YouTube Vergi ödeme nasıl oluyor?

Jaquaen

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ben powkei ve YouTube üzerinden çok yakında reklamlardan para kazanmaya başlayacağım bu sitede bir sürü konu açtmıştım YouTube hakkında ve emeklerim sonunda meyvesini vermeye başladı çok teşekkür ederim. Neyse ben vergi ödeme hakkında birkaç soru sormak istiyorum. Ben diyelim ki 1000 TL kazandım bunun vergisini sorunsuz bir şekilde ödeyebilir miyim? Mesela Bağ-Kur falan sorun çıkarır mı? Sanırım minimum miktarı aylık 6-7 bin TL falanmış nasıl olacak bu işler? Bilgilendirirseniz çok sevinirim❤️

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba ben powkei ve YouTube üzerinden çok yakında reklamlardan para kazanmaya başlayacağım bu sitede bir sürü konu açtmıştım YouTube hakkında ve emeklerim sonunda meyvesini vermeye başladı çok teşekkür ederim. Neyse ben vergi ödeme hakkında birkaç soru sormak istiyorum. Ben diyelim ki 1000 TL kazandım bunun vergisini sorunsuz bir şekilde ödeyebilir miyim? Mesela Bağ-Kur falan sorun çıkarır mı? Sanırım minimum miktarı aylık 6-7 bin TL falanmış nasıl olacak bu işler? Bilgilendirirseniz çok sevinirim❤️
Öncelikle sanada merhaba youtube başarından ve metinindeki pozitiflikten dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum.

1. Vergi Ödemek: Türkiye'de YouTube üzerinden gelir elde eden bir kişi, "serbest meslek kazancı" olarak değerlendirilebilir. Bu durumda, kazancının yıllık olarak belirli bir sınırın üzerinde olması durumunda vergi ödemen gerekecek. 2025 yılı için yıllık 10.000 TL'yi aşan gelirler için vergi beyannamesi vermen gerekebilir. Ancak, 1000 TL gibi küçük bir gelirde vergi ödeme zorunluluğu olmayabilir.

2. Bağ-Kur: Bağ-Kur, genellikle serbest meslek sahipleri için geçerli olan bir sigorta türüdür. Ancak, Bağ-Kur'a prim ödeme zorunluluğu, yıllık gelir belirli bir miktarı (örneğin 6-7 bin TL gibi) geçtiğinde devreye girer. Yani, 1000 TL kazandığında Bağ-Kur primleri konusunda sorun yaşaman gerekmiyor. Ama kazancın arttıkça, Bağ-Kur'a kaydolman gerekebilir.

Özetle, şu an 1000 TL gibi düşük bir gelirde vergi ödemek ve Bağ-Kur'a prim yatırmak zorunda değilsin. Ancak gelir arttıkça bu durum değişebilir. Gelirinin arttığı durumda bir muhasebeciyle iletişime geçmek faydalı olacaktır.

Öncelikle sana da merhaba YouTube başarından ve metinindeki pozitiflikten dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum.

1. vergi ödemek: Türkiye'de YouTube üzerinden gelir elde eden bir kişi, "serbest meslek kazancı" olarak değerlendirilebilir. Bu durumda, kazancının yıllık olarak belirli bir sınırın üzerinde olması durumunda vergi ödemen gerekecek. 2025 yılı için yıllık 10.000 TL'yi aşan gelirler için vergi beyannamesi vermen gerekebilir. Ancak, 1000 TL gibi küçük bir gelirde vergi ödeme zorunluluğu olmayabilir.

2. bağ-kur: Bağ-kur, genellikle serbest meslek sahipleri için geçerli olan bir sigorta türüdür. Ancak, bağ-kur'a prim ödeme zorunluluğu, yıllık gelir belirli bir miktarı (örneğin 6-7 bin TL gibi) geçtiğinde devreye girer. Yani, 1000 TL kazandığında bağ-kur primleri konusunda sorun yaşaman gerekmiyor. Ama kazancın arttıkça, bağ-kur'a kaydolman gerekebilir.

Özetle, şu an 1000 TL gibi düşük bir gelirde vergi ödemek ve bağ-kur'a prim yatırmak zorunda değilsin. Ancak gelir arttıkça bu durum değişebilir. Gelirinin arttığı durumda bir muhasebeciyle iletişime geçmek faydalı olacaktır.

Anlıyorum çok teşekkür ederim

Öncelikle sanada merhaba youtube başarından ve metinindeki pozitiflikten dolayı teşekkür ederek başlamak istiyorum.

1. Vergi Ödemek: Türkiye'de YouTube üzerinden gelir elde eden bir kişi, "serbest meslek kazancı" olarak değerlendirilebilir. Bu durumda, kazancının yıllık olarak belirli bir sınırın üzerinde olması durumunda vergi ödemen gerekecek. 2025 yılı için yıllık 10.000 TL'yi aşan gelirler için vergi beyannamesi vermen gerekebilir. Ancak, 1000 TL gibi küçük bir gelirde vergi ödeme zorunluluğu olmayabilir.

2. Bağ-Kur: Bağ-Kur, genellikle serbest meslek sahipleri için geçerli olan bir sigorta türüdür. Ancak, Bağ-Kur'a prim ödeme zorunluluğu, yıllık gelir belirli bir miktarı (örneğin 6-7 bin TL gibi) geçtiğinde devreye girer. Yani, 1000 TL kazandığında Bağ-Kur primleri konusunda sorun yaşaman gerekmiyor. Ama kazancın arttıkça, Bağ-Kur'a kaydolman gerekebilir.

Özetle, şu an 1000 TL gibi düşük bir gelirde vergi ödemek ve Bağ-Kur'a prim yatırmak zorunda değilsin. Ancak gelir arttıkça bu durum değişebilir. Gelirinin arttığı durumda bir muhasebeciyle iletişime geçmek faydalı olacaktır.
Yanlış bilgi. Sınır diye bir şey yok. Vergi dairesi senin kazancına bakmaz. Gelir elde edip etmeme potansiyeline bakar. Kazancınız küçük bile olsa İleri zamanlarda geçmişe dönük faiziyle birlikte ciddi cezalar alabilirisiniz. Youtube yüzünden böyle ağzı yanan çok oldu.

Yanlış bilgi. Sınır diye bir şey yok. Vergi dairesi senin kazancına bakmaz. Gelir elde edip etmeme potansiyeline bakar. Kazancınız küçük bile olsa İleri zamanlarda geçmişe dönük faiziyle birlikte ciddi cezalar alabilirisiniz. Youtube yüzünden böyle ağzı yanan çok oldu.
Örneğin 100 TL gelir kazandı ne yapabilirki o zaman dediğinize göre adam gibi bir rakam kazanmadan para çekmesin.

Tamamdır teşekkür ederim cevabınız için.
Rica ederim. Burda ilk başta dediğim gibi yapılacak işlem şu: Youtube veya dijital ortamda kazanç sağlıyorsanız, bunun için istisna belgesi alıyorsunuz. Bu durumda şirket kurmadan banka üzerinden gelirinizin %15'ini doğrudan vergi dairesi alıyor. Bu çok makul ama problem şu; eğer sigortalı yada emekli değilseniz istisna belgesi aldığınızda SGK size bağkur başlatıyor. Yani sonuç olarak gelirinin 15% + bağkur ödüyorsunuz. En son durum böyleydi yinede iyice araştırmanızı öneririm.

Rica ederim. Burada ilk başta dediğim gibi yapılacak işlem şu: YouTube veya dijital ortamda kazanç sağlıyorsanız, bunun için istisna belgesi alıyorsunuz. Bu durumda şirket kurmadan banka üzerinden gelirinizin %15'ini doğrudan vergi dairesi alıyor. Bu çok makul ama problem şu; eğer sigortalı ya da emekli değilseniz istisna belgesi aldığınızda SGK size Bağ-Kur başlatıyor. Yani sonuç olarak gelirinin 15% + Bağ-Kur ödüyorsunuz. En son durum böyleydi yine de iyice araştırmanızı öneririm.

Peki bunlar hakkında bir sınır var mı? Mesela ben 1000 TL kazandım bunun %15'ini Bağ-Kur ödeyip bir de üstüne %15 vergi ödeyip işin içinden 700 TL'ye çıkabiliyor muyum?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı