Veri analisti olmak için işletme mi iktisat mı?

ShacoBey

Decapat
Daha fazla  
Sıralamama Sakarya Üniversitesi işletme ve gebze teknik üniversite iktisat okuyabilirim. Sakarya'ya gidersem YBS ile çap yapma imkanına da sahibim. İstanbul'da yaşıyorum çok uzakta YBS'de geliyor ne öneririrsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Veri analistleri ağırlıklı olarak Computer Science eğitimi alan mezunlardan tercih ediliyor. Computer Science eğitimi de Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS), Yapay Zeka Mühendisliği gibi lisans programları içeriyor. Bu bölümler haricinde İstatistik ve Matematik bölümü mezunları da tercih edilebiliyor.

İkinci planda olsa da alan dışı mühendislik mezunları ve İşletme-İktisat mezunları da tercih edilebiliyor ancak işveren için öncelikli tercih olmak istiyorsanız bu yolu izlemek pek mantıklı değil. Sonuçta İşletme-İktisat gibi bölümler "Veri Analisti" yetiştirmek için açılmış programlar değiller, bunlar için halihazırda açılmış birçok bilişim bölümü varken İşletme mezunu olmak dezavantajlı bir durum yaratır.

Veri analistleri ağırlıklı olarak Computer science eğitimi alan mezunlardan tercih ediliyor.computer science eğitimi de bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS), yapay zeka mühendisliği gibi lisans programları içeriyor. Bu bölümler haricinde istatistik ve matematik bölümü mezunları da tercih edilebiliyor.

İkinci planda olsa da alan dışı mühendislik mezunları ve işletme-iktisat mezunları da tercih edilebiliyor ancak işveren için öncelikli tercih olmak istiyorsanız bu yolu izlemek pek mantıklı değil. Sonuçta işletme-iktisat gibi bölümler "veri analisti" yetiştirmek için açılmış programlar değiller, bunlar için halihazırda açılmış birçok bilişim bölümü varken işletme mezunu olmak dezavantajlı bir durum yaratır.

EA'da 168bin sıralama yaptım ve tamamen alakasız bölümlerden bile bir sürü veri analisti çıkıyorken kendimide geliştirip o bölüme kayabilir miyim diye düşünüyorum bir de yükseklisansta yapılabiliyor.

EA'da 168bin sıralama yaptım ve tamamen alakasız bölümlerden bile bir sürü veri analisti çıkıyorken kendimide geliştirip o bölüme kayabilir miyim diye düşünüyorum bir de yükseklisansta yapılabiliyor.

Alakasız bölümlerden çıkanlar elbette olabilir ancak ben orana bakarım. 1000 veri analistinden 10 tanesi alakasız bölümlerden çıkabiliyor diye tüm sektörün bu şekilde olduğunu umarım düşünmüyorsundur. Ayrıca alakasız bölümlerden mezun olanların sadece kendi kişisel çabalarıyla mı yoksa çevreleri sayesinde mi iş buldular bu kısma hiç girmiyorum bile.

Alakasız bölümlerden çıkanlar elbette olabilir ancak ben orana bakarım. 1000 veri analistinden 10 tanesi alakasız bölümlerden çıkabiliyor diye tüm sektörün bu şekilde olduğunu umarım düşünmüyorsundur. Ayrıca alakasız bölümlerden mezun olanların sadece kendi kişisel çabalarıyla mı yoksa çevreleri sayesinde mi iş buldular bu kısma hiç girmiyorum bile.

Peki kendimi geliştirip yükseklisansla veri ile alakalo bir konuda yüksek lisans yapıp bir şeyler yapabilir miyim çünkü benim tek isteğim veri analisti olmak karakter olarak bana çok uyan bir bölüm EA'da bir şey YBS var ve YBS bana çok kötü üniversitelerde geliyor çok kötü üniversiteden YBS mezunu olunca daha çok zorlanırım gibi geliyo.

Peki kendimi geliştirip yükseklisansla veri ile alakalo bir konuda yüksek lisans yapıp bir şeyler yapabilir miyim çünkü benim tek isteğim veri analisti olmak karakter olarak bana çok uyan bir bölüm EA'da bir şey YBS var ve YBS bana çok kötü üniversitelerde geliyor çok kötü üniversiteden YBS mezunu olunca daha çok zorlanırım gibi geliyo.

YBS alternatifi eşit ağırlık alanında bir bölüm yok emin ol YBS dışında ne okursan oku çok daha fazla zorlanacaksın çünkü işveren gözünde İşletme veya İktisat diplomasının özellikle de veri analistliği ve diğer IT pozisyonları açısından hiçbir karşılığı yok.

İşletme ve iktisatı unut hocam. İşletme ybs ile çap yapınca belki bir nebze daha iyi. Ancak özellikle işletme de üniversite çok önemli. 3-4 üniversite tekel artık işletme de (ODTÜ Koç Boun vs). Ben olsam imkan varsa mezuna bırakırdım.

İşletme ve iktisatı unut hocam. İşletme YBS ile çap yapınca belki bir nebze daha iyi. Ancak özellikle işletme de üniversite çok önemli. 3-4 üniversite tekel artık işletme de (ODTÜ koç boun vs). Ben olsam imkan varsa mezuna bırakırdım.

Mezuna bırakma şansım yok maalesef çabalacağım çabaladıktan sonra hayat nereye götürürse artık yapacak bir şey yok.

YBS alternatifi eşit ağırlık alanında bir bölüm yok emin ol YBS dışında ne okursan oku çok daha fazla zorlanacaksın çünkü işveren gözünde işletme veya iktisat diplomasının özellikle de veri analistliği ve diğer ıt pozisyonları açısından hiçbir karşılığı yok.

Olabildiğince çabalarım olduğu kadar götürürüm YBS'yle çap deneyeceğim oldupu kadar kendimi geliştireceğim olursa olur olmazsa olmaz teşekkür ederim yanıtlarınız için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı