Veri analisti olmak için bölüm tavsiyesi

Merhaba, 11.sınıf öğrencisiyim. Derslerim iyi, asılıyorum şu sıra ama ne okumak istediğimi tam bilmiyorum. İyi üniversitelerde mühendislik puanları çok yüksek. Veri analizi, makine öğrenmesi vs. gibi işlerle uğraşmak istiyorum. Üniversitede hangi bölümü okumalıyım?
İstatistik, matematik, bilgisayar mühendisliği, bilgisayar bilimi en iyi bölümler bunlar gibi. Ne okunmalı? Veya çok da fark eder mi? @bitwise @egoistpizza

10 kişiden 9'u yazilim bilisim bilgisayar istiyor. 10 sene sonra yazilimcilar asgari ücretin yarısına bile zor iş bulabilir. Herkes bilgisayarci yazılımcı oluyor. Bence motor makine gibi bolumler daha iyi hatta iyi bir motor ustası olsan sanayide 1 yıl icinde 10 tane daire alan usta var. Nasıl kazanıyorlar anlamış değilim.

Yapay zeka kısmıyla veri bilimci ilgileniyor, veri analisti daha çok veriyi analiz etme, tagleme, raporlama kısmında. Puanın yeterince iyiyse en iyisi bilgisayar mühendisliğine gitmen, bir çok yerde kapı açacaktır.

Yapay zeka ile ilgili bölümler var. Araştırabilirsin. Bilgisayar mühendisliği veriyle yapay zeka kadar ilgileniyor mu bilmiyorum.
Bilgisayar mühendisi kendi içinde ayrılıyor kimi front end kimi back end kimi siber güvenlik kimi mobil uygulama vs. Evet yapay zeka ile ilgili bölümler var. Onlarında aynı şekilde puanları çok yüksek.

En mantıklısı istatistik gibi geliyor. @bitwise @egoistpizza

Matematik Mühendisliği var aslında en iyisi o gibi. Gene puanları yüksek ama çalışırsam yapabilirim gibi.

Son düzenleme:
CS | Bilgisayar Muhendisligi en uygunu.

Bilgisayar ile alakali bir muhendislik + matematik ve data science seklinde bir yol haritasi olmali.

CS temeli olmadan olmaz, matematik olmadan da olmaz. Eger muhendislik zor geliyorsa matematik ile ilintili bir seyler okuyup oradan kayabilirsin ama daha zor olacaktir ilk isini bulman.

Is ilanlari asagidaki gibi olacak.

Requirements:
  • Bachelor's degree in computer science, computer systems engineering, software engineering, mathematics, or completion of a college program in computer science
  • Master's degree in a related discipline is preferred

En makul strateji CS + ML masteri yapmak kisaca.

CS | Bilgisayar Muhendisligi en uygunu.

Bilgisayar ile alakali bir muhendislik + matematik ve data science seklinde bir yol haritasi olmali.

CS temeli olmadan olmaz, matematik olmadan da olmaz. Eger muhendislik zor geliyorsa matematik ile ilintili bir seyler okuyup oradan kayabilirsin ama daha zor olacaktir ilk isini bulman.

Is ilanlari asagidaki gibi olacak.

Requirements:
  • Bachelor's degree in computer science, computer systems engineering, software engineering, mathematics, or completion of a college program in computer science
  • Master's degree in a related discipline is preferred

En makul strateji CS + ML masteri yapmak kisaca.
Hocam selam tekrardan, iyi bir üniversitede mühendislik kazanmak harbiden de çok zor.
Eşit ağırlıktan hazırlanıp İktisat, Ekonomi, Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme, Ekonometri vs. gibi bölümler okumak mantıklı olur mu?
Sayısal alanda ilk 2-3 binler yapamam gibi ama eşit ağırlıkta yapabilirim gibi.
Sayısalda kalırsam İstatistik okurum diye düşünüyorum.

@bitwise

Hocam selam tekrardan, iyi bir üniversitede mühendislik kazanmak harbiden de çok zor.
Eşit ağırlıktan hazırlanıp İktisat, Ekonomi, Yönetim Bilişim Sistemleri, İşletme, Ekonometri vs. gibi bölümler okumak mantıklı olur mu?
Sayısal alanda ilk 2-3 binler yapamam gibi ama eşit ağırlıkta yapabilirim gibi.
Sayısalda kalırsam İstatistik okurum diye düşünüyorum.

@bitwise

Ilk ML | DS | AI isini bulmakta zorlanirsin muhendislik background'u olmadigi icin. Islerin cogunun onceki mesajimda attigim gibi engineering temelli adaylara yonelik oldugunu goreceksin.

Ama bu ilk etabi atlatirsan ve matematik temelin saglamsa uzerine koyarak ilerleyebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı