Veri sıkıştıran VPN var mı?

muhametsafak

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım
Oturduğum yerde herhangi bir telekomünikasyon alt yapısı bulunmuyor bu yüzden internete 4.5G ile bağlanıyorum. Tahmin edeceğiniz gibi kotalı olmasından dolayı fatura kesim tarihine kadar yetirmek için çabalıyorum ki Steam sağ olsun hiç fırsat vermiyor. Elimde atıl durumda olan Raspberry ile banner türündeki reklamları engellemek için evde router'a bağlı bir DNS server kurdum. Bu kotayı kontrol altında tutmam konusunda oldukça yardımcı oldu.

Bazı VPN hizmetleri verileri şifrelemekle kalmıyor bir de veriyi sıkıştırıyor diye duydum. Bildiğiniz; güvenilir ve hızlı olan elbette fiyatı da uçuk olmayan VPN sağlayıcısı var mı?
Aklıma takılan başka bir konu da, Amerika lokasyonlu bir sunucu kiralayarak Open VPN ile kendi VPN sunucumu kurarsam daha mı mantıklı olur? Veri güvenliği ve hız bakımından.

Son düzenleyen: Moderatör:
En ideali Opera tarayıcı indirip kendi sınırsız VPN'i kullanmak. Verileri sıkıştırıyor diye biliyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı