows xx saniye içinde yeniden başlatılacak." yazısını gördüğünüz anda çıkartabilirsiniz.
  3. Gaming laptop ise Home kurmanız sistemi daha az yoracaktır ancak isteğinize göre Pro da kurabilirsiniz. Sizin tercihinize kalmış.
  4. Kurulum ekranında SSD'nizin kapasitesine göre büyük bir disk olacaktır. (Misal: 1 TB) Bu diskten sistemi kuracağınız bölümü istediğiniz kapasitede ayırabilirsiniz.
  5. Diski istediğiniz zaman normal haline getirebilirsiniz. Bunun için Rufus ile "Non-Bootable" olarak yazmanız yeterli olacaktır.

Çözüm
Merhaba.

Merhaba.

Hocam 4. madde için bir daha soru soracağım. 1 TB SSD var laptop içinde sadece; orada çıkan bir sürü şeyden ben bir tanesini seçmek istiyorum (mümkünse en büyük depolama olanı). Bir sıkıntı olur mu? Herhangi bir parçalama işlemine girmek istemiyorum ancak çok öneriyorsanız parçalama işlemini, onun için yardımcı olur musunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 4. madde için bir daha soru soracağım. 1 TB SSD var laptop içinde sadece; orada çıkan bir sürü şeyden ben bir tanesini seçmek istiyorum (mümkünse en büyük depolama olanı). Bir sıkıntı olur mu? Herhangi bir parçalama işlemine girmek istemiyorum ancak çok öneriyorsanız parçalama işlemini, onun için yardımcı olur musunuz?

Disklerin içinde önemli herhangi bir veri yoksa gördüğünüz bütün disk bölümlerini silin, tek bir 1TB disk kalacaktır. Onu seçip ilerleyin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı