Ventus 3060 vs. Dual 3060

Adam test atmış, Ventus 3X daha iyi.

Ama alabiliyorsan RX 6600 XT almanı öneririm, eğer RTX'i çok kullanmıyorsan.

İstediği kadar atsın, alanlar çok şikayetçi ısınmasından. Güvenilmemeli yine de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ya canlı testi var, 3X'den sıcaklık konusunda (3060 12G için) şikayetçi olanları gösterir misin hocam?

Ona bakarsak zamanında Windforce'nin de testleri vardı. Hüsrana uğrattı. RTX 3060 modeli ile ilgili sorun var mı bilmiyorum ama diğer kartlarla ilgili şikayet çok. Ve sonuçta soğutma blokları aynı. Tabii RTX 3060 ne kadar ısınabilir orası muamma. O yüzden bence riske atılmamalı.
 
Bi' kendinden çok emin konuşarak bu kartın çok ısınacağından bahsediyorsun, bir de muhtemel bir cümle kuruyorsun. Dual iyi, Ventus kötü demişsin mesela, argümanın bu kadar mı? Ben gittim test attım. Orada bu iki model dışında çoğu model test edilmiş ve A tier'de soğutma olarak. Kaldı ki şikayetçi olanları gösterir misin diye sorulmuş, bambaşka bir cevap veriyorsun. Hayır şimdi konu sahibi Dual kartı alacak, ısındığı için pişman olacak orası apayrı bir şey zaten. Sebebi de şey; Ventus, MSI'ın en giriş seviye modeli olması. Öyleyse Linus vb. yerlerde de anakart VRM tier listler oluyor. Misal veriyorum X570-A modeli, A tier'de. Bir Gaming, bir Tomahawk değil diye bu karta kötü mü diyelim şimdi? Yapılmış ve sunulmuş bilgi için riske atılmamalı mı diyelim? Üstelik hangi argümanla?

Şunu da eklemeden bitirmeyeyim; adam hazır sistemde gidip dandik bir Frisby kasa kullanıyorsa ve sirkülasyon berbatsa, oraya istediğin kartı koy yine ısınacak, sonrasında da bunu dile getirecek. Burada sorun kartın soğutmasında mı sana göre?
 
Bi' kendinden çok emin konuşarak bu kartın çok ısınacağından bahsediyorsun, bir de muhtemel bir cümle kuruyorsun. Dual iyi, Ventus kötü demişsin mesela, argümanın bu kadar mı? Ben gittim test attım. Orada bu iki model dışında çoğu model test edilmiş ve a Tier'de soğutma olarak. Kaldı ki şikayetçi olanları gösterir misin diye sorulmuş, bambaşka bir cevap veriyorsun. Hayır şimdi konu sahibi Dual kartı alacak, ısındığı için pişman olacak orası apayrı bir şey zaten. Sebebi de şey; Ventus, MSI'ın en giriş seviye modeli olması. Öyleyse linus vb. yerlerde de anakart VRM tier listler oluyor. Misal veriyorum X570-A modeli, a Tier'de. Bir Gaming, bir Tomahawk değil diye bu karta kötü mü diyelim şimdi? Yapılmış ve sunulmuş bilgi için riske atılmamalı mı diyelim? Üstelik hangi argümanla?

Ventus'la yaşanan sorunları bilmemen senin bu konularla iç içe olmadığını gösterir.



Ayrıca kime sorsan Ventus'un kötü olduğunu bilir... Argüman sunmuşsun, bunun doğruluğu nerede? Kullanmış birisi olarak da söylüyorum riske atılmaz. Üstüne bir de arkadaşın kasası kötü belki. Ne yapacaksın? En az 5 derece koyar üstüne... Neden riske atalım? Ayrıca 1000 TL'de pahalı Dual'den.
 
Fiyatlar zaten normalden çok daha yüksek talep yüzünden. 170W güç çeken ekran kartı için ekstra kaslı soğutma almaya gerek yok, hangisi ucuzsa onu alın.
 
3060 ısınan bir kart değil dostum. Ventus 3X bile olsa gayet yeterli olur diye düşünüyorum. Zaten test videoları mevcut. ASUS Dual'i bizzat deneyimledim o da yeterli fiyat olarak hangisi cazipse onu tercih etmelisin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı