Perfect seviye derdi hocalarımız, baktığın veriyi baktığın an anlamanı beklemiyorlar, bekledikleri baktığın an senaryo canlanması kafanda vs. Perfect matematik şart, üstteki arkadaşta detay vermiş.@Quantum9 matematik bilgisi ne kadar olmali.
Çalıştığım yerde de eğitim alırken de, veri analizin çıktısında ki tahmini kesinlikle dayanağa bağlamamızı isterler ve bu seviye de risk aldırmazlardı. Ya risk alınmadan da her iş yapılmaz bana göre, bence birazda özgüven kırıcı bir durum. Bana göre en büyük eleştirim bu.Cok saglam matematik gerekir.
DS -> data extraction, transformation ve distribution konularini ele alir.
ML -> AI in branchidir, matematiksel modeller olusturup bunlari konfigure ederek ogrenen makineler gelistirmeyi amaclar.
Her ikisi de lisans ustu seviyedir gerekli programlama, matematik, network vs DB gereksiniminden oturu.
ML'de "hello world" olan Perceptron konseptini anlamak icin dahi CS e adim atmis ve Calculus biliyor olmaniz gerekir.
Perceptron - Wikipedia
en.wikipedia.org
Perfect seviye derdi hocalarımız, baktığın veriyi baktığın an anlamanı beklemiyorlar, bekledikleri baktığın an senaryo canlanması kafanda vs. Perfect matematik şart, üstteki arkadaşta detay vermiş.
Çalıştığım yerde de eğitim alırken de, veri analizin çıktısında ki tahmini kesinlikle dayanağa bağlamamızı isterler ve bu seviye de risk aldırmazlardı. Ya risk alınmadan da her iş yapılmaz bana göre, bence birazda özgüven kırıcı bir durum. Bana göre en büyük eleştirim bu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.