Kick Vergi sistemi nasıl işliyor?

Brummbar

Hectopat
Yer
Bursa
Kick'te yayın yapmaya başladım ve aboneliğim açıldı. İlk zamanlar gelir almıyordum ancak son 2 ayda gelirim oldu. Arkadaşlarım veya tanıştığım kişiler abone olmaya başladı ve bugün 6. ayın sonunda doğrulanmış kullanıcı görevini yaptım ve Kcip'e başvurdum onaylandı saatlik 3-5 dolar arası para kazanıyorum şu an.

Normal olarak çalışmıyorum. Bu bağ-kur olaylarını falan nasıl işlenir bilmiyorum.
Saatlik 3-5 dolardan hesaplarsak minimum yayın sürem 6-8 saat arası ve aylık 20-30k tahmini kazancım olacak gibi görünüyor (daha kazanmadım kcip yeni açıldı).
20-30K'den bankama gelir hesabı açtırsam otomatik oradan vergi kesse %15 kesmesi gereken daha sonra yapmam gereken bir şey var mı?

Bağ-kur vs. ödemek zorunda mıyım? Bu kadar az kazançlarla.
Belki 20k değil de 10k alacağım veya 5K bağ-kur 8-10k bir şey bağ-kur ödemeyecek kadar az kazanırsam ödemek zorunda mıyım?
Veya parayı çekmesem iyi kazançlar elde edince çeksem oluyor mu? Bunları bilen yayıncı arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bankadan %15 ödemeyi açtığınız da her ay bağkur borcu çıkar bilginiz olsun. Eğer yaşınız müsaitse genç girişimci ile şirket kurmaniz en azından 1 yil boyunca daha az masraflı olacaktır size. Ve evet ne kadar az da kazansaniz devlet gözünde vergi vermeniz gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı