İlk önce bilgisayarıma sağ tık yönet deyip disk yönetimine girin oradan bölmek istediğiniz diske sağ tıklayıp birimi küçült deyin, küçültülecek miktarı MB cinsinden girin ve birimi küçültün. (40 ila 50 GB işinizi görür fakat daha fazla yapamazsınız diye bir şey yok)
Sonra ISO dosyasını kalinin sitesinden www.kali.org
indirin ve USB belleğe Rufus'ya da Ventoy ile yazdırın. Yazma işlemi bittikten sonra bilgisayarınızı kapatın ve USB'den UEFI olarak boot edin. Kaliyi kurma adımlarını kendinize göre yapın, disk bölümleme kısmına geldiğiniz "elle" seçeneğini seçin ve karşınıza çıkan disklerden ayırmış olduğunuz (atıyorum 50GB'lık kısım) kısmı seçin, otomatik olarak bölğmlendiri seçin, tek bir kullanıcı bölümü (yeni kullanıcılar için önerilen) seçeneğini seçin ve devam edin.
Değişiklikleri kaydet ve diske yaz seçeneğini seçin, karşınıza çıkan ekranda evet deyin ve devan edin. Temel sistem kurulduktan sonraki adımları yapabileceğinizi düşünüyorum herhangi bir hata alırsanız yazmanız yeterli.
Her şey düzgün bir şekilde yapılırsa boot menü kısmından Windows boot Manager ve Kali arasında geçiş yaparak iki işletim sistemini de sorunsuz kullanabilirsiniz.
Not: Dualboot sırasında birincil işletim sistemine hasar verme olasıkığınız her zaman vardır. UEFI olarak kurma sebebimiz UEFI olarak kurunca GRUB kısmında Windows'un çıkmaması gibi hataların ortadan kalkması bu sayede boot menüden ya da BIOS boot sekmesinden işletim sistemleri arasından geçiş yapabilirsiniz. Bu biraz amelelik gibi dursada şimdiye kadar bundan daha güvenli bir yol bulamadım, bilen varsa onu yapabilirsiniz.
Kolay gelsin.