Çözüldü Ventoy kullanarak format atmaya çalışırken 2 tane USB görünüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BlackeagLee

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bugün Ventoy programını deneyim dedim içine 3 tane ISO format dosyası attım fakat boot menüsünde USB'mi 2 tane şekilde görüyorum oysaki tek bölümlü USB üsttekine tıkladığımda tepki vermiyor alttakine tıklayınca girebiliyorum herhangi bir sorun olur mu format sırasında bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Dosya Ekleri

• IMG_9741.jpeg
    IMG_9741.jpeg
    273,8 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_9742.jpeg
    IMG_9742.jpeg
    127,1 KB · Görüntüleme: 78
  • IMG_9743.jpeg
    IMG_9743.jpeg
    120 KB · Görüntüleme: 96
Çözüm
Arkadaşlar bugün Ventoy programını deneyim dedim içine 3 tane ISO format dosyası attım fakat boot menüsünde USB'mi 2 tane şekilde görüyorum oysaki tek bölümlü USB üsttekine tıkladığımda tepki vermiyor alttakine tıklayınca girebiliyorum herhangi bir sorun olur mu format sırasında bilgili arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
Partition ayırma sebebi, belleğe ayırdığı UEFI olabilir. Onlardan sadece bir tanesi çalışıyor. Sorun olmaz hocam.
Partition ayırma sebebi, belleğe ayırdığı UEFI olabilir. Onlardan sadece bir tanesi çalışıyor. Sorun olmaz hocam.

Çözüm
Üstteki olan VTOYEFI bölümüdür büyük ihtimalle. EFI önyükleyicisi vardır içinde, UEFI sistemlerin önyükleme yapmasını sağlıyordur.

İkinciye tıkladığın, çalışan ise ISO dosyalarının kayıtlı olduğu yerdir. Zaten Ventoy'dan bir diski biçimlendirince bu şekilde iki bölüm oluşur birincisi EFI bölümü, ikincisi ISO dosyalarının kayıtlı olduğu bölüm. Soruna gelecek olursak ikinci seçenek çalışıyorsa bir şey olmaz.

Ya çünkü daha önce USB'de böyle bir şey format atarken basima gelmisti formatin yarisinda 00007X diye değişik bir hata almistim temkinliyim.
Hocam tereddüt ediyorsanız o diski silelim. Ne dersiniz? İsterseniz kalsın problem olmaz, UEFI'ye atanan disk yapmayın derim.

1. Başlat bölümünde arama kısmına cmd yazın.
  2. Çıkan bölümde cmd uygulamasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
  3. Komut istemi açıldıktan sonra komut satırına diskpart yazıp onaylayın.
  4. Açılan komut penceresine "list disk" komutunu girerek sisteme bağlı olan diskleri listeleyin.
  5. Karşınıza aşağıdaki gibi bir liste çıkacaktır. Bu listede formatlamak istediğiniz diskin numarasına göre komut girmeniz gerekir. Formatlamak istediğiniz diski örneğin "disk 1" ise "select disk 1" yazarak seçiniz. "select disk x" buradaki x değeri formatlamak istediğiniz diskin numarasıdır.
  6. Daha sonra "select disk" ile seçtiğiniz diski "clean" komutu ile temizleyiniz.
  7. "clean" komutu ile seçilen disk temizlendikten sonra sırasıyla "create partition primary" ve "select partition 1" komutlarını kullanarak temizlenen bu diske yeni bir bölüm açın.
  8. "active" komutunu kullanarak oluşturduğunuz bu bölümleri etkinleştiriniz.
Bu rehberi uygulayın.

Üstteki olan vtoyefı bölü müdür büyük ihtimalle. EFI önyükleyicisi vardır içinde, UEFI sistemlerin önyükleme yapmasını sağlıyordur.

İkinciye tıkladığın, çalışan ise ISO dosyalarının kayıtlı olduğu yerdir. Zaten Ventoy'dan bir diski biçimlendirince bu şekilde iki bölüm oluşur birincisi EFI bölümü, ikincisi ISO dosyalarının kayıtlı olduğu bölüm. Soruna gelecek olursak ikinci seçenek çalışıyorsa bir şey olmaz.

İkinci seçeneğe tıkladığımda Ventoy arayüzüne ulasiyorum USB'ye attigim ISO dosyalarını görebiliyorum. Ama format sırasında hata alır mıyım acaba diye kuşkulanmıştım sadece

İkinci seçeneğe tıkladığımda Ventoy arayüzüne ulasiyorum USB'ye attigim ISO dosyalarını görebiliyorum. Ama format sırasında hata alır mıyım acaba diye kuşkulanmıştım sadece
Sıkıntı olmaz merak etmeyin.

Hocam tereddüt ediyorsanız o diski silelim. Ne dersiniz? İsterseniz kalsın problem olmaz, UEFI'ye atanan disk yapmayın derim.

1. Başlat bölümünde arama kısmına CMD yazın.
  2. Çıkan bölümde CMD uygulamasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın.
  3. Komut istemi açıldıktan sonra komut satırına diskpart yazıp onaylayın.
  4. Açılan komut penceresine "list disk" komutunu girerek sisteme bağlı olan diskleri listeleyin.
  5. Karşınıza aşağıdaki gibi bir liste çıkacaktır. Bu listede formatlamak istediğiniz diskin numarasına göre komut girmeniz gerekir. Formatlamak istediğiniz diski örneğin "disk 1" ise "select disk 1" yazarak seçiniz. "select disk X" buradaki X değeri formatlamak istediğiniz diskin numarasıdır.
  6. Daha sonra "select disk" ile seçtiğiniz diski "clean" komutu ile temizleyiniz.
  7. "clean" komutu ile seçilen disk temizlendikten sonra sırasıyla "create Partition primary" ve "select Partition 1" komutlarını kullanarak temizlenen bu diske yeni bir bölüm açın.
  8. "active" komutunu kullanarak oluşturduğunuz bu bölümleri etkinleştiriniz.
Bu rehberi uygulayın.

Yok yok bu işlemi yapmak sakincali arkadaşın dediği gibi USB'nin kendi hazirladigi EFI partitionu silebilirim.

Yok almazsınız merak etmeyin. EFI bölümü USB'nin sisteme önyükleme yapması için gereklidir, önemli olan ikinci bölüm, o çalışıyorsa sıkıntı olacağını pek zannetmiyorum.

Yok yok bu işlemi yapmak sakincali arkadaşın dediği gibi USB'nin kendi hazirladigi EFI partitionu silebilirim.
Silmeyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı