Veri kurtarma için hangi yazılımı kullanmak daha pozitif olur?

Makaleler
18
Yer
Valisiz Vilayet!
Merhaba.

Elimde 1TB bir taşınabilir HDD var.
Sistemde disk görünüyor ancak aktüatör dönmediği için veri okuyamıyorum. (Bip bip ötmekte.)

Aktüatörü yeniden konumladıktan sonra içindeki verileri alabilmek adına kullanabileceğim bir yazılıma ihtiyacım var.
Önerebileceğiniz bir yazılım var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ücretsiz testdisk programı var, onu deneyebilirsiniz.

Ücretsiz testdisk programı var, onu deneyebilirsiniz.
Hocam bir tane bilgisayardan NVMe bir disk söktüm.
Bu programı açtığımda partition type olarak EFI-GPT çıktı.
Bunu mu seçerek ilerlemeliyim?

Son düzenleme:
Genelde programın gösterdiğiyle ilerleyince bir problem olmuyor. Devam edebilirsiniz.

Tam olarak neresini anlamadınız? Takıldığınız yerin ekran görüntüsünü atarsanız yardımcı olmaya çalışayım.

Diski seçiyorum, sonrasında ise partition table seçiyorum. Ancak sonrasında burada nereden ilerlemem gerektiğini anlayamadım.

@The Shorekeeper

Analyze dediğimde de bu ekranda kalıyor.
1742399096130.png

Dosya Ekleri

• Screenshot 2025-03-19 183309.png
    Screenshot 2025-03-19 183309.png
    9,9 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot 2025-03-19 183337.png
    Screenshot 2025-03-19 183337.png
    24,9 KB · Görüntüleme: 18
  • Screenshot 2025-03-19 184541.png
    Screenshot 2025-03-19 184541.png
    33,3 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Diskteki var olan dosya sistemine mi erişmeye çalışacağız yoksa dosya sistemi arızalı bir diskteki silinmemiş verileri mi kurtarmaya çalışacağız?

Eğer ikincisiyse QPhotoRec.exe dosyasını açıp kurtarmak istediğiniz dosya formatlarını seçip taramayı başlatabilirsiniz.

Diskteki var olan dosya sistemine mi erişmeye çalışacağız yoksa dosya sistemi arızalı bir diskteki silinmemiş verileri mi kurtarmaya çalışacağız?

Eğer ikincisiyse QPhotoRec.exe dosyasını açıp kurtarmak istediğiniz dosya formatlarını seçip taramayı başlatabilirsiniz.
Amacımız partition table'ı bozuk olan ama Hard Disk Sentinel ve CrystalDiskInfo gibi programlarda görülebilen bir diskten fotoğraf ve video kurtarmak. Yani ikincisi :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı