'Veri Kullanımı' Sayaç Sorunu

kabaktadi

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Windows 10 x64 lisanslı kullanıcısıyım. 'Veri Kullanımı' kısmında sürekli '0 MB' olarak gösteriyor. Sağlıklı veri almak için bir ayar mı yapmak gerekiyor?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    26,3 KB · Görüntüleme: 461
Yanlış yazmışsınız yazıyı seçip sağ tık kopyala yapıp komut satırına sağ tık yapıştır yapıp enter'a basın.
Kod:
dism /online /cleanup-image /restorehealth

Siz bu şekilde yazmışsınız.
Kod:
dism/online/cleanup-image/restorehealth

Evet kaynak dosyaları bulunamadı diye hata almışsınız. Ben de aynı sorunu yaşadım ve en altta bahsettiğim yöntem dışında nasıl çözüldüğünü bilmiyorum. Windows 10 USB kurulum medyasından kaynak gösteren tamir kodunu yazdım olmadı. Startcomponentcleanup komutu işe yaramadı. Daha sonra sfc /scannow yazıp çalıştırdığımda sorun çözülmüştü. Hala kaynak bulunamadı hatası devam ediyor. Ama Sfc düzelmesi yeterli. Denediğim komutlar:

F: Windows 10 USB kurulumunun olduğu sürücü harfi. USB'de install.esd dosyası olmamalı. Install.wim dosyası olmalı.
Kod:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth /Source:wim:F:\sources\install.wim:1 /limitaccess

Kod:
Dism.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup
sfc /scannow
dism /online /cleanup-image /restorehealth
sfc /scannow

Kaynak dosyaları bulunamadı için kesin çözüm yolunu biliyorum. Bu yolu izleyerek dosyalarınız, programlarınız ve ayarlarınız kaybolmadan sorunu çözebilirsiniz.
How To Reinstall Windows 10

Bu sitede detaylıca anlatılan, benim de aşağıda kısaca anlattığım yöntemi uygulayabilirsiniz.

Dosya yapısının bozulması gibi Windows kaynaklı bir sorunsa tekrar kurulum yaparak sorunu çözebilirsiniz. Tekrar kurulum yapınca dosyalarınız, programlarınız ve ayarları kaybolmaz. Tekrar kurulum yapmak için elinizde Windows 10 10586 iso dosyası mevcutsa içini sıkıştırma programı ile açıp setup.exe çalıştırıp otomatik olarak seçilen ayarları koruma seçeneği ile kurulum yapmanız. Iso dosyası elinizde mevcut değilse benzer şekilde Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ile kurulum başlatabilirsiniz.

Windows 10'u teknik ön izleme sürümlerinden beri kullanıyorum. Ufak tefek sorunlar dışında önemli bir sorun yaşamadım. 10586 yapısıyla beraber gayet stabil ve hızlı. Windows açık işletim sistemi bunun avantajları ve dezavantajları var. Windows'u kullanmayı biraz öğrenirseniz, bir kaç kilit işlemleri yapmayı bilirseniz sorun yaşama ihtimaliniz düşük olur. Örneğin yüklenen programlar ısrarla başlangıca yerleşmek istiyor. Kaldırmayı öğrenirseniz başlangıçta açılması sizin için önemli olan programları devrede bırakıp sisteme düşen yükü azaltmış olursunuz. Bazıları Windows'u kullandıkça hantallaşan bir işletim sistemi gibi zannediyor. Ama bu hantallaşmanın altında yatan sebeplerden en önemlisi başlangıca yerleşen programlar. Kayıt defterindeki kullanımın artmasının etkileri ihmal edilebilecek düzeyde. Ben Windows 8, 8.1, 10 teknik önizlemeleri ve 10 10240 ve 10 10586 yapılarını hiç format atmadan devam eden şekilde kullandım. Sistemde en ufacık bir yavaşlama söz konusu olmadı. Hatta 10586 ile gelen sıkıştırılmış bellek özelliği performansı olumlu yönde etkiledi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı